Всякакви въпроси за пералнята - тема 19

• 30 698
  • 733
  •   1
Отговори
# 285
  • Mediterraneo
Аз пускам без задръжки пералнята, когато излизам( е, не и ако отивам на работа за 8 часа)- пералнята ми е на терасата, която пък е със сифон. Но пък съседката отгоре я беше преместила в един момент в кухнята, като ни наводни, набързо я върна пак на терасата. Добре, че някакси водата беше тръгнала към външната врата и протече отвън( в блок тип къща сме, всеки с отделен вход по външни стълби) и нямахме почти никакви поражения вкъщи.

# 286
Здравейте, ще помоля за помощ, тъй като доста се обърках. Налага се да сменя пералнята, което не е лесна задача, та ми се иска да направя добър избор, доколкото е възможно. Четох от предишни теми, видях доста препоръки, но не успявам да проверя към днешна дата какво и къде е налично. Иска ми се да купя качествен уред, до към 1000 лв. - или по-стар модел от магазин или по-нов, но от тези с транспортни дефекти. От насоките тук сякаш се спирам на АЕГ, не ми е необходимо автоматичното дозиране, иска ми се по-голям обем на барабана, и достатъчно функции за пране - настройка на градуси, плакнене и т.н. Останала ми е една от препоръките на Петя за модел LFR61944BE, която в момента се намира на цена от 960 лв. Моля да ми кажете - все още струва ли си, имате ли други препоръки. Ще съм много благодарна.

# 287
Свеки си купи шеста серия АЕГ и е доволна. Тя нито иска, нито е свикнала на разни фенси функции и за подобен човек най-важното за пералнята е да пере добре, да събира олекотена завивка или шалте и да не се разхожда. Тази прави всичко това - стои като паметник, пере добре, събира всичко, което и се налага да пере и има добра центрофуга. А тази има и полезната интелигентност да си регулира дължината на цикъла според прането.

# 288
или по-стар модел от магазин или по-нов, но от тези с транспортни дефекти.
Тези така наречени "транспортни дефекти" в много от случаите се оказват не само външни, особено за такива уреди, не те съветвам да си хвърляш парите точно за такъв уред, че да не станат скоро два.
Послушай Черна станция, прегледай наличните модели АЕГ, щом си спряла на тази марка и си избери според твоите нужди и бюджет.

# 289
Да, точно така мисля и аз, затова търся най - вече актуални препоръки за по - стар, но качествен модел, който си струва. Благодаря сърдечно за което на включилите се.

# 290
Да, точно така мисля и аз, затова търся най - вече актуални препоръки за по - стар, но качествен модел, който си струва. Благодаря сърдечно за което на включилите се.
Вижте и тази, освен АЕГ:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-electrolux-ew7f3694e-9-kg-steamcare-1600-ob-min

# 291
  • до най-прекрасния мъж
Посоченият модел АЕГ купих миналата година по препоръка на Петя. Към днешна дата мога да кажа, че съм изключително доволна от уреда. Има всички необходими за моето семейство програми. Много е гъвкава по отношение на избор на Т и обороти на центрофугата. Тиха е, пере добре дори детски дрехи или работни дрехи на мъжа ми (все чопли нещо по колата, а и не само) и определено не се разхожда. Ако е добре нивелирана, не мърда и мм.

# 292
blue angel,  да продължава да ти служи и да си доволна поне докато бодрата ти смяна те отмени Revolving Hearts
Наистина е хубав модел това АЕГ.

# 293
  • до най-прекрасния мъж
blue angel,  да продължава да ти служи и да си доволна поне докато бодрата ти смяна те отмени Revolving Hearts
Наистина е хубав модел това АЕГ.
Благодаря, Петя. Бодрата смяна много помага, но поне се научи, че прах в чекмеджето не се сипва с кофите Simple Smile Та засега поне за пералнята съм спокойна. Но, виж, за другите уреди не съвсем Simple Smile Да е здрава, да прави бели Simple Smile

# 294
Здравейте, благодаря на всички. Трябва да реша между тези двете:
https://www.technomarket.bg/peralni/aeg-lfr61844be-09213252
https://www.technomarket.bg/peralni/aeg-lfr61944be-09213253
9 кг. срещу 8 кг. и една програма за 20 мин. в повече. Според вас, струва ли си? Има ли голяма разлика в барабана между 8 и 9 кг. Някой от ползаващите би ли ми казал коя е най-кратката програма на 9 кг-овата АЕГ? Едва ли ще се ползва много, но е добре да има подобна програма. Много ще ми е ценно мнението ви, просто не успявам да стигна на място в магазина да погледна, вероятно ще я поръчам онлайн. Вие коя бихте избрали?

# 295
Разликата в барабаните на АЕГ между 8-9 кг е огромна.
По-голямата също има 20 мин програма, както и 69 мин Микс, малката я няма тази програма.

# 296
Принцес, аз лично много я ползвам 20 минутната програма,за чисто нови дрехи например,или за нещо за кратко облечено..... По-големият барабан освен за някакви едри  завивки, друго не е съществено....Те и за 20кг да направят,то може ли да събираш толкова дни пране от един цвят.....Нещо ВАЖНО- помните моето AEG от миналата седмица дето не сработи клапата на първото пускане.Днес звъннах в Техномикс да им кажа ,те казаха че не очакват да има повече проблеми,но да имат сигнал и от Бош-ове също,за залепнала нова клапа.Също може да се случи,ако дълго време не е пускана пералнята,пак да залепне....Имайте едно наум за Бош и AEG...

# 297
  • оттам, откъдето започва България
Като чета на сайта на Техномаркет, в прикаченото ръководството на всяка една от пералните пише, че имат 20-мин. програма. Thinking
Подвеждащо ли е?
Моята е 6 серия, но друг модел и също има 20-мин. програма.

# 298
Да, наистина. Защо ли тогава е с по - висока цена 8 кг, помислих, че има допълнителни програми. Благодаря много.

# 299
Здравейте, благодаря на всички. Трябва да реша между тези двете:
https://www.technomarket.bg/peralni/aeg-lfr61844be-09213252
https://www.technomarket.bg/peralni/aeg-lfr61944be-09213253
9 кг. срещу 8 кг. и една програма за 20 мин. в повече. Според вас, струва ли си? Има ли голяма разлика в барабана между 8 и 9 кг. Някой от ползаващите би ли ми казал коя е най-кратката програма на 9 кг-овата АЕГ? Едва ли ще се ползва много, но е добре да има подобна програма. Много ще ми е ценно мнението ви, просто не успявам да стигна на място в магазина да погледна, вероятно ще я поръчам онлайн. Вие коя бихте избрали?
Без колебания-9 килограмовата! Разликата в барабаните е голяма-около 10 литра.

Общи условия

Активация на акаунт