Всякакви въпроси за пералнята - тема 19

• 30 775
  • 733
  •   1
Отговори
# 300
Винаги е за предпочитане по-голям обем на барабана, аз не бих се колебала - не е само до завивките, ами  връхните дрехи, пък и останалите, е по-добре да са на по-широчко - по-малко се мачкат, а и по-добре се изпират.

# 301
  • до най-прекрасния мъж
Голямата има 20-минутна програма, ако я ползваш на 30°С, която става 30-минутна, ако й промените настройките на 40°С. За нови дрехи е перфектна. Аз си я ползвам. Също и 69-минутната, на която Т може да се регулира до 60°С. За мен обемът й е оптимален. Пера двойната завивка, протектора на леглото, който е доста плътен. Както и два комплекта чаршафи за спалня се събират перфектно. Голямо вълнено одеяло се събира (не родопско) и се пере без гимнастики. На старата го пусках на плакнене първо да се омокри и после го перях. В голямото може и малко и много.

# 302
  • оттам, откъдето започва България
Аз следя колко за колко кг сухо пране се ползва съответната програма и ги спазвам.
То може много дрехи да се натикат в барабана, ама той дали ще ги изпере качествено на посочената програма и дали това няма да затормози пералнята, е друг въпрос.

Това са ми таблиците от ръководството за употреба:
Скрит текст:

# 303
  • до най-прекрасния мъж
Те не са тежки, проблемът ми беше в обема. Одеялото надали има и един килограм, но е пухкаво и не се събираше в пералнята (не можеше хубаво да го намокри). Програмата за памук е до 9 кг, два комплекта спално бельо едва ли тежат толкова Simple Smile Протекторът на леглото тежи колкото олекотено, но е обемен и по-твърд и съответно трудно влизаше в старата ми пералня.

# 304
  • София
Здравейте, благодаря на всички. Трябва да реша между тези двете:
https://www.technomarket.bg/peralni/aeg-lfr61844be-09213252
https://www.technomarket.bg/peralni/aeg-lfr61944be-09213253
9 кг. срещу 8 кг. и една програма за 20 мин. в повече. Според вас, струва ли си? Има ли голяма разлика в барабана между 8 и 9 кг. Някой от ползаващите би ли ми казал коя е най-кратката програма на 9 кг-овата АЕГ? Едва ли ще се ползва много, но е добре да има подобна програма. Много ще ми е ценно мнението ви, просто не успявам да стигна на място в магазина да погледна, вероятно ще я поръчам онлайн. Вие коя бихте избрали?

Разликата в барабаните на АЕГ между 8-9 кг е огромна...

Потвърждавам - барабанът на 8-килограмовата е 53 литра, а този на 9-килограмовата - 68,6 литра. 30% повече обем е добре дошъл, само имайте предвид, че това се отразява на външните размери на уреда и затова LFR61944BE е с дълбочина 66 см, докато LFR61844BE е 60,2 см (това включва и дебелината на люка, заедно с дръжката). Ако имам място, бих избрала по-голямата.

# 305
  • оттам, откъдето започва България
Да, всеки си преценява какви са му изискванията и си решава коя пералня ще му върши най-добра работа.

# 306
Моето комби АЕГ е 66 см и е под плот, широк 60 см. Цялата горна, равна част си влиза под плота. Надстърча само вратата и "издутата" предна част.
Харесвам големи перални-стават и за малко, и за много. Освен за обемисти неща, спестяват и брой пранета. Вместо да я пълня 2 пъти с дрехи, я пълня веднъж, например. Така не се занимавам с безкрайни пранета.
Миле-то е с по-малък барабан и мисля и нея скоро да я засиля......

# 307
Аз като човек с голяма пералня, а редовно перящ малко кг ще кажа, че не винаги големият барабан е по-добре. Факт, че моята пералня отказва да центрофужи при малко дрехи. Факт, че пере по-добре и по-малко изхабява дрехите при голямо пране. Също факт, че така и никога не успях да я напълня. Нашите олекотени завивки и чаршафи се побираха без проблем и в старата пералня с по-малък барабан.
Така че помислете все пак какво и колко перете, защото ако перете малко като количество дрехи, но често, както сме ние, не мисля, че големият барабан е предимство. Даже е обратното.

# 308
Пералня един единствен път ми е отказвала центрофуга, когато прах едно тежко яке.

# 309
Пералня един единствен път ми е отказвала центрофуга, когато прах едно тежко яке.
Ами АЕГ не само отказват, а и си го има описано като проблем в инструкцията. Пералнята не центрофужи - много малко дрехи.
Е, на мен ми се налага редовно да пера хавлията на малкия заедно с неговото спално бельо. Сега ми се налагаше всеки ден. И вече наизуст знам колко точно мога да сложа, за да изцентрофужи и кога няма да го направи. До толкова ми е писнало да не мога да сложа малко пране, че вече обмислям да му купя още три хавлии...
Иначе да ми е жива и здрава, да си работи. Като изключим това, от другото съм много доволна.

Последна редакция: вт, 05 ное 2024, 22:34 от prolet_inchen

# 310
Странна работа... Кой модел е тази пералня? Добре ли е нивелирана?
Тези неща ги пише в инструкциите на всяка пералня, не е само на АЕГ.

# 311
Ами то и не е рентабилно според мен да перете толкова малко неща. Лично аз имам цял рафт пълен с хавлии и не си представям как бих ползвала само една.

# 312
Моето комби центрофугира и съвсем празен барабан, както и ако вътре има само два мопа например. Отказвала ми е за тежко яке.

# 313
Интересно наистина, има кратки програми, които ползвам за нови дрехи най-вече, а те по понятни причини не са нито много, нито обемни  - пак си върви центрофугата без проблем. Нито една пералня досега не е мрънкала, че са малко дрехите. Виж, сушилнята има индикатор за малко дрехи, но много рядко се включва и това всъщност се вижда в края на програмата, демек суши си ги, ама ми показва, че били малко.

# 314
  • до най-прекрасния мъж
Моята също не ми е отказвала центрофуга. Прала съм чаршаф за кошара, същият размер протектор, една пижама и чифт гащи, когато детето се начишка. Това е супер малко пране. Прала съм и по две-три нови тениски. Отново без проблем с центрофугата. Нямам идея защо конкретната пералня отказва центрофуга.

Общи условия

Активация на акаунт