Всякакви въпроси за пералнята - тема 19

• 29 315
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
Друго имах предвид, но както и да е..предполагам не е подходящо за тук.

# 646
Друго имах предвид, но както и да е..предполагам не е подходящо за тук.
Не мога да се сетя какво “друго” питаш, освен доколко качествено се изпира пране, което е минимално като количество. Интересува те как се случва процеса “триене”.
Петя и аз ти отговорихме, че минимално количество пране СЕ изпира, а как се трият материите една в друга — малко или много триене се случва. В процеса на пране ръкавите, например, не хвърчат отделно от блузата. Частите се трият една друга, а да не забравяме, че триене се случва и между материята, водата и барабана.

# 647
Здравейте, по време на пране детето е натиснало нещо и пералнята спря.
Сега изглежда така:

Дотук опитахме да я изключим от контакта, да я пуснем на различни програми и отворихме отдолу, източихме водата и изчистихме филтъра там.
Нищо от това не помогна.
Има ли още нещо, което може да пробваме преди да търсим майстор?
Пералнята е такава:

# 648
Завъртете програматора в най-горна позиция "slut" и опитайте да я изключите от бутона, който се намира над жълтия.

# 649
Решихме проблема с пералнята.... засега 😊.
Намерих това видео, в което след като източи водата отдолу и това не момогна, чонекът просто наклони пералнята назад на 45 градуса и изтече още вода.
https://youtu.be/hoHBw2cYNWA?si=k1ntlqEByp7Y0Rkm
Решихме да пробваме това преди да я отваряме или да викаме техник и проработи.
Пуснахме едно пробно пране, извъртя се без проблеми.
Надявам се с това да се разминем и да е наистина заради детето, а не трайна повреда.

# 650
Някой почиства ли си нагревателя на пералнята? Аз съм от Варна, вчера се сетих да почистя на бойлера нагревателя, на 2 години е само но имаше потресаващо много варовик, притеснявам се какво ще е в пералнята.

# 651
  • до най-прекрасния мъж
Да, през няколко месеца с препарат за перални. Аз ползвам на K2R, пуска се празен цикъл на висока температура.

# 652
Този ли?

# 653
  • до най-прекрасния мъж
Да, две пакетчета са в опаковка, ползва се едно на цикъл.

# 654
  • Варна
Здравейте,
Предстои ми покупка на нова пералня, защото моето 13-годишно АЕГ издава багажа. Според мъжкото тяло вкъщи, има разбит лагер и освен това днес установих, че не загрява водата. Не ми се смейте, но аз я пускам и си върша другата работа, идея нямам от кога пера със студена вода ....
Изчетох темета за да се ориентирам малко какво се предлага в момента на пазара, доста екстри и новости има, но доста от тях не са ми важни и нужни. Гледам основно за енергийната ефективност, шума, да има кратка програма, да може да се регулират отделно градуси и обороти на центрофугата и като че ли ми се иска да има програма за почистване на барабана, като не съм сигурна доколко е важна тя или не е чак толкова нужна. Някой ако има мнение и по този въпрос, ще съм много благодарна да обясни предимството, ако има такова. Иска ми се дълбочината да е до 60 см., въпреки, че сегашната ми е 64 и малко надстърча напред, но се цапа докато домочадието си прави нещо отгоре на плота и ми се иска да избегна този момент. Бюджет 1000 лв.
Тъй като срещнах мнение в темата, че Haier са учудващи на чак толкова лоши, се загледах в един модел, но започнах да гледам разни ревюта и вече не съм много сигурна, че е добър избор. Моля за съвет, като приемам и други предложения. Благодаря предварително на всички отзовали се!
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … 3?tab=featuresTab

# 655
Тук освен АЕГ, Бош и Електролукс, други няма да ти препоръчат.
Последно взехме едно Горение, чудесно пере. За сравнение имам и БОШ. Разлика не виждам, само дето БОШът ММ разглоби на части и чака лагери... Отвътре на платката пише Made in China. Ако го бъде ще го метна на вилата.
До тогава ще стопявам лагерите на този лоу кост екземпляр.

# 656
Не е ли очевидно защо се препоръчват 3 марки? Аз си купих Haier пералня, тя също пере добре и работи добре няколко години вече. От друга страна и на вторични суровини е възможно да се намери добре работеща изхвърлена пералня, но никой не ходи да търси там. Затова се препоръчват 3 марки тук, защото шанса да получиш добър продукт при тях статистически е по-висок но не максимален, а при останалите по-нисък но не е 0. Няма бяло и черно, има нюанси на сивото, както с повечето неща в живота.

# 657
  • София
Тук освен АЕГ, Бош и Електролукс, други няма да ти препоръчат.
Последно взехме едно Горение, чудесно пере. За сравнение имам и БОШ. Разлика не виждам, само дето БОШът ММ разглоби на части и чака лагери... Отвътре на платката пише Made in China. Ако го бъде ще го метна на вилата.
До тогава ще стопявам лагерите на този лоу кост екземпляр.

Само дето Хайер-ът не е лоу кост, а е на цената на среден клас АЕГ и Бош. Ако някой знае с какво точно ги превъзхожда, нека сподели, за да започнем да го препоръчваме.

# 658
  • Велики Преслав
Защо трябва да превъзхожда. Достатъчно е да е на тяхното ниво. А Хаиера си има плюсове
Три амортисьора
Стоманена кръстачка с широки лъчи
Мощен мотор
Отваряем казан
Хубава електроника.

# 659
  • Варна
Защо трябва да превъзхожда. Достатъчно е да е на тяхното ниво. А Хаиера си има плюсове
Три амортисьора
Стоманена кръстачка с широки лъчи
Мощен мотор
Отваряем казан
Хубава електроника.

Бихте ли дали мнение за конкретния модел, който споделих или по-скоро бихте препоръчали нещо друго.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт