Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №7

• 30 073
  • 456
  •   1
Отговори
# 450
В дипломата влизат, но не и в балообразуването. Поне засега.

Балът се формира от НВО мат и БЕЛ и оценките от 7 клас по мат и БЕЛ.

# 451
  • пустинята Гоби
В дипломата за основно образование, не средно.

# 452
  • София
Балообразуването на различните паралелки в различните училища винаги включва НВО Бел и НВО Мат плюс две други оценки от предмети в 7 клас, може да не са БЕЛ и МАТ - например История. Тези два предмета се посочват в ДПП за съответната паралелка.

# 453
  • София
Дипломата за средно образование се издава след 12-ти клас. В свидетелството за основно образование се вписват оценките от 5, 6 и 7 клас, но не се образува средна оценки и в балообразуването за кандидатстване в гимназия участват само оценките от 7-ми клас.

# 454
Някой запознат ли е какво заявление трябва да взема от банката, в която детето има сметка, за да и превеждат стипендия? Детето е непълнолетно т.е. аз ли трябва да отида в банката или тя с личната си карта?

# 455
  • Майничка
Удостоверение за номера на сметката и титуляра. Същото като за болничните в НОИ.
По-добре идете и двете, за да няма връщане. На дъщеря ми издадоха 2бр. още с откриването на сметката, точно за НОИ пише, ползва ксерокопия за стипендия и пред работодател.

# 456
В ДСК ни искаха задължително и двете миналата година за същото. Сега трябва да извадим нова парола на Интернет банкирането (то е само пасивно), защото банковата служителка я беше запаметила в телефона на дъщеря, но промени паролата от листчето. И телефона умря и няма как да я възстановим на новия, никога не сме я знаели. Отново ни искат двете и затова все отлагам. Но този път ще я искам на листче и ще проверяваме на домашния компютър, никакви телефони.

Общи условия

Активация на акаунт