Всякакви въпроси за пералнята - тема 19

• 30 691
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
Гледа се обема на барабана, а не килограмите. 7-килограмовите са с малки барабани-една двойна завивка не се събира.
Това са слим-модели (Височина 84 Ширина 60 Дълбочина 49). Широка или дълбока?

Широка - т.е. предната част на пералнята с отвора, през който се слага прането, е 59.5 см /предполагам, че това е "ширина"?/. Интересно е, че на тези в продуктовия информационен лист пише 84x60x49, докато в Пълни характеристики пише Размери ВxШxД в мм: 843x595x443.

Естествено, ако се спра принципно на някоя, ще отида да премеря кое от двете е вярно. Въпросът ми е по-скоро, ако размерите в "Пълни характеристики" са зададени коректно, има ли някакви други разлики, които да правят някоя от тях по-добра от другите.

Иначе, доколкото разбирам, нямам избор. Какъвто и да е обемът на барабана, не мога да сложа по-широка пералня. Ще пера завивките по една, както съм ги прала и досега.

# 271
Еднакво широки са. Вземи си нормална пералня, а не слимка, която балансира по-трудно.
Например:
https://www.aeg.bg/laundry/laundry/washing-machines/front-loader … chine/lfr73844be/

https://zora.bg/product/lfr61944ue-1400-obmin-900-kg-a-byal

# 272
Еднакво широки са. Вземи си нормална пералня, а не слимка, която балансира по-трудно.
Например:
https://www.aeg.bg/laundry/laundry/washing-machines/front-loader … chine/lfr73844be/

https://zora.bg/product/lfr61944ue-1400-obmin-900-kg-a-byal

Благодаря, ще отида да я премеря и ще видя дали това 59.7 ще ми се събере като ширина. Просто старата е сложена много точно и ме е страх, че дори с 2 мм разлика вече няма да влезе в нишата.

# 273
Мери всичко: и нишата, и уреда, който ще купуваш.

# 274
Ние имахме проблем с размерите, при нас притеснението беше височината. Да знаете, че трябва да има пространство между шкафа и пералнята, както отгоре, така и отстрани. Не е хубаво изцяло да се допира. Няколко мм е добре да предвидите.
И аз мерих перални, и пълните характеристики отговаряха. Тоест размерите бяха същите. Обаче наистина между моделите и марките има мм разлика и трябва да се внимава, като се избира по характеристики. Премерихме куп перални в магазина и определено имаше разлики в мм - примерно едната беше 60, другата 59.5. Които, ако сменяш шкафове в перално помещение, ок, но ние имаме плот за гладене, шкафове от двете страни и няма как да стане. Така че хващате рулетката и почвате, е моят съвет.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 17:02 от prolet_inchen

# 275
Има ли нужда да скачам на БОШ 8 серия? Има такива между 1800-2000лв най-евтини. Или да си взема някоя 6 серия до 1300-1500лв?

# 276
Вземи си от 6 серия.

# 277
    Здравейте,тази девойка ми я монтираха днес и имаше проблем.Още докато майсторите се занимаваха с други уреди,реших да пусна празен барабан,да се измие. И се оказа,че водата не спира да се пълни.Майсторът каза,че имали случаи на Бош с дефектни клапи,не затварят и вода влиза нон стоп.Спряхме водата от две места в жилището,после я пуснахме отново и вече работеше нормално.Тогава майстора предположи,че може клапата понеже е нова,да е била залепнала нещо и затова да не затваря. Жилището е в друг град,спрях водата от цен тралния кран като си тръгнах,не мога да си представя ако рукне вода и няма никой там. Някой имал ли е подобна случка с нова пералня?

# 278
Аз преполагам, че нещо с налягането на водата може да не е било както трябва.
Тази пералня има "aqua stop". Много ли се напълни казана с вода?
Ако ни няма няколко дни в къщи, аз също спирам водата. На вилата винаги я спираме, като си тръгваме.

# 279
Да,напълни се догоре,и то се чуваше ясно шумно,че не спира да пълни...Добре,че я пуснах веднага докато хората бяха още там,че щях да се панирам.....

# 280
Ами може клапанът да не е сработил, но не знам защо.  Да се надяваме, че ще ѝ е за първи и последен път.

# 281
     Някой имал ли е подобна случка с нова пералня?
Съседката ни. Само че за съжаление не си е била в къщи и от четвъртия етаж до долу става Ниагарски водопад. Още не могат да си оправят пораженията хората от редицата, затова пералня работи само под мой надзор. Когато съм си в къщи и хвърлям по едно око.

# 282
Интересно,и какво се оказа при съседката ви?Защо е пълнила вода безкрай? Клапата ли?

# 283
Защото пуснала пералнята и излязла. Технически не съм много в час а и не съм любопитствала, подробности не знам, но знам че пораженията са големи. Странно ми е обаче защо водата се е стичала надолу минавайки през ъглите а не е излязла през терасата, кухните и коридорите надолу са във вода, стените  на два хола са повредени, както и паркета на един.

# 284
  • до най-прекрасния мъж
Водата никога не знаеш от къде ще си намери дамар да мине. Преди години съседите на свекърва ми имаха някакви наематели с малко дете на 5-6 години. Оставили го в банята и никой не го потърсил половин час. Детето запушило сифона на банята и си направило басейн. Бяхме на гости и случайно чух, че нещо се стича и капе в купичките на котката й в коридора. Имаше поражения в коридора, банята, кухнята. А у съседите целия коридор, заедно с хола беше подгизнал. В хола свекърва ми нямаше проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт