Всякакви въпроси за пералнята - тема 19

• 30 795
  • 733
  •   1
Отговори
# 315
Ами и ние имаме рафт с хавлии, но малките деца се разболяват, тези хавлии трябва да се перат на определена температура и то сами от хигиенна гледна точка. Съответно трябва да се сменят всекидневно. Става въпрос за халат след къпане, а не за кърпа за ръце например. Той има три, но никога реално не събираме трите му халата заедно в едно пране.
Иначе при нас редовно се случва да се наложи да изпера домашните му дрехи, все има нещо изцапано. Ами няма да оставя петното по дрехата да засъхне и да стои не знам колко дни в коша за пране, предпочитам да се изпере веднага.
Освен това детските дрешки са по-малки като обем. Той има много дрехи, но реално ако пера измърсените през седмицата, пак не се събира цяло пране.
Изобщо е до въпрос колко, колко често и какво переш.
Конкретно на сайта на АЕГ пише, че ако переш нещо по-тежко като се намокри, като въпросният халат, той се блъскал много и пералнята можела да се денивелира, или там както се нарича. Затова и отказва да центрофужи.
Иначе при две тениски няма проблем, защото са леки и няма да се блъскат в стените. Празна и аз съм я пускала. Въпросът е, че ако переш хавлии или халати например, трябва да комбинираш с повече неща. Същото важи предполагам и за други видове по-тежки дрехи.

# 316
Това последното е съвсем различно от "малко дрехи" и неработеща центрофуга. Във всички упътвания има предупреждение да не се пере една тежка (при намокряне) дреха, тъй като резултатът е дисбаланс и съответно отказ на центрофугата - дали ще е халат, възглавница или подобни, все същото. Колкото до болните деца, абсолютно излишно е заради обичайните детски болести да се перат отделно дрехите им - предаването им просто е по друг път, нали контактувате с тях, не са напълно изолирани.

# 317
Дрехи с петна и особено мазни петна, не пера веднага. Слагам си ги в коша с другите. Като тръгна да пера, сипвам върху петното малко течен перилен препарат за цветни дрехи, оставям няколко минутки и пера с другите дрехи с нормален прахообразен препарат. Не остава и помен от петна, но кратки програми не използвам.

# 318
Това последното е съвсем различно от "малко дрехи" и неработеща центрофуга. Във всички упътвания има предупреждение да не се пере една тежка (при намокряне) дреха, тъй като резултатът е дисбаланс и съответно отказ на центрофугата - дали ще е халат, възглавница или подобни, все същото. Колкото до болните деца, абсолютно излишно е заради обичайните детски болести да се перат отделно дрехите им - предаването им просто е по друг път, нали контактувате с тях, не са напълно изолирани.
[/quote
Благодаря ви. Не го приемайте като заяждане, не е - но наистина в случая за да кажа, че нещо се е наложило, значи се е наложило. Просто нямам желание да се обяснявам в детайли във форума.
Като не работи центрофугата обаче при определени условия е много кофти. Тогава бързо установяваш, че в 12 вечерта няма как да изпереш халат, нощница и бельо например. Ами кофти.
Иначе за петната, да всеки както му харесва, така си ги пере. Аз предпочитам да не ползвам препарат така върху петното, защото детето ми има алергична кожа и малко повече да дозираш, почва да го сърби. Съответно пера всичко често.
И пак казвам, за някои голям барабан е супер. Зависи какво и как ти се налага. Не винаги обаче. Не е абсолютно правило ми е мисълта.
Като цяло съм много доволна от АЕГ като марка, има си и функционалност съответната пералня.

# 319
Аз те разбрах. Винаги има някави специфични нужди в едно домакинство. Разбира се, че големият барабан не е правило. Има възрастни, сами хора....

# 320
Ооо, в никакъв случай не си и помислям, че е заяждане, просто изясняваме защо и как пералнята ти отказва да центрофугира малко дрехи, но се разбра - те не са просто малко всъщност, а от материя, която става много тежка и  когато се пере самостоятелно е проблем. В такъв случай и щом се налага да переш отделно такива неща, може просто да си въведеш няколко оборотни кърпи за пране с халата например, за да не е сам, ще ги ползваш само за тази цел, един вид като баласт и въпросът ще се реши.  За това има колай, винаги може да се допълни с нещо, но ако ти дойде един ден малък барабанът, ще е малък и туйто Simple Smile Това беше всъщност поводът за коментарите - кое е поправимо и кое - недостатъчно.

