Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №7

• 35 603
  • 573
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте,

Имате ли представа къде могат да се консултират датите за кандидатсване и записване след 7 клас?
Стигам само до графки на НВО.

# 211
  • София
Здравейте,

Имате ли представа къде могат да се консултират датите за кандидатсване и записване след 7 клас?

https://www.mon.bg/nfs/2024/08/zap2467_priem_30082024.pdf

# 212
  • European Union
Здравейте,

https://www.mon.bg/nfs/2024/08/zap2467_priem_30082024.pdf

# 213
Благодаря ви за отговорите. Дано не минаваме на онлайн обучение все пак. Мисля, че за първи клас е излишно Sad

# 214
  • Пловдив
До 4 клас са по 20 минути часовете, от 5 до 7 - по 30. Поне в Пловдив е така.
От сряда минават онлайн, което ми напомня, да подготвя домашният компютър, че го преинсталиране наскоро Rolling Eyes

# 215
Моята дъщеря и съучениците й, ще учат онлайн в Гугъл класрум през телефоните. Тази седмица си инсталираха в училище приложенията, изпробваха ги и от понеделник са онлайн. Би трябвало учителите да кажат кое приложение ще се ползва.

# 216
  • Бургас
Благодаря ви за отговорите. Дано не минаваме на онлайн обучение все пак. Мисля, че за първи клас е излишно Sad
Ами нашите си показваха на камерите играчките, котките, бюрата. Голяма веселба беше 😃

# 217
  • пустинята Гоби
Кунчев каза, че в София се очаква пика на заболеваемостта да е другата седмица, демек таи която идва. Тогава ще се разбере ще се минава ли онлайн. Класът на малкото ми дете изкара грипа, така че каквото-такова. Не вярвам да минат онлайн, за кога.

# 218
  • София
В грипна ваканция не би трябвало да има обучение, защото има много болни - деца и учители. Защо това е толкова трудно да се схване е една съвсем друга тема...

# 219
Здравейте. Гледам, че има теми за взаимопомощ по математика и БЕЛ, има ли такива за останалите предмети? Аз все пак ще си задам въпроса тук, ако може някой да помогне, домашното по география за девети клас е "Кубиране - да се направи анализ по дума от урока" Самият урок е Структура на населението в света, учебника е на издателство Клет за паралелки с ИИЧЕ. Изобщо нямам представа какво трябва да се прави, дъщеря ми също.

# 220
# 221
Здравейте! Може ли да ми помогнете откъде мога да намеря областните кръгове на Олимпиадата "Знам и мога" за 4-ти клас? Намирам само за 2020г. и преди 2013г.

# 222
  • на последния етаж
В училището има хлебарки, особено сега, в студа са се скупчили около тръбите на парното. Децата вчера са са оплакали на заместник-директорката, която им отговорила да си купят препарат и да напръскат. Какво да правя? Жалба ли да пиша, сигнал къде да подавам и аз не знам...? Tired

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 08:27 от Лита

# 223
  • пустинята Гоби
Аз съм подавала сигнал за друго срещу училището в Столична община (има онлайн форма) и направиха проверка. По принцип никога нищо не установяват при тези сигнали, но училището се стряска и взема мерки.

# 224
Здравейте! Знам , че не е по темата , но ми предстои НВО за 10 клас!                                                                                                                       Имат ли право учителите да пишат оценката от НВО в 10 клас директно като годишна без да взимат предвид и другите оценки през останалата година , чувала съм , че е незаконно? "Резултатите от националното външно оценяване не се отразяват при формирането на срочните и годишните оценки по учебните предмети."  "Учениците, които получават оценка слаб (2) на НВО , не повтарят класа и не полагат поверен изпит по съответния учебен предмет.“" Годишната оценка се формира въз основа на текущото оценяване и при необходимост – на изпит за определяне на годишна оценка"  - някой от тези неща верни ли са?                                                                                                             Оценяване се извършва:
1. в процеса на обучение;
2. в края на клас или на етап от степен на образование;
3. при завършване на степен на образование.                                                                                                                     
 "Оценките от националното външно оценяване в края на VІІ и в края
на Х клас, както и от държавните зрелостни изпити и от държавния изпит за
придобиване на професионална квалификация може да се изразяват само с
количествени показатели - в брой точки, без да се приравняват към оценките" "Когато оценката от изпит от национално външно оценяване при записване с качествен и с количествен показател е слаб(2), оценката не се записва в документа за завършване на съответния етап и не оказва влияние за преминаване в по-горен клас" В крайна сметка има ли право или не? Благодаря Ви предварително за отговорите?

Общи условия

Активация на акаунт