) и независимо в какво състояние на духа съм мога да го гледам пак, и пак, и пак. А саундтракът, ах, саундтракът.. заобичах унгарски фолклор заради този филм! Е, от вчера насам фрагът на "Рибарче" измести любимия ми филм в личната ми класация по брой на гледания. Пускам си го отново и отново, очаквайки да открия нещо, което съм пропуснала в предното гледане. И всеки път имам челен сблъсък с моята любимка. За никого тук не е тайна, колко обичам образа на Сейран. За нея мога да говоря със страст, с която отдавна не говоря даже за мъжа си.
И има нещо, което не ми дава мира...Защо предлага брак на Синан??? Рени, много ми хареса идеята ти, за проявен егоизъм, когато сме изправени пред предизвикателство като смъртта, но не е това, което виждам. Не виждам мобилизиран, готов да се бори и продължи напред човек. По никакъв начин не ни е показан чевек, вкопчил се в живота. Дори напротив... в сцената на пейката, когато Синан я държи за ръка, аз виждам един вече отишъл си човек. Тя е само бледа сянка на темпераментната Сейран. Апатия, отчужденост, безразличие, смърт - това са само част от нещата, които са ни показани. Тя е само една празна черупка, оставила се да я местят от място на място. Всички живителни сили са изсмукани и оставени да изтекът от това тяло. Дори не виждам мъничко пламъче да гори в тези очи, когато прави предложението, а какво остава да виждам щастлива жена. В същото време Синан изригва от емоции, от радост, когато получи въпросното предложение. А не мисля, че е влюбен. Въобще в уравнението Синан-Сейран любовта (като страст) отсъства и ще отсъства, убедена съм, дори и едностранната такава. Има някаква дълбока привързаност, разбиране и обич между двамата, но само толкова. Защо е този брак? На кому е нужен?

Препоръчани теми