Всякакви въпроси за пералнята - тема 19

• 30 536
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
Не ми се вярва, но да питам все пак: преди да използваш AutoDose   цъкаш ли бутончето на дисплея, за да ѝ кажеш че ще използваш тази възможност?

# 121
  • UK
Хаха, да цъкам го, това го проверих.

Настроивам количеството на препарат по указанието написано на бутилката препарат. На този който сега заредих е 40ml  за пълно зареждане. Аз съм го настроила на 45 ml  за 9кг пране.

# 122
А дано не е повредена. Ще кажеш после Simple Smile

# 123
Според мен тази настройка е много малко, това значи че ще дърпа 20-25 мл като заредите половин пералня. Нагласете го на 100 мл и пробвайте какво ще стане, за да може поне едно 50 мл да вкара в прането и следете става ли пяна някаква.

# 124
  • UK
Благодаря, мислех го това, но от вчера съм изпрала де що има текстил в къщи , няма нищо за пране вече днес.

# 125
Благодаря, мислех го това, но от вчера съм изпрала де що има текстил в къщи , няма нищо за пране вече днес.
Повторението е майка на хигиената Simple Smile   Хептен пък нищо ли не ти се вижда недопрано Joy

# 126
Здравейте,
От къде да купя препарат Бош за почистване на барабан?

# 127
Здравейте,
Не знам Бош какъв препарат имат, но защо искаш него? AEG/Electrolux имат, но не е нищо особено.
Има много добри прахообразни препарати, като този на k2R.

# 128
Здравейте, дали има някой запознат който може да ми разясни сериите на Бош? Пазаруваме електроуреди за ново жилище и се бях насочила към среден клас(6-та серия), но консултант ми каза, че тя се произвежда в Турция и качеството и вече не е като преди, та мога да спестя определена сума и да купя 4-та серия, която е Полска. Така ли е наистина? 8-ма серия ни е извън бюджета, тъй като и сушилня ще взимаме, а там съм се спряла твърдо на 6-та серия. Благодаря!

# 129
Консултантите в магазина не ги слушайте много, че от тях зависи да се продаде каквото не върви. Разгледайте хубаво програмите на всяка серия и преценете какво ви устройва повече. Къде е сглобявана машината не е толкова от значение.

# 130
Здравейте, дали има някой запознат който може да ми разясни сериите на Бош? Пазаруваме електроуреди за ново жилище и се бях насочила към среден клас(6-та серия), но консултант ми каза, че тя се произвежда в Турция и качеството и вече не е като преди, та мога да спестя определена сума и да купя 4-та серия, която е Полска. Така ли е наистина? 8-ма серия ни е извън бюджета, тъй като и сушилня ще взимаме, а там съм се спряла твърдо на 6-та серия. Благодаря!
Не е така. Вземете си 6 серия (ако има модел с exclusive в името) и не се връзвайте на магазинери. Не знам защо се кичат  с "консултанти".....
Много знае той за качеството......
Като Ви препоръчва "полските"  4 серия вероятно не знае или ви спести, че сегашната 4 серия е с неотваряеми казани и няма никакви от предимства пред старата 4 серия, която беше с отваряеми казани, освен трите амортисьора.....
То по принцип качество вече в нищо няма, дори и най-скъпите спестяват.

# 131
Здравейте,
Не знам Бош какъв препарат имат, но защо искаш него? AEG/Electrolux имат, но не е нищо особено.

Аз съм ползвала немския на Хетман и един на ДМ за предишната, но не съм очарована и сега ми изписа, че трябва почистване на барабана и видях какъв е препарата, за това попитах.
Видях, че е наличен в немския амазон, но от там не съм пазарувала и за това попитах дали от България мога да си го взема или само онлайн.

# 132
Здравейте,

Аз съм ползвала немския на Хетман и един на ДМ за предишната, но не съм очарована и сега ми изписа, че трябва почистване на барабана и видях какъв е препарата, за това попитах.
Видях, че е наличен в немския амазон, но от там не съм пазарувала и за това попитах дали от България мога да си го взема или само онлайн.
Би ли дала линк към препарата в немския Амазон? Искам да го видя какво представлява. Знам, че BSH (Бош) имат препарат за профилактика на сушилни.
Ако имаш предвид това, то не е по-различно от k2R, само дето е доста по-скъпо и е в пластмасови кутиики, а не в пакетче:
https://www.bosch-home.co.uk/en/product/cleaning-and-care/cleani … machines/00311928
Само искам да ти кажа, че всички течни почистващи препарати не стават за сериозно почистване, а  за текуща поддръжка. Два пъти годишно пералнята трябва да се чисти със сериозен препарат.
Течните само лъскат барабана от видимата му част, а казана и барабана откъм невимата му част са си мръсни. За маркучите да не говорим.
Ако имаш предвид това, то не е по-различно от k2R, само дето е доста по-скъпо и е в пластмасови кутиики, а не в пакетче:
https://www.bosch-home.co.uk/en/product/cleaning-and-care/cleani … machines/00311928

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 09:02 от petiaivanov

# 133
  • до най-прекрасния мъж
И аз ползвам на K2R. Доволна съм много, пералнята (и старата, 14-годишна, и новата) ухае на чисто и свежо след почистване. Особено на старата си личеше ясно разликата след почистване. Чистила съм и с течни, но определено прахообразният е по-добър. В общи линии, ако се поддържа често и се пере предимно с прахообразни прахове за пране и на високи Т, пералнята ще е чиста. Не бих купувала препарат на Бош. Не мисля, че ще е с нещо по-различен от K2R, който се продава и по дрогериите, аз купувам от ДМ.

# 134
Да ви поразсмея малко и аз.
Купихме пералня преди 2 дни,ММ я сложи,свърза,аз залепих едни дунапренени ленти за обиране на шума и я пуснах.Бяхме заспали,когато брутален шум ни събуди и тя се тресеше така,че се беше обърнала с гръб,докато скоча да я спра.
ММ замина командировка и понеже не ми се чака да я оправи днес взех нивелир и видях,че е перфектно нивелирана и я пуснах пак.20мин преди края ест тя пак се затресе много силно и трябваше да я спра.
Видях,че на старата ММ е оставил някакви пластмасови крачета ,които явно се слагат на нейните.Затова ли тресе?Не,че ще мога да ги сложа сама,но все пак да питам от това ли е проблема тк бе ми се чакаше до понеделник и се надявах да разреша проблема сама.
Приемам подигравките ви😆

Общи условия

Активация на акаунт