Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 2

  • 54 286
  • 283
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 729
Ванчето, много красива вариация...!

Сигурно вече сте писали за това, но нещо съм пропуснала. Embarassed
Как точно се прави крема за тази тота Трюфел /сметана и шоколад/?
Шоколада разтопен ли да го прибавя към загрятата сметана или задължително трябва да е настърган? Като се смесят загряват ли се още на котлона, за да се разтопи напълно шоколада?
После се слага в хладилника и след това се разбива, правилно ли съм разбрала?

# 76
  • Мнения: 729
Ох, мислех да не питам, ама все се връщам на твойта красота Ванче!  Party

Айде кажи подробности за вишневия /на цвят/ "сироп" и големите бели шприцовани цветя от какъв крем са? С голям шприц ли се правят? Моите все едни такива мънички и стегнати...

# 77
  • Мнения: 5 873
Ванчето, много красива вариация...!

Сигурно вече сте писали за това, но нещо съм пропуснала. Embarassed
Как точно се прави крема за тази тота Трюфел /сметана и шоколад/?
По-лесният вариант-разбиваш си сметаната и добавяш (като продължаваш да биеш)разтопения на водна баня шоколад на тънка струйка.Това е. Mr. Green

# 78
  • Мнения: 5 873
Ох, мислех да не питам, ама все се връщам на твойта красота Ванче!  Party

Айде кажи подробности за вишневия /на цвят/ "сироп" и големите бели шприцовани цветя от какъв крем са? С голям шприц ли се правят? Моите все едни такива мънички и стегнати...

emsy,благодаря. Hug
Сиропа е домашен,за разреждане,не питай от какво(незнам,май ,че беше от боровинки ooooh!).Сложих желатин и залях.Идеята е от торта Виена.
Цветята са от сметана,шприца ми е с голям накрайник,но с него мога да правя и малки цветя. Laughing

# 79
  • Варна
  • Мнения: 3 373
Благодаря ти!
Още един въпрос се сетих - пише "разбитите на твърд сняг белтъци" - има ли някаква тънкост в това разбиване? Аз имам миксер, колкото и пъти да съм разбивала белтъци, все си остават течни, малко се понадигат де, ама пак са си течни...
Извинявам се за елементарния въпрос, но си мисля че може и да не се получи ако не успея да ги разбия добре както е по рецептата..

# 80
  • Мнения: 5 873
Ами аз следвам няколко принципа -белтъците трябва да са студени,не трябва де има нито капка жълтък ,съдът,в който ще се разбиват трябва да е абсолютно сух,за бъркалките се отнася същото.Слага се щипка лимонтузу.Започва се на най-ниска скорост,като се получи пяна ,скоростта се увеличава ,а захарта се добавя най-малко на 3 пъти.Като обърнеш купата,белтъците трябва да си останат в купата.  Mr. Green
Разбитите бълтъци се добавят към яйчената смес на 3 пъти като се разбърква леко с дървена шпакла или лъжица само в едната посока.
Това е. Flutter

# 81
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Ами аз следвам няколко принципа -белтъците трябва да са студени,не трябва де има нито капка жълтък ,съдът,в който ще се разбиват трябва да е абсолютно сух,за бъркалките се отнася същото.Слага се щипка лимонтузу.Започва се на най-ниска скорост,като се получи пяна ,скоростта се увеличава ,а захарта се добавя най-малко на 3 пъти.Като обърнеш купата,белтъците трябва да си останат в купата.  Mr. Green
Разбитите бълтъци се добавят към яйчената смес на 3 пъти като се разбърква леко с дървена шпакла или лъжица само в едната посока.
Това е. Flutter


Не съм съгласна много с този вариант.Белтъците се отделят и се оставят с количеството захар на стайна температура(аз съм ги оставяла по няколко часа),а ако бързате слагате купата,в която ще разбивате белтъците,в друг по-голям съд,в който сте сложили по-топличка вода,но не вряла.Целта е захарта да успее да се разтопи при разбиването.Преди да започнете разбиване добре е да разбиете сместа няколко минути на ръка и след това с миксер.Този начин го знам от майстор-сладкар.Така приготвяше сместа за целувки.И аз така разбивам и винаги успешно.

# 82
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 069
Вчера имах годишнина и приготвих торта Трюфел.Получи се много добре.Слава Богу нямах проблеми нито с крема(който приготвих предния ден),нито с блатовете.Следвах препоръката да разтопя шоколада ,сместо да загрея сметаната.Крема се получи разкошно гъст и удобен за употреба.При блатовете яйцата ми бяха на стайна температура и  разбиването на белтъците ми отне около 20 минути.Наистина им е нужна плътност,защото няма набухватели.Комбинирах млечен и горчив шоколад за трюфелите,които овалях после в какао(има такива бонбони-трюфел от тях заимствах).Даже малката издебна момента и приватизира един трюфел Simple Smile.Не е сложна тортата,но трябва да се внимава в детайлите.Наистина не разбивайте при смесването с белтъците,а разбърквайте внимателно с дървена лъжица или шпатул.
А колко е вкусна и прекрасна!!!! Wink 
  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=90047&photo=8

# 83
  • Варна
  • Мнения: 3 373
Преполових приготвянето  Laughing Крема е в хладилника, но го направих по рецепта както е, а блатовете са изпечени. Утре ще сглобявам. Белтъците разбих успешно, страшно се зарадвах  Heart Eyes, а блатовете изпекох също много добре /напоследък имам проблеми с печенето на кексове, и ме беше дострашало дали ще се получи/.
Благодаря за съветите, утре ще пусна снимки  Laughing

# 84
  • Мнения: 243
Ето снимка на първия трансфер

# 85
  • Мнения: 243
А ето и разрез отвътре

# 86
  • Пловдив
  • Мнения: 846
Благодаря на всички за поздравите!  Blush

Gushanka, поздравления! Чудна торта! И аз се опитвам да направя нещо подобно, но направих захарен фондан, който съхне адски бързо и едвам успях да направя розички по начина с наслагване на кръгчета. С бонбоните по-добре ли става - как оформи тези прекрасни рози?
Трудното при работата с маршмелоуз според мен е самото омесване до консистенция на тесто. Защото в микровълновата бонбоните се загряват и размекват. Когато се омеси тестото обаче, става жилаво и се работи лесно. Не се разпада. Аз съм правила украси с марципан Варна, но специално за розите с него ми е по-трудно. И въобще с маршмелоуз се моделира по-лесно. Поне за мен.

Porsha, Джемма, ilang-ilang, Ванчето, чудни са ви тортите! smile3501

# 87
  • Мнения: 5 873
Ами аз следвам няколко принципа ...
Не съм съгласна много с този вариант...
max-mama ,попитаха ме и отговорих как аз действам.Винаги се получава.   Flutter
С което не отхвърлям твоя начин,целувки не съм правила,но ако реша ще опитам твоя метод. Grinning

# 88
  • Мнения: 5 873
Porsha ,тортата е станала супер,браво! Party

# 89
  • Мнения: 3 216
И въобще с маршмелоуз се моделира по-лесно.

И аз мисля,че с маршмелоуз се работи много лесно и ефектно. Peace

Общи условия

Активация на акаунт