Всякакви въпроси за пералнята - тема 19

• 28 555
  • 733
  •   1
Отговори
# 45
Аз пак да си задам въпрос - дозиране за капсули имат ли пералните с автоматично дозиране? По отзивите ви разбирам, че е много полезна опция. Аз главно пера с капсули.
И може ли да ми предложите модел пералня с добри функции  - като марка предпочитам Бош, но може и други. Като цена - до 1800 лв.
от вашият пост, дозиране за капсули имат ли пералните с автоматично дозиране
Някои имат-Capsdosing-програмируема.
Другите в барабана, според указания за килограми и замърсеност на производител или т. н. - конвенционални с комерсиална насоченост. Изяснете си какво точно търсите. Успех!

# 46
Аз пак да си задам въпрос - дозиране за капсули имат ли пералните с автоматично дозиране? По отзивите ви разбирам, че е много полезна опция. Аз главно пера с капсули.
И може ли да ми предложите модел пералня с добри функции  - като марка предпочитам Бош, но може и други. Като цена - до 1800 лв.

Аз и предният път Ви отговорих, но и сега да Ви кажа. Автоматично дозиране има само за течни препарати, капсулите НЕ се дозират. При някои АЕГ-а на чекмеджето за препарати има отделение за капусли, то събира най-много две капсули, но и двете ще бъдат взети при прането.

# 47
Ами да кажем Твърдо "НЬЕ😃" на това, че капсулите не се дозират. Поглед към марките, производители на ПМ , които го предлагат, дава яснота-Capsdising.
За останалите знаем-препратка към производител на П препарати😉

# 48
Ами да кажем Твърдо "НЬЕ😃" на това, че капсулите не се дозират. Поглед към марките, производители на ПМ , които го предлагат, дава яснота-Capsdising.
Говорите за различни неща май. Ти имаш предвид CapDosing при Miele  може би, а тя говори за онези, предварително дозирани капсулки, които се продават в супермаркетите.

# 49
Ама CapsDosing е друго мисля. Миеле предлагат да сложиш капсула, която е предварително дозирана специално за вида пране - памук, вълна  и т.н. Но не е пералнята да отваря капсулата, да си вземе препарат и да остави остатъка за следващо ползване.
Ако искаш да заредиш за 20 ползвания, трябва да налееш течен прах. Това е единственият вариант. Няма как да сложиш 20 капсули и тя да си вземе капсула и половина например.

# 50
Да, и аз останах с впечатлението, че става дума за обикновените капсули на марките.

# 51
Говорите за различни неща май. Ти имаш предвид CapDosing при Miele  може би, а тя говори за онези, предварително дозирани капсулки, които се продават в супермаркетите.
Е, така де petiauvanov, за това Й болднах питането и попитах"що търси" програмируеми или конвентционално с комерсиална цел. Промлемите на потребителят са, че не прави разлика м/у Capsdosing и пране с каосули, но въпросът е зададен провокативно от ЛАИК.
Ай сега ходи съветвай😉

# 52
Много сте сладки, но я обърквате още повече така.

# 53
Ами тя да каже какво иска.
Хем ми се струва, че пере с капсули от супермаркетите, хем иска да ги дозира. Някак не я разбирам. Тези капсули дали ще ги сложиш в една дупка в чекмеджето или ще ги метнеш в барабана, има ли значение.
Аз тук не виждам дозиране, даже напротив-отрязани са възможностите на перящия да дозира. Производителят го е направил вместо него и го е ограничил.
Не съм запозната  напълно тези капсули с какви дозировки са, но съм виждала нещо от сорта на 4 до 6 кг. Не знам дали има за 2 кг, например, защото не ги използвам. Мисълта ми беше, че ако човек иска да изпере 2-3 ризи, които не са повече от половин килограм, как ще дозира с такива капсули.
Да си го кажа направо: не им схващам логиката на тези капсули, като те са си течен препарат, но затворен в "найлон".
Моля някой да ме ограмоти, ако греша.

# 54
За капсулите не знам, не ползвам, но за дозирането предполагам, че смисълът е - зареждаш течен прах веднъж, ползваш 20 перални. Тоест отпада зареждането всеки път.
Мен лично не ми се струва хигиенично да стои в това отделение прах един месец, пък бил и течен. Не мога да си представя как това в комбинация с влага няма да доведе до замърсяване на праха и отделението. Не знам, аз лично това чудо не го ползвам, защото сме с алергии и си ползвам противоалергичен прах, който си дозирам всеки път сама. Ако остане нещо неизмито, после става доста неприятно.