# 321
  • Велики Преслав
По-добре да отказва центрофуга, отколкото да лангърка с голям дисбаланс.
Аз имам случай с едно Канди 10 кг, което е ценфрофугирало така, че се е изключило чак от контакта, добре, че ситуацията е била такава. Кабела се е опънал толкова от разместване, че не се беше извадил щепсела, а ако се беше откъртил маркуча…..наводнение.  Хубавото е че там е сервизно помещение и колкото да шарка, все тая, но за апартамент, къща е крайно нежелателно.

# 322
  • до най-прекрасния мъж
Потвърждавам. Имахме една прастара пералня, някаква неизвестна марка, купувана в далечната 1995 г, работи към 15 години, преди да й спре помпата. Толкова я мразех, че чаках да се развали, за да я изхвърля. Едно, че беше до 400 оборота, второ така се разхождаше, че сме я намирали в средата на кухнята с изваден маркуч (към метър, метър и нещо от мястото й). Късмет, че е било на финалната центрофуга и имаше съвсем малко вода по пода (тогава с балатум). Та и аз съм ЗА да не центрофугира, вместо да тръгне да обикаля. Още повече, че е пред стаята на детето и ако мръдне 2 см, ще си седим затворени, докато баща й се прибере да ни освободи (стаята й е в бившата кухня и вратата се отваря навън).

# 323
Обаче тази функция не я спира да се разхожда, ако не е нивелирана. Тя до колкото разбирам не е, защото няма да се разхожда, а по-скоро да не се повреди пералнята от вибрациите, ако редовно перете с малко дрехи.

# 324
Е, пазете антиките🤔, особено ако работят "заточени" на мястото за релакс. Не очаквайте много от иновациите без значение на марката. Едно копченце в повече, за да не тормози *мозъчни клетки*. Особено тези/писал съм за тях/, които осъществяват контакт с мен и ми "масажират" прането. Сутрин не съм сговорлив и не обичам да ми задават въпроси, "защо си нося бельото с ръбовете навън".
При тази *невиждана деиндустриализация  * ни чакат още изненади. 🤔

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 09:09 от niljaniljo

# 325
Аз малко на шега предложих скоро на ММ да вземем да купим по още една СМ, пералня, сушилня, фурна и т.н., че нищо чудно, както е тръгнало, да няма и кой да ги произведе читави. Не ни трябват сега (само готварски плот трябва да взема нов за селската къща) и вероятно ще остареят морално, но пък все още може да се намери добро качество...не знам.

# 326
Здравейте Simple Smile
Имам нужда от помощ - вашето мнение относно две перални, коя да избера.
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/washers-dryers/washing- … chines/WGG244Z4BY
и
https://technoarena.bg/product/peralna-mashina-aeg-l7fee49ps-27442
Може и да са обсъждани въпросните модели вече.

# 327
Програмите на АЕГ са по-добри, но имай предвид, ако решиш да купуваш, че това АЕГ е от старата 7 серия, която от около 2 години не се произвежда. Пералнята е хубава, но се увери, че не е мостра, не е преопакована, не е втора ръка от някъде….

# 328
Програмите на АЕГ са по-добри, но имай предвид, ако решиш да купуваш, че това АЕГ е от старата 7 серия, която от около 2 години не се произвежда. Пералнята е хубава, но се увери, че не е мостра, не е преопакована, не е втора ръка от някъде….
Благодаря Simple Smile А можете ли да ми кажете кои са по - нови 9 килограмово модели на АЕГ на такава цена? Ако има такива де Simple Smile

# 329
Благодаря Simple Smile А можете ли да ми кажете кои са по - нови 9 килограмово модели на АЕГ на такава цена? Ако има такива де Simple Smile
Ако бях собственик, веднага щях да Ви дам и по- ниска цена, но:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-lfr73944qe

И от по- нисък клас:

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … 9?tab=featuresTab

Общи условия

Активация на акаунт