Кристалните и индигови деца

• 100 550
  • 880
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Аз си задавам въпроса, от колко месечна/годишна възраст започват да се проявяват тези симптоми/качества? Да кажем Лука, въпрос към Azzy, като бебе и малко по-голяма дете, какъв е бил? Кога "индиговото" се е откроило при него? И не само при индиговите деца, а и при кристалните?
Милички, не знам дали Лука е идигово или кристално дете. Мисля, че тук има мамчета, които са чели много по темата и могат по-точно от мен да определят какво дете е точно Лука. Но беше различен, определено. Затова реших и да разкажа за него. Мисля, обаче, че има разлика между буйно дете, с по- динамичен темперамент, или дете, което е просто малко по-проблемно- демек с дупки във възпитанието и не добре поставени основи във ценностите /много често това да деца с проблемни семейства и т.н./но Лука не спадаше изобщо в подобна категория. Запознах се с него, когато беше на 5, ненавършени 6 години и майка му твърдо знаеше, че сина и е различен. Мисля, че към 3 годишна възраст вече е започнала да разбира това, доколкото помня.
Сега да продължа с разказа- Лука и Сава са вече при мен, имаше сериозна промяна при Лука, той беше започнал да осъзнава ясно влиянието си над другите, а малкото му братче от бебче беше пораснало в момченце със собствени нужди, желания и воля, което по някакъв начин беше започнало да се превръща в заплаха за Лука и той упражняваше силата си над малкия си брат, което беше довело Сава до това състояние. От друга страна имаше и елемент на ревност, към майката, който се прояви и спрямо мен. Това беше проблема в най-общи линии. Той продължаваше да не търпи авторитети, но беше осъзнал ясно, че интелектуалните и личностните му способности са по-голяма сила от физическите, независимо, че беше с глава по-висок от връстниците си. Авторитетите в лицето на учители и т.н. той приемаше като вид партньорство, а не като авторитет, на който трябва да се подчинява безпрекословно. Всяко действие, което се изискваше от него трябваше да бъде мотивирано и лъжата или шикалкавенето бяха недопустими.Това всичко добре- не се случва рядко да има ревност между децата, но когато ревността се изявява от дете с данните на Лука, резултатът беше тотално психическо размазване на противника /Сава/. И така, заех се да работя в две посоки- да стабилизирам Сава и да убедя Лука, че вреди на брат си от една страна и от друга, че майка му може да обича и Сава, без да намалее обичта и към първородния и син. Интересното е, че Лука не ревнуваше от сестра си /която беше вече момиченце на две години и нещо/ и че в същото време той много обичаше Сава и просто не осъзнаваше какво му причинява. Отново започнахме с тестовете и както преди години на Лука резултатите вървяха с години над нормалните стойности за възрастта му, докато Сава беше съвсем нормално за възрастта си детенце. Така или иначе за около два месеца и половина върнахме нещата по местата им в най-груби параметри, а Сава от есента остана с мен в предучилищната група, където до следващата пролет окончателно се стабилизира и всички тревожни признаци и симптоми постепенно отшумяха. Интересното ще ви бъде за Лука, който наблюдавах много внимателно в началото- сега попаднал в среда на дечица с две години и половина по-малки от него /той беше завършил 2-ри клас, а групата беше предучилищна, както ви споменах/.  Гледката, повярвайте си заслужаваше. Той ги пазаше като орел, сякаш наблюдаваш загрижен баща, водеше ги до тоалетната, разкопчаваше и заопчаваше копчета и ципове, прегръщаше и нежно ги утешаваше, ако паднат, или се скарат, организираше им игрите, в същото време демонстрираше и физическо превъзходство и саморазправа, ако друга група беше заела видеото, или някоя катерушка в градината и т.н. и интересното е, че винаги беше безкрайно спреведлив. Това е обяснимо до някаква степен, все пак беше най-голямото дете от три в семейството, но параметрите на грижа и внимание бяха в пъти по-големи от нормално детенце с по-малки братче или сестриче.
Пак се повтарям, че най-интересното и забележителното в това дете беше харизмата и излъчването, което ми е най-трудно да ви разкажа с думи, изобщо е много трудно за описание. Като факти могат да бъдат отбелязани резултатите от тестовете- видимо имаше очевадна разлика във физическото, интелектуалното и личностното развитие на детето, в сравнение с връстниците му, но за харизмата и излъчването просто не намирам точните думи, за да ви ги опиша.
Ще ми е интересно момичетата, които са чели повече за това да ми кажат какво мислят и как биха го дефинирали.
За съжаление с групата на Сава аз напуснах училището, след няколко месеца заминах за чужбина, където прекарах няколко години и връзката ми със семейството се прекъсна, въпреки, че често се питам какво ли се случва с тях, Лука на 1 ноември трябва да навърши 15 години.
Надявам се да ви е било интересно, и ме извинете, ако съм ви отегчила с дългия разказ   bouquet

# 76
Azzy толкова ме развълнува,че сега и аз се питам ,какво ли става с Лука и семейството му Thinking

# 77
  • София
Аурата може да бъде виждана, но не от всеки. От всеки обаче може да бъде направена снимка на Кирлиановата фотография.
А как може да стане това?

