Работата - само място за доходи или място на което да ходиш с желание

• 4 372
  • 96
  •   1
Отговори
# 75
  • Швейцария
Същата работа и при мен. Текли са ми сълзи от болки в гърба и никой не ти дава да седнеш за 5 минути. С температура 40 градуса съм била и не, гледат те как те тресе и прегръщаш парното, но не можеш да седнеш, нито те пускат по-рано да отидеш на лекар. И аз сега си мисля, че все пак е трябвало да направя нещо, да отида по-рано да уча, ама кел файда.

# 76
Много странно ми се вижда да работиш с клиенти и шефът да не пуска болен и потенциално заразен работник да се прибере/на лекар. Честно казано от гледната точка на клиент не бих повторила такъв салон ако фризьорката ме окашля и окиха докато ме боядиса.

# 77
  • Швейцария
Абсолютно си права. Извинявах се на клиентите, че шефът не ме пуска и ми беше много неудобно.

# 78
Същата работа и при мен. Текли са ми сълзи от болки в гърба и никой не ти дава да седнеш за 5 минути. С температура 40 градуса съм била и не, гледат те как те тресе и прегръщаш парното, но не можеш да седнеш, нито те пускат по-рано да отидеш на лекар. И аз сега си мисля, че все пак е трябвало да направя нещо, да отида по-рано да уча, ама кел файда.

И с диплома пак нищо не се променя JennyBG. Пак си оставаш чужденец и пак те третират като боклук. И мен колко ме лъгаха, че с немска диплома нещата ще се променят. Глупости. Предстои ми да взема и немски паспорт - дори и това няма да промени отношението към мен. Оставаш си чужденец и толкова.

# 79
  • Швейцария
Аз от над 20 години съм с швейцарски паспорт. Не мога да кажа, че всички ме третират като боклук, но има и такива, да. За щастие не са много където живея. Тук са свикнали с чужденци.

# 80
Абсолютно си права. Извинявах се на клиентите, че шефът не ме пуска и ми беше много неудобно.

При болест защо изобщо си се консултирала с шефа? Отиваш на лекар, взимаш болничен като си болна и толкова. Аз за щастие рядко съм боледувала, но дори през ум не би ми минало да искам на шефа си разрешение да остана вкъщи, за да се лекувам. Това е нещо, което просто съобщаваш.

# 81
  • Швейцария
Казвам отивам на лекар. Той казва имате клиенти и никъде няма да ходите. Иначе си събирайте нещата и се махайте и ще ви напиша характеристика, с която никой няма да ви вземе на работа.

# 82
Казвам отивам на лекар. Той казва имате клиенти и никъде няма да ходите. Иначе си събирайте нещата и се махайте и ще ви напиша характеристика, с която никой няма да ви вземе на работа.

Ау психоатаки! Любимото ми! Освен с кухи заплахи с друго не умеят да действат. И да те изгонят не могат защото няма опашка от чакащи за мястото ти. Празни приказки. И мен ме заплашваха, че ще ми зачеркнат потвърден отпуск - то така става. Ми нали трябва да ми изплатят всичко плюс резервацията?

# 83
Сигурно си била млада и си се притеснявала. На такова поведение има доста подходящи отговори. И аз едно време за много неща мълчах, особено на първата ми работа бяха такива жестоки робовладелци… и нищо не направих, а трябваше. Така хубаво щях да съм ги осъдила… съжалявам, че не го направих, но така е, човек се учи и придобива самочувствие с времето. Младите хора често не смеят да се защитават, а май на чужденците им е още по-трудно…

# 84
  • Швейцария
Да, млада бях и не знаех как да се защитя. Минало заминало....

# 85
...И с диплома пак нищо не се променя JennyBG. Пак си оставаш чужденец и пак те третират като боклук. И мен колко ме лъгаха, че с немска диплома нещата ще се променят. Глупости. Предстои ми да взема и немски паспорт - дори и това няма да промени отношението към мен. Оставаш си чужденец и толкова.
Аз от над 20 години съм с швейцарски паспорт. Не мога да кажа, че всички ме третират като боклук, но има и такива, да. За щастие не са много където живея. Тук са свикнали с чужденци.
Ами третирайте ги и вие тях като боклуци! Кой ви пречи? Еееее . .. ама аз ли да ви уча? Такива големи момичета!
Ариел ами разбира се че си чужденец. Няма как да се преродиш. Ама е много хубаво да си чужденец, отколкото някакъв местен боклук! 
Гледайте ги неящата по-така . С вдигнат поглед . Вижте ги какво представляват и ако не ви харесва и вие  - демонстративно ... цццц ... и презрително . Веднага си свиват опашките. Ако единственото им предимство е кой чужденец и кой не ... то като тук във форума със забележките за правописните грешки когато не може нищо умно да каже.

# 86
  • Melmak
Ох, това със сядането. След две бригади мм има разширени вени. Не е могъл да сяда с часове, не е имало столове, следили са ги и т.н. Наистина такива работи в дългосрочен план се отразяват зле и сега страда цял живот.

За съжаление човек като е млад е готов да дава здраве за пари.

# 87
Ох, аз моето го дадох за 390 лв, които бяха под средната заплата навремето... ама като нямах избор и бях млада, и всеки ти казва, че за нищо не ставаш... търпиш.

# 88
  • Германия
Малко се отклонявам от темата, но и аз съм от 20 години в Германия, но досега не ми се е случвало да ме третират като “боклук”, камо ли някой да се държи презрително или да ми показва по някакъв начин че му пречи че съм чужденка, нито в университета, нито в работната среда, нито сред приятели, познати или съседи.

Та искам да каже, не че няма такива случаи, а че не е непременно повсеместно.

# 89
И аз съм от много години в Германия и към мен има респект и уважение. Според мен е по- скоро изключение тия негативни преживявания на съфорумките.

Общи условия

Активация на акаунт