В момента чета ... 91

• 42 925
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
  • в сърцето на един мъж...
Най-любимата ми книга на Блага Димитрова е "Пътуване към себе си". Към нея се връщам през годините доста често и все още я харесвам и я намирам за прекрасна книга. Имала съм честта да я срещна на живо, уникален талант и човек беше...
Преборих "Котило от кости" и довършвам "Да срежеш камъка".
В първия момент, Миж, си викам леле, вече има сериозна книга на годината, след това дочетох, че е Малинка Simple Smile И книгата я зачеркнах Simple Smile
Бьорк съм си го поръчала, обаче трябва да се прибера, за да мога да ги чета Sad Ирса някак не се разбрахме с първата книга и я оставих да отлежава. Някой ден и нея ще я прочета. Мисля да продължа с втората на "Котило от кости" - "Кръвта вода не става", след като довърша "Да срежа камъка"

# 571
  • София
Завърших "Учителят" на Фрида Макфадън и не съм особено доволна. Въпреки че харесвам останалите й книги, тук намирам доста пропуски. Не четете скрития текст, ако не сте прочели книгата.
Скрит текст:
На първо място не можах да харесам нито Ади, нито Ив. То мрънкане, фасони, нещастен живот... По-големият проблем обаче е в заплетения сюжет. От стремеж за спиращи дъха обрати любовната история на Ив не е хич достоверна. А финалът е напълно незадоволителен. След като в епилога разбираме, че любовникът на Ив и Хъдзън са един и същ човек, почваме да се чудим как се е справил през нощта на предполагаемото убийство на Ив. Как успя да вземе Ади, да се возят сума време, да се върне вкъщи, да му се обади изровилата се Ив и той да отиде да спаси и нея. Страшна логистика!

# 572
Завърших "Учителят" на Фрида Макфадън и не съм особено доволна. Въпреки че харесвам останалите й книги, тук намирам доста пропуски. Не четете скрития текст, ако не сте прочели книгата.
Скрит текст:
..............., почваме да се чудим как се е справил през нощта на предполагаемото убийство на Ив. Как успя да вземе Ади, да се возят сума време, да се върне вкъщи, да му се обади изровилата се Ив и той да отиде да спаси и нея. Страшна логистика!
Извинете че е спам, но ми стана смешно и ми се прииска да коментирам
Скрит текст:
Сигурно са били в няколко от паралелните свята на Блейк Крауч от книгата "Тъмна материя" и така им стига времето за всичко Smiley  Писала съм по-назад мнение колко е нереалистично

# 573
Скрит текст:
На първо място не можах да харесам нито Ади, нито Ив. То мрънкане, фасони, нещастен живот... По-големият проблем обаче е в заплетения сюжет. От стремеж за спиращи дъха обрати любовната история на Ив не е хич достоверна. А финалът е напълно незадоволителен. След като в епилога разбираме, че любовникът на Ив и Хъдзън са един и същ човек, почваме да се чудим как се е справил през нощта на предполагаемото убийство на Ив. Как успя да вземе Ади, да се возят сума време, да се върне вкъщи, да му се обади изровилата се Ив и той да отиде да спаси и нея. Страшна логистика!
Хм, прочетох книгата, също не ми се стори особено силна, но по повод спойлера: аз въобще не го разбрах така епилога.

# 574
  • Пловдив
Зад една затворена врата - Джонатан Баркър
Абсолютно нищо особено. След два дни няма да помня, че съм я чела.

# 575
"Цветя за Алджърън" е много хубава.

На финала съм на "Всичко това можеше да е твое" - харесва ми, натъжава ме, замисля ме.

# 576
Дочетох "Преди кафето да изстине" и много ми хареса. Стилът на писане на много хора не им беше харесал, но на мен ми допадна, не ми беше суховат. Героите са симпатични, плътни образи на фона на малкия обем. Харесах историите, идеята и с нетърпение ще изгледам и филма.
Започнала съм" Промяната" на Мо Йен - води се като автобиографична от това, което пише на задната корица.

# 577
Имаше ли тук из темите коментар за “Пророческа песен” на Пол Линч, или някъде другаде четох за нея (търсих сега мнения, но търсачката изкарва резултати за съвсем друго в тема за песни)? Заинтригува ме и ако някой я е прочел, може ли да сподели мнение?

