Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 2

• 54 295
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
Това "постижение" е първият ми опит за трансфер. Аз не съм особено доволна, но сина ми беше много щастлив. (което все пак е по-важно).

Последна редакция: ср, 07 мар 2007, 18:54 от zori gb

# 136
Това "постижение" е първият ми опит за трансфер. Аз не съм особено доволна, но сина ми беше много щастлив. (което все пак е по-важно).

Радостта в очите на дечицата е най-важното нещо. Не знам ти защо не си доволна, според мен си се справила чудесно! Че и първи опит! Браво!  bouquet

# 137
зори, най-важното е детето да е щестливо. Аз като правих трансфера за торта на племенника,  също не бях кой-знае колко възхитена от себе си, но сина ми ахна и си поръча торта-спайдърмен за неговия рожден ден Joy

# 138
  • Банкя
Пареното тесто за фигури става ли и за чаршаф?
Ще го слагам на сладоледена торта.
До сега не намерих никакви съвети за такава торта.
Ако някои знае нещо ще ми е от помощ ,ако не утре ще ви разкажа какво съм сътворила.

# 139
Пеп-чо, много е хубава тортата. Дай повече инфо от какво има вътре? Hug

Вътре е обикновена - пандишпанени блатове сиропирани, крема е шоколадов ганаш, циците са направени с изрезките отстрани на талията, която трябваше да е по-изрязана, но нещо не прецених сметаната, та тези изрезки са смесени с малко желатин и сметана.

zori gb , много хубав ти е станал трансфера, Лабрекс е права - радостта в очите на децата е най-важна

# 140
  • най-шареното място
Никой ли няма опит с парен марципан от бадеми?

# 141
Благодатя на всички за окуражителните думи!!! Hug  bouquet

# 142
Момичета, чудото стана - получи се Laughing Невероятно щастлива съм от моето произведение Flutter, има още много какво да се желае, ама като за първи успешен опит е супер. Аз обаче се изтарикатих и работих на по-малки площи, та успях да покрия почти без скъсване мини тортичките. Не успях обаче да я довърша съвсем като хората, че трябваше да тръгваме за свекърва ми на гости, и я взех така. Те ахнаха от нея, не можаха да повярват какво съм сътворила. Много се радвам, че успях. Тортичката се изяде с удоволствие, само на мен малко ми беше мъчно, че трябва толкова бързо да я режа Mr. Green

http://mimesg.multiply.com/photos/photo/10/5

Исках да украся и ръбчетата, но не ми остана време. А под всяка мини тортичка има сладкарска хартия, за да не ми залепва, че ги работих по отделно и накрая ги съединих. Абе можеше да стане много по-добре, но и на това съм доволна. Айде лека нощ и весело изкарване на празника утре.

Последна редакция: ср, 07 мар 2007, 23:23 от mimes

# 143
  • най-шареното място
Супер са тортичките! Много хубави!

# 144
арт мама , за марципана с бадеми те трябва да са много ситно смляни, на пудра направо, което в домашни удловия е доста трудно. Аз едно време пробвах, но мелих в кафемелачка и нищо не стана. От тогава не съм опитвала пак. но скоро гледах при Звездев, че когато мелиш ядки, за да не се слепват и станат на пихтия от мазнината в тях, се iипва малко захар при тах. Ако искаш пробвай така да ги смелиш. Иначе се попарват и се белят, преди смилане, за да се получи гладко тестото, пък и бяло.

# 145
  • най-шареното място
Зори - ОГРОООМНИ Благодарности!
И аз гледах Звездех и се сетих, че и друг път така съм мелила бадеми, та и за марципана така ще действам!

Последна редакция: чт, 08 мар 2007, 09:46 от арт мама

# 146
  • София/Сливен
Наталина беше писала преди време, че при тях продават готово бадемово брашно. Не знам дали и у нас има такова чудо.

# 147
МОМИЧЕТА,ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!Да сте много щастливи,все така отлични тортажиики и винаги да бъдете на първо място в живота на някого!

# 148
Наталина беше писала преди време, че при тях продават готово бадемово брашно. Не знам дали и у нас има такова чудо.

Да, с такова брашно ще стане супер. Аз съм търсила, когато съм ходила до София в магазинчетата около Женски пазар пък и къде ли не, но специално бадемово брашно не съм вижсала никъде.

арт мама непременно да споделиш после дали е бил сполучлив опита ти. И аз съм чула и чела, че това е най-вкусния марципан, дано се получи.

Честит празник, момичета   bouquet!

# 149

Честит празник  мами!!!    bouquet
 Да сте живи и здрави и все така хубави неща да правите.

zori gb,  честито на рожденика - трансфера е станал перфектен!

Общи условия

Активация на акаунт