В момента чета ... 91

• 42 922
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Трилогията Мълчанието на Белия град на Уртури ми хареса много!
Блага също харесвам, въпреки че я четох около 30-годишна за първи път.
В момента чета Дълбините на Алма Катцу - интересна ми е, определено ще прочета и Глад, но не веднага след тази.

# 586
Довърших “Бруклин “,ами с една дума-върховен Колъм Тойбин,толкова да ми харесва,потъвам в страниците,и героите са ми много симпатични,мили,уязвими,едни такива обикновени човеци,а емоционално много ме трогват.Мисля пак да гледам филма.И как пише този ирландец,хващаш книгата и знаеш,че удоволствието е гарантирано.
Добавям: тези човеци на Тойбин много са плахи,иска ми се да правят по-смели крачки към личното си щастие,към мечтите си,много е тъжно да усещаш как вътрешният им свят е в непрестанна борба с нормите в обществото и с представата за добро и лошо,греховно и нечестно.В крайна сметка нормите побеждават малките личностни победи,а така ми се искаше да видя поне един герой-победител.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 22:10 от Calabria

# 587
Започнах Благодатна земя на Пърл Бук. Чудесна ми се стори още от първата страница.

# 588
Започнах Благодатна земя на Пърл Бук. Чудесна ми се стори още от първата страница.

Благодаря за отзива. Много ми беше допаднала “Източен вятър, западен вятър” и съм загледала и тази.

# 589
Със сигурност ще продължа и аз с друго от Пърл Бък. Не съм чела Източен вятър, западен вятър, но ще я планирам заедно с Императрицата. Някой с отзив за нея?

# 590
  • София
Със сигурност ще продължа и аз с друго от Пърл Бък. Не съм чела Източен вятър, западен вятър, но ще я планирам заедно с Императрицата. Някой с отзив за нея?

И двете книги са превъзходно написани и с увлекателни истории. Прекрасни....

# 591
" Империатрицата" ми хареса, но не толкова, колкото "Източен вятър западен вятър "-тя е страхотна!
Ще потърся и аз новата, благодаря за отзива!

# 592
  • София
"Източен вятър, западен вятър" съм чела отдавна, помня само че ми хареса, но не и подробности.
И "Благодатна земя" и "Бруклин" ме чакат вкъщи на купчинките. Ще гледам скоро да ги прочета.
Сутринта в метрото започнах "Зимните хора", да видим.

# 593
"Императрицата" не ме впечатли - много бавна, разтеглена и описателна.

# 594
Прекрасна.

# 595
  • София
Императрицата я слушах в Сторител. Прочитът много ми хареса и книгата също. Достави ми удоволствие и научих много неща за Китай.
После четох Пачинко. А сега гледаме сериала по Apple tv. Има доста добавени неща, а някои събития са леко променени.
Иначе започнах Докато лимоновите дръвчета растат от Зулфа Катух на хартия, а на Киндъла - новели на Стефан Цвайг.

# 596
  • София
Най-после приключих с "Да срежеш камъка". Не е лоша книгата, но не ми беше и нещо УАУ. Медицинските интервенции и на мен ми дойдоха в повече. Това, което най-не ми хареса и не ми беше логично е действието на Марион, което доведе до всички негативи в последствие. Умен човек, лекар, а да допусне такова нещо. Не ми беше достоверно на мен. Оценка 3.5/5.

# 597
  • Sofia
И аз днес приключих "Да срежеш камъка" и за мен тя е пълна 5ца. Харесаха ми всички образи, особено на Гош и Хема, но и на всички останали, включително близнаците, с тяхното различно възприемане на света и изразяване на характерите им. Последните страници бяха доста емоционални и си признавам, че отдавна не бях плакала на книга, но с тази се случи. Обратите на съдбата при взимане на решение, което не е трябвало да се вземе и въпросите за това, какво би било ако не го беше направил- припознах се в това напълно.

Както знаете, аз практикувам "изтегляне" на следващата книга за четене от кутия със заглавията на всичките ми книги в библиотеката и в киндъла, така че ми се падна да чета "Един аристократ в Москва". Започва обещаващо, усещам че ще ми хареса!

# 598
  • София
Аз се наслаждавам на Стивън Кинг и "Харесвате го по-мрачно"
Брилянтен, просто брилянтен разказвач!
Обективно погледнато историите не са дори нищо кой знае какво, но само как са написани! Майстор от класа!

# 599
Чела ли си "Куджо"? Единият от разказите се води продължение на книгата.

Общи условия

Активация на акаунт