# 578
  • Русе
Скрит текст:
Вчера бях на представянето на Нишка. И естествено Вики беше с рокля. Спомена , че ако не е била писател е щяла да бъде дизайнер на рокли. Grinning
Идва момента за автографи тя ме пита ,, От къде сте ,от Русе ли ?,, ( събитието се проведе в Русе,да) , отговорих й тръвдо ,,Да,, , но се чудя ,ако й бях казала село до града дето не го е чувала ..... Последва втори уникален въпрос,,С какво се занимавате,,? Rolling Eyes Не ме разбирайте погрешно, няма срамна професия ,но ако й бях казала гробар или хигиенист ....  Направих се , че не съм я чула. Joy Свариме неподготвена с тези въпроси,все едно на интервю бях.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 20:25 от lorito5678751

# 579
  • София
Аз на въпроси от рода "С какво се занимавате" отговарям "Работя в строителството", което си е и чистата истина. Пък всеки влага смисъла , който иска Blush

# 580
Прочетох "Съперницата" от Е.Е. Шмит - съвсем малка книжка, в която авторът представя  цялата палитра от емоции на една жена, която не е предпочетена и остава завинаги в сянката на друга, неудовлетворението и завистта на човек, който вярва, че друг получава това, което му се е полагало на него. Разказва от името на измислена оперна певица, която говори за себе си като за съперницата на Мария Калас и чрез критиките, изобличенията и невероятната омраза, която носи до смъртта си, всъщност показва величието и неповторимото присъствие на Божествената. Историята е написана с чувство за хумор, така че съжалението, което не можем да не изпитаме към отхвърлената жена, е примесено със смях и комични ситуации. На мен, като голям почитател на Шмит, ми хареса много, но не ми достигна, книжката се чете за час.
Пп: lorito5678751, точно споменатите от теб професии - гробар и хигиенист, са много харесвани от авторите на романи напоследък Simple Smile Като почнеш от "Вода за цветята", "Малинверно" и "Когато сме били птици" за гробар, та стигнеш до "Камериерката" и "Прислужницата" 😀 Вдъхновението дебне отвсякъде, а и за лекари и адвокати има вече безброй книги.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 09:28 от Rayna13

# 581
  • София
Момичета, започнах "Кралицата на пръстения остров" на Донал Райън, която Аня ми препоръча! Ще пиша отзив като я прочета, сега съм съвсем в началото, засега само мога да кажа, че много ми допада интроспективната призма на поднасяне.

Преди това прочетох "Отклонение" на Блага Димитрова и с удоволствие й дадох 5 звезди в ГР.

# 582
Приключих Алабама сонг и много ме изтощи, но и много ми хареса. Жил Льороа се е справил брилянтно да създаде роман, който да звучи толкова автентично и все едно наистина четеш дневника на Зелда.

На моменти ми се струваше прекалено, но други пък ме впечатляваха с прозорливост. Бракът/животът със Скот Фицджералд е представен като ужасяваща нежност. Една съвместна лудост, а не любов. Нелюбов и дори ненавист.

Имах прекрасен тематичен разделител за компания, който се вписваше изцяло в страниците. Всъщност, това е една прекрасна картичка от любима съфорумка и от Жорж Барбиер - илюстратор на над 1000 книги, рисувал модели за Картие и оформял корицата на Вог. Просто двойна прелест. Тук се фукам:
Скрит текст:
Rayna, в книгата се описваше и още един зелен папагал. Напоследък ме преследват. 😂

Петя, радвам се. 🤍

Тук още малко за гробарите и заниманията:
Скрит текст:
Гробари има и в новата Пазачът, ако някой си пада, да не я пропусне. Много е харесвана и препоръчвана.

Подходът на Бешлийска ми се струва мил. Добрите хора търсят контакт/обратна връзка. Би ми станало приятно, ако автор на книга, който не познавам и от когото искам автограф започне диалог.

На този хубав въпрос със занимаването иначе много обичам да отговарям: Харча пари.
Много писах, извинете.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 13:45 от Аня

# 583
Аз продължавам с Дина Рубина и "Синдромът на куклата" - удоволствие от първата страница! Пак започва объркано, но и този похват започва да ми харесва.

# 584
  • Русе
Прочетох "Замразеното време" на Анна Ким. Историята е за издирването на отвлечена млада жена по време на войната в Косово, която не се завръща у дома и е безследно изчезнала. За спомените и паметта, за смъртта и травмата от загубата, за мястото на мъртвите в живота на останалите. Малка книжка, странно написана с много рязко прехвърляне от едно време към друго.
"Повече, отколкото обичам живота си" на Давид Гросман. Роман по действителен случай за разбития от една дълго пазена тайна живот на три поколения жени, за страданието, мъката, любовта и изцелението. Хареса ми.
Започвам "Тихи години".

Общи условия

Активация на акаунт