# 78
Снимката се прави със специална апаратура и тялото се вижда в цветни нюанси.
Тук във Варна в един медицински цжентър правят изследване с такава апаратура и могат да се видят цветовете които преобладават в тялото.

# 79
  • София

Има хора обаче които са си постави за цел да наблюдават по-внимателно развитието на децата.
Както споменах по-горе заснимани са аурите им и е установено, че в някой преобладава индиговия цвят, а в други кристален отенък.
Това разбира се няма как да бъде видяно с от всички с "просто око"
Всички обаче сме свидетели на това какво беше образованието по наше време (аз имам 30 години) и какво става сега. Децата все по-често немогат и неискат да следват определена образователна опция и въпреки това показват интелект и умения не научени в "кръжоци" и училища. Може би ще кажеш - нормално е, но аз не мисля така.
Затова си позволих да пусна темата. Последното което желая е тя да се превърне в бойно поле. Не искам никого да убеждавам в тезата си, просто ми беше любопитно дали има и други които са забелязали и се интересуват от "Това"
Имам приятелки за чийто деца съм убедена, че са кристални.
Познавам и умни деца - бунтари, които пък мисля, че са индиго...

аз също бих се радвала да споделяте информация, а защо не и преки наблюдения по въпроса

Извинявам се,  но просто не мога да не реагирам.
Първо, уж не натрапваш мнение и "само си питаш", а всъщност промиваш мозъци, Гвендолин.
Второ, звучиш като току що открила поредното суеверие. Снимки викаш, че я се огледай, един с един нямаме еднакъв тен, ти ми говориш за "аура".
Трето, ти даскал ли си? Защото аз съм и глупостите, които говориш са просто невероятни. Именно родители като теб докарват децата си до особенното състояние да се смятат за изключително умни и да не учат, защото образованието било калпаво или никой не разбирал горките дечица с извънземни възможности.
Извинявай, но просто те виждам след известно време като майка на едно даста разглезено дете, която ще защитава талантите на отрочето без мисъл в главата, че образованието е дисциплина, обучение преди всичко КАК да учи детето, как да си намира само информация, как да я пресява и множество полезни в живота умения.

Просто невероятно е как едната тръгва и всички по нея!
А после учителите са ви виновни, а децата "претоварени", разглезени и, дай Боже, поне да не пушат трева в тоалетните, когато трябва да са в час.
А за това, че децата били показвали умения не научени в клас или на кръжок - ми, миличка, я се поогледай колко информация ни залива отвсякъде. Ако не покажат, виж, тогава бих се притеснила!

А сега, награкайте ме, направете ме на пух и прах, а аз ще ви гледам сеира след някоя и друга годинка.

# 80
  • София
Azzy това, което описваш
........ Интересното ще ви бъде за Лука, който наблюдавах много внимателно в началото- сега попаднал в среда на дечица с две години и половина по-малки от него /той беше завършил 2-ри клас, а групата беше предучилищна, както ви споменах/.  Гледката, повярвайте си заслужаваше. Той ги пазаше като орел, сякаш наблюдаваш загрижен баща, водеше ги до тоалетната, разкопчаваше и заопчаваше копчета и ципове, прегръщаше и нежно ги утешаваше, ако паднат, или се скарат, организираше им игрите, в същото време демонстрираше и физическо превъзходство и саморазправа, ако друга група беше заела видеото, или някоя катерушка в градината и т.н. и интересното е, че винаги беше безкрайно спреведлив. Това е обяснимо до някаква степен, все пак беше най-голямото дете от три в семейството, но параметрите на грижа и внимание бяха в пъти по-големи от нормално детенце с по-малки братче или сестриче.
Пак се повтарям, че най-интересното и забележителното в това дете беше харизмата и излъчването, което ми е най-трудно да ви разкажа с думи, изобщо е много трудно за описание. Като факти могат да бъдат отбелязани резултатите от тестовете- видимо имаше очевадна разлика във физическото, интелектуалното и личностното развитие на детето, в сравнение с връстниците му, но за харизмата и излъчването просто не намирам точните думи, за да ви ги опиша. 
.......

ми напомня прочетеното преди няколко дни за  "кристалните" деца.

и както по-горе беше споменато ако индиговите деца са по-скоро деца на разрушението, то кристалните деца са доста по-миролюбиви.

Кристалните деца започват по-масово да се раждат след 1995 год, тоест децата които ние раждаме сега.
- те са изключително магнетични с изписани и хипнотични очи
- много са емоционални
- проговарят късно
- имат вродени музикални качества
- обичливи са
- миротворци
- прощават бързо
- използват успешно телепатия още от бебета
- не бягат от реалността
- много  свързани с природата
- грижовни като ангели
- с висока интуиция
- безстрашни, артистични натури, откриватели,  изследователи, катерачи, с чувство за баланс

Понякога стават духовни водачи.