# 55
petiaivanov, deede, ще ни [[/ограмоти по този въпрос😉
deede, "буташ масло" на техн. жаргон.

Сега малко за важното от новите въведения, които пусна piole1 за Miele ПМ и СМ
Скрит текст:
..Сушилнята T2 Nova Edition разполага с нова програма за вълнени дрехи – и може да изсуши до четири килограма пране само за 49 минути с функцията QuickPowerDry, която използва допълнителен керамичен нагревател, за да намали фазата на нагряване с до 50% – което Markus Miele описа като еквивалент на добавяне на турбо зарядно към кола – поддържане на същата температура вътре в сушилнята, но температурата се достига много по-бързо.

„Нашата нова барабанна сушилня е още един пример за нежна грижа. През 1997 г. Miele стана първият производител на перални машини, който предлага програма за вълна, тъй като дотогава вълната можеше да се пере само на ръка“, каза той.

„С изданието T2 Nova ние правим още една крачка напред с нашата нова програма Wool Dry с повишена скорост на барабана и особено нежен процес на сушене, при който вълнените тъкани лежат близо до стената на барабана, вместо да бъдат подлагани на допълнително механично напрежение. Това означава, че до 1 кг от най-фината вълна може да бъде изсушена, като същевременно остане мека и пухкава – без сплъстяване и свиване.
И в отговор наprolet_inchen,, никой не ви налага да ползвате, но не  изказвайте лаишки мнения или пишете до съответните органи с претенции за ноу-хау! 🤔😃

# 56
И в отговор наprolet_inchen,, никой не ви налага да ползвате, но не  изказвайте лаишки мнения или пишете до съответните органи с претенции за ноу-хау! 🤔😃
Няма пък, ще изказвам лаишки мнения, защото сме във форум за лаици. Smiley SmileySmiley Но сериозно, ако нещо не е така, то моля дайте кратко обяснение защо не е така. Аз с перални може и опит да нямам, признавам си без бой Stuck Out Tongue Closed Eyes, обаче с алергии и прахове, и колко се разтварят и колко не се - имам. И казвам, че това дозиране не е ок за хора с алергии като цяло.
Конкретно за АЕГ, самият производител си казва, че може да има останал прах за пране и в чекмеджето, и под него, че и вода може да има. Даже има и клипче с указания за почистване.
Ако обаче с едно нормално дозиране за всяко пране може веднага да го видиш и да изчистиш, измиеш, като си налял 1 литър прах и омекотител 500 мл мисля беше макс, ще ти трябват 20 перални, за да го видиш и да го изчистиш.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 21:57 от prolet_inchen

# 57
Няма пък, ще изказвам лаишки мнения, защото сме във форум за лаици. Smiley SmileySmiley Но сериозно, ако нещо не е така, то моля дайте кратко обяснение защо не е така. Аз с перални може и опит да нямам, признавам си без бой Stuck Out Tongue Closed Eyes, обаче с алергии и прахове, и колко се разтварят и колко не се - имам. И казвам, че това дозиране не е ок за хора с алергии като цяло.
Нищо му няма на дозирането, стига да сте намерили подходящия препарат за вас. Не е проблемът дозирането, а в компонентите!

# 58
С новата пералня пробвах с капсули веднъж, но то наистина пишеше една капсула за около 4 кг. Моята пералня е 9 кг и обикновено я пускам пълна, което значи, че трябва да слагам по две капсули поне. Излиза твърде скъпо, а резултата не ми хареса. Имаше разни лигави неща по дрехите, вероятно от недоразтворените капсули. Едва изчаках да изразходвам опаковката. Пробвах Персил капсули и на Savex, като вторите бяха малка разфасовка подарък май към някакъв омекотител. И двете не ми харесаха.

# 59
И в отговор наprolet_inchen,, никой не ви налага да ползвате, но не  изказвайте лаишки мнения или пишете до съответните органи с претенции за ноу-хау! 🤔😃
Нищо му няма на дозирането, стига да сте намерили подходящия препарат за вас. Не е проблемът дозирането, а в компонентите!
Не е вярно това, обаче. Вижте самият производител си дава клипче за замърсявания и отлагания в отделението за прах с автоматично дозиране. Това нещо в обикновена пералня си го чистите на седмица, на всеки ден или както си прецените. Ако обаче сте наляли 1 литър прах за 20 дози, ще го видите, но след месец. Дали е здравословно да стои толкова?
Ние подходящият прах сме го намерили, но и дрехите трябва да са добре изплакнати.

Общи условия

Активация на акаунт