Всякакви въпроси за пералнята - тема 19

• 27 477
  • 733
  •   1
Отговори
# 705
Аз просто коментирам комбинация оцет-сода, че е ефективна в много случаи. Не целя друго.И да ,лекуват се гъбички по ходилата на децата, когато още е рано да ги мажем със силни кремове, това е от народната медицина, изпитано многократно и от мен. Hands V
Това е тема за перални, а не за народни лекове.

# 706
Аз просто коментирам комбинация оцет-сода, че е ефективна в много случаи. Не целя друго.И да ,лекуват се гъбички по ходилата на децата, когато още е рано да ги мажем със силни кремове, това е от народната медицина, изпитано многократно и от мен. Hands V
В “народната медицина” има доста съмнителни теории и това е така, защото когато хората са се “лекували” с нейна помощ, не са познавали науката. Затова и смъртността в миналото е била много висока.
Скрит текст:
Оцет и сода се неутрализират? Няма по-добра комбинация за почистване на сифона на мивката в кухнята, премахва миризмата.Също е най-добрата комбинация за премахване гъбички и миризма на ходилата.Синът ми като малък, когато активно вече ритаха в двора на училището,т е някъде между 3ти и 8ми клас, независимо че носеше само скъпи обувки, редовно му гъбичасваха краката от потенето....В леген с вода двете неща разтворени в топла вода, 3-4 дни кисне по половин час и чисто нови крака.....
В скандинавските домакинства содата е първия "препарат"....

Не се уповавайте на скандинавците. В много отношения не ги слушат главите — била съм там, видяла съм.

# 707
  • гр. София
Здравейте, предстои покупка на пералня, сушилня и хладилник, така че ще досаждам малко и в трите теми Nerd Уредите са за дъщеря ми, но тъй като за първи път купува едра бяла техника - ще опитам да й помогна чрез вас.

За момента съм набелязала нашумялото в темата AEG LFR61944BE, но видях че АЕГ дават 2г гаранция.
Записах и Хайера на Васил Василев, въпреки че не си падам много по експерименти с уреди.

За Бош не мога да разбера колко е гаранцията, защото като отворя официалния сайт от компютър пише от 01.01.2024 до 31.12.2024, а гледайки сайта през телефона - 01.01.2025 до 31.12.2025г. Разбрах, че трябва да търсим

На първо време да попитам каква е разликата в тези два модела:
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/washers-dryers/washing- … chines/WGG244Z5BY
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/washers-dryers/washing- … chines/WGG244Z2BY

Благодаря!

# 708
  • София

Еднакви са, разликата е само в оформлението на люка и централния бутон. Може да изберете тази, която ще пасне на дизайна на сушилнята.

# 709
Leila, вътре са като сиамски близнаци, а отвън, както е казала Wilemina, се отличават само по контурната лента на люка-при единия си е черна , а при другия бяла. На едната бутонът има малко червеничко иначе е същият......асортимент да има...

# 710
Като започне последната фаза, когато трябва да вземе ометителя, отвори малко чекмеджето и виж отгоре върху омекотителя дали тече вода. Може дупчиците/дюзите да са запушени.

Забравих да попитам дали налягането на водата е нормално или е ниско?

Пералнята е нова. Налягането на водата е ниско/пети етаж/, но не светва кода за ниско налягане. Старата/Индезит/ понякога светваше, но след време си продължаваше с прането.

# 711
А вода през дюзите над омекотителя тече ли? Разбрах, че е нова.
Ниското налягане може да е проблем…

# 712
  • София
Момичета - падна барабана на пералнята ни. Утре ще дойде техник след повече от 10 дни чакане (защото е в гаранция). Случвало ли ви се е и какви са шансовете това да може да се поправи на място и в рамките на деня?

# 713
  • гр. София

Еднакви са, разликата е само в оформлението на люка и централния бутон. Може да изберете тази, която ще пасне на дизайна на сушилнята.

Leila, вътре са като сиамски близнаци, а отвън, както е казала Wilemina, се отличават само по контурната лента на люка-при единия си е черна , а при другия бяла. На едната бутонът има малко червеничко иначе е същият......асортимент да има...

Благодаря!

А като машини добри ли са?

# 714
Момичета - падна барабана на пералнята ни. Утре ще дойде техник след повече от 10 дни чакане (защото е в гаранция). Случвало ли ви се е и какви са шансовете това да може да се поправи на място и в рамките на деня?

Ако трябва да поръча частта..ще се чака.
Коя марка е и кой е сервизът?

# 715
  • София

Whirlpool е, ПАН сервиз. Човекът, който утре ще дойде, се обади преди малко и така както му звучало, трябвало да чакаме 10 работни дни за частите.

Освен да ми стискате палци да се окаже по-лека повредата..

# 716
Скрит текст:

Благодаря!

Като машини са добри, но като програми, на мен Бош не ми допадат. Сравнявам с Миле и АЕГ/Електролукс.

Whirlpool е, ПАН сервиз. Човекът, който утре ще дойде, се обади преди малко и така както му звучало, трябвало да чакаме 10 работни дни за частите.

Честно да ви кажа....аз бих си купила свястна пералня. Да падне казана не е шега работа.
Чакате 10 дни техник, сега още поне толкова ремонт.....

# 717
  • Велики Преслав
Така както го описвате, аз лично не можах да ви разбера. Падна барабана нищо не значи. Падна барабана вътре в казана, или падна целия казан с барабана. Аз съм виждал направо скъсани уши за пружините на казана и в пода опираше мотора.

# 718
  • София
Скрит текст:

Благодаря!

Като машини са добри, но като програми, на мен Бош не ми допадат. Сравнявам с Миле и АЕГ/Електролукс.

Честно да ви кажа....аз бих си купила свястна пералня. Да падне казана не е шега работа.
Чакате 10 дни техник, сега още поне толкова ремонт.....

Тази си е добра - 5 години усърдно поема по 2-3 пранета дневно, даже се учудвам, че изкара толкова без да се повреди. Мислехме да купим нова. Ама тази е в гаранция - какво да я правим? Да я хвърлим, да я ремонтираме и после да си я пазим за резерва? Ще си чакаме ремонта Grinning Ако не беше в гаранция, щеше да замине на боклука веднага, ама като има още година гаранция + още 5 на мотора, защо да я хвърляме сега..
Така както го описвате, аз лично не можах да ви разбера. Падна барабана нищо не значи. Падна барабана вътре в казана, или падна целия казан с барабана. Аз съм виждал направо скъсани уши за пружините на казана и в пода опираше мотора.

Падна само барабана, като откачен стои.  Казанът по мое непрофесионално женско мнение си е наред.

# 719
Няма как..ремонтът винаги е свързан с неудобство, но поне ще отремонтират безплатно. Няма изискване по закон да се осигурява оборотен уред докато трае ремонта. Аз стоях 2 седмици без печка, но ми я върнаха оправена.
Нали гаранцията е именно за това - да я ремонтират.

Общи условия

Активация на акаунт