Любовта излъчваща се от кристалните деца е нещо на което трудно се устоява. Излъчват оздравителни дози любов. Хората около такива деца се отварят и физически и енергийно. Възрастните край такива деца също започват да придобиват подобни качества и да се развиват.

В момента не мога да открия един сайт, в който бяха описани и някои други характеристики.
Иначе и аз се питам какво е станало с Лука? Ти определено си повлияла много благотворно за неговото развитие и осъзнаване.

# 81
  • София
Малко офф, за тези, които искат да видят как изглежда Кирлиановата фотография:

Промяна на аурата през годините     Фотография на монета

Листо

# 82
  • Canada
Zanda Ksurik - всеки има право на собствено мнение, твойто със сигурност едва ли някой ще го промени, както виждам.
По въпроса за аурата - вярваш или не, тя съществува, и има деца, които я виждат ясно. И независимо от различния тен на хората, аурата  при повечето нормални, здрави хора е жълта до червена.
Не мисля, че телепатични умения мога да се развият от телевизия или както там разбираш "информацията, която ни залива отвсякъде"
Не мисля също че целта на Gvendolin е да ни накара да вярваме, че разглезените деца и такива, които се смятат за гении, са с извънземни способности и трябва да се толерират. За мен истината е че идва ново поколение и трябва да се учим да го разбираме по-добре, за да бъдем по-полезни като родители, както вярвам, че нашето поколение е също по-различно от това на нашите майки и баби, и "килийните методи" прилагани по тяхно време, едва ли биха действали по нашето.
Пожелавам ти вместо да ни гледаш "сеира след някоя година", просто да "отвориш" очите си за новите деца, за което съм сигурна че твоето дете също ще ти помогне.
Azzy - благодаря за интересния разказ.  Hug За мен обаче детето е "индигово".

# 83
аз ще ви гледам сеира след някоя и друга годинка.

Zanda Ksurik, не изключвай възможността да стане обратното.  hahaha

Темата, като професионалист (какъвто твърдиш, че си), би трябвало да те прави поне любопитна, а не крайна. На едно дете да погледнеш различно (не като на глезльо) благодарение на нея, да подходиш нестандартно (вместо да обвиниш набързо родителите) и да извадиш най-доброто от него ще е от полза.

А някога даскалите са биели учениците си. За теб приемливо ли е някой учител да бие твоето?

# 84
Привет! Радвам се да получа такава информация за индиготата! Знаеш ли, че има издадени на български две книги за тези деца. Ето ги     http://KPACOTA.com/books/    Прочетох ги с голям интерес и ги раздавам на познати майки! Дори им изгубих дирите в коя мама точно са! Чела ли си ги? Особено упражненията на края на едната книга са интересни! Дай ако имаш нещо друго по темата!
Бъди винаги усмихната-поне пред децата!
Мирена

# 85
Zanda Ksurik, аз пък познавам дете, което виждаше аурите. Научи се да чете на 3 години, на 5 четеше гръцка митология, на 6 пишеше на български и латиница. На 7 образователната система го смачка, за да го вкара в калъп.

# 86
Zanda Ksurik,
ако съм успяла да промия нечий мозък значи съм голяма работа Simple Smile
не забелязах обаче някой от включилите се в темата (или тези които ми писаха ЛС) да са научили кой знае какво ново от мен .

Независимо дали ти харесва или не "новите деца" са факт и никъде не съм ги определила като свръх надарени или специални. Те просто са различни.
Различно е светоусещането и ценностите.
Различни са уменията които не само, че не са придобити в клас или кръжок, а и нямат нищо общо с ВИДИМАТА информация която ни залива Wink

Немога да се ангажирам с това какво ще стане детето ми, нито пък твърдя, че ще съм прерфектна майка.
Силно се надявам пророкуването ти да се окаже невярно все пак
Не ангажирам и аудиторията с личните ми усещания и разбирания за живота. С нещата с които съм се сблъсквала и са ме накарали за себе си да съм убедена в истиността на някой публикации.
Споделям това което НЕ АЗ съм написала и обосновала.

# 87
Gvendolin, поздравления за темата! И мен отдавна ме вълнува този въпрос.

Потресох се от грубия език на някои тук. Shocked Срам и позор за такива "вещи в занаята!"

Azzy , ако детето не е пречупено вече, мисля, че то ще те намери! Peace

# 88
  • София
Zanda Ksurik каза, че е учителка и много се надявам такива деца да не попадат при нея, защото щи ги смачка. Смятам, че повечето родители на такива деца ги смятат за изостанали в сравнение с останалите, опитват се да ги вкарат в рамки, в калъп. При адекватно отношение тъм тях, те могат да покажат повече от своите способности, Ази го доказа с разказа си. Знам, че в Щатите ученици с по-големи възможности се отделят от останалите, за да могат да развият интелектуалните си способности, отношението и изискванията към тях са много по-големи отколкото при другите деца.

# 89
Какви са тези снимки?

Общи условия

Активация на акаунт