Всякакви въпроси за пералнята - тема 19

• 30 706
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря, точно на парата държа, а за WiFi съм в чуденка дали си заслужава понеже съм чела, че дава допълнителни програми за пране, но пък дали си струват наистина!

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 21:08 от krem4o

# 631
  • София
Благодаря, точно на парата държа, а за WiFi съм в чуденка дали си заслужава понеже съм чела, че дава допълнителне програми за пране, но пък дали си струват наистина!

В случая нямате избор - моделът е с WiFi, независимо дали го искате или не. Според мен, не то качва цената, а капацитетът. 8-килограмовите модели с пара са на по-добри цени, но са и с по-малък барабан - 60 л, вместо 69 л. Но пък това има и добра страна - по-нормален външнен размер.

Следователно, ако държите на големия барабан, взимайте тази, която сте избрали, и не го мислите повече. WiFi-то ще ви е бонус. Ако пък не, можете да спестите 300+ лв и да вземете 8-килограмов модел, например този: https://techno-shop.bg/product/peralnya-aeg-lfr71844be-8kg-1400ob-a

# 632
Аз се замислих пък, барабана като е голям..и когато не переш завивки или 10 кг дрехи...другите дрехи като са малко, а трябва да се трият все пак, не да е пълна пералнята и натъпкана, но и да не е с два парцала..как се отразява на качеството на изпиране?
Не че е ваоно толкова де..но се замислих...

# 633
Благодаря, точно на парата държа, а за WiFi съм в чуденка дали си заслужава понеже съм чела, че дава допълнителне програми за пране, но пък дали си струват наистина!
Вземете си по-добрата пералня, а именно тази от 7 серия с пара и WiFi.
Има си много добър външен вид (не разбирам какво му е ненормалното?!), освен че има по-добро управление и възможности.
Пере си чудесно и малко, и много.

# 634
  • Велики Преслав
Моята сушилня е с wi-fi. Ако трябва да бъда честен…мога и без него. Но пък си е глезотийка. Праща ти известия като свърши, може да си съчиниш програма, показва с колко време ще удължи и в колко часа ще свърши, колко енергия е употребила. А ако влезя пък в сервизното даже и температурата на сушене в момента на въртене показва.

# 635
Аз се замислих пък, барабана като е голям..и когато не переш завивки или 10 кг дрехи...другите дрехи като са малко, а трябва да се трият все пак, не да е пълна пералнята и натъпкана, но и да не е с два парцала..как се отразява на качеството на изпиране?

Няма проблем и с малко дрехи. Пералнята е направена и за една дреха, а олекотената завивка практически не се търка, защото няма как. Прането се получава от препарата и от активното му прекарване през тъканите от въртенето - погледни как пералнята, когато е по-празна,  повдига дрехите и ги пльосва върху водата.

# 636
А..не съм съгласна. Търкането/триенето си го има и трябва да го има..четох го в тази тема мисля, или в перилната тема.
Мисля че Vilemina го беше обяснила процеса на пране.

Васко..ква програма си съчиняваш ? Grinning

# 637
Аз пък съм съгласна. Като сложа 2 блузи или дори само една и си се изпират чудесно.
Като се сложи в малкия барабан една дреха, какво?! Дали в малък или в голям барабан ще има 1-2 дрехи е все тая, ама в малкия не можеш да сложиш голяма завивка.
От имане глава не боли.

И не, не го е обяснявала това за триенето Wilemina, а един потребител, който много отдавна не пише в темата. Жалко, беше много компетентен човек.

# 638
  • Велики Преслав
Теге, примерно за завивки със степен екстра и функция бързо сушене.

# 639
Каква е тая екстра степен?

Аз  знам че две блузи да се въртят не е много ок...на програма памук. Останало ми е от другата тема..също от потребител навътре в нещата.
По ми се връзва и за мен е така.
Не твърдя че обективно е така..

# 640
Благодаря много на всички !  Ще го помисля още малко. Имах и други притеснения понеже в друг форум имаше потребител с проблем с нова такава пералня, но поне вие не споменавате да има модела дефект за който се знае, та поне ще ми  е по-спокойно.

# 641
  • София
Вземете си по-добрата пералня, а именно тази от 7 серия с пара и WiFi.
Има си много добър външен вид (не разбирам какво му е ненормалното?!), освен че има по-добро управление и възможности.
Пере си чудесно и малко, и много.

Петя, 8-килограмовата също е от 7 серия и е с пара. Съгласна съм, че по-големият барабан е хубаво нещо, но тук става дума за пари, затова съм дала варианти, изброила съм плюсове и минуси, а krem4o вече да си решава кое ѝ е важно.

„Ненормалното“ е това, че излиза извън стандарта 60 х 60 см и това трябва да се вземе предвид - някъде става, другаде - не, на някои им пречи, на други - не, както казах всеки си решава, аз не казвам какво да избере, а само отговарям на въпроси.

# 642
На Бош са по - прибрани 10 кг модели..сравнено с АЕГ.

# 643
Стандарт 60х60 отдавна не съществува. Отдавна се върви към по-големи машини.
Отделен въпрос е, че в България пералнята е кухненски уред.

# 644
Аз съм с 9-кг Миле.
Не знам колко литра е барабанът и отворът не знам. Някои твърдят, че на АЕГ отворът бил по-голям — може, не съм тръгнала да засичам.
Но, няма нещо, което е пригодно за пералня и да не успявам да го навра, дори и на предходното ми 8-кг Миле. Всичко влиза през отворите и на двете.

А относно изпирането на малко количество пране.
След почистване буквално пера — два мопа (подложки) за бърсане на под + 3-4 кърпи за почистване. И бърсалките за под и кърпите са на Виледа и търпят пране в пералня на 60 С. Та си ги пускам в пералнята и те са чудесно изпрани.
Отделно, пералнята ми има опция Single wash почти на всяка програма. Активира се, ако переш пране до 1 кг.
Та, това е.

Общи условия

Активация на акаунт