Аранжиране на маса - 9

• 65 673
  • 710
  •   2
Отговори
# 135
Благодаря, Дими, много мило!
Аз все пак намерих чинии в каре и пристигнаха, минаха през СМ, ама още не съм ги снимала, че не сколасвам. 
И интересното е, че поръчах отдавна едни, за които смятах, че вече няма да дойдат, но преди малко ми писа продавачът, че има малко налично количество, така че на първо време ще ме устройват (ние сме само двама, а после на масите на деца и родители). 
Днес последно май ползвах есенните сервизи и ще мина към зимните, макар че моите са по-скоро универсални, не тематично коледни.

# 136
  • Вила Великула
И на мен много ми харесаха зелените чинии на Дечи. Ако може да сподели от къде са.

# 137
Тъй като питах за съвет, да се похваля с вчерашната си придобивка. Засега в кутия още.Най-много ми харесва, че не е подчертано коледно, макар да пише "Christmas" върви и в друг сезон. Купих си още нещо, чинии на брой пак от сервиз, те вече са съвсем коледни, но са единично опаковани, по-късно ще показвам. Въобще, новите шкафове трябва да се пълнят Blush

# 138
Здравейте, искам да си взема сервиз за хранене, който да се ползва ежедневно. Бях си харесала един бял порцеланов, който, освен, че беше скъп, се оказа, че не можел в съдомиялна и категорично отпадна 🤦‍♀️
Сега се спрях на този, но няма къде да го видя на живо https://www.stokizadoma.com/dinner-sets/tognana-west-18pcs
Как ви се струва, да поръчвам ли на сляпо? Сервиз не съм си купувала никога сама, имам два подарък и чинии по отделно, но нямам време, а и желание да комбинирам и да нареждам.

# 139
Здравейте, искам да си взема сервиз за хранене, който да се ползва ежедневно. Бях си харесала един бял порцеланов, който, освен, че беше скъп, се оказа, че не можел в съдомиялна и категорично отпадна 🤦‍♀️
Сега се спрях на този, но няма къде да го видя на живо https://www.stokizadoma.com/dinner-sets/tognana-west-18pcs
Как ви се струва, да поръчвам ли на сляпо? Сервиз не съм си купувала никога сама, имам два подарък и чинии по отделно, но нямам време, а и желание да комбинирам и да нареждам.
Марката не е лоша, щом ти харесва визуално и стилово, вземай го...
То и в магазин да купуваш, ако нещо не е явно некачествено, пак не може да го разбереш - напр. бях си взела от Вивре едни турски правоъгълни чинии (добре, че бяха малко, за проба), че не бяха и с ниска цена (марката сега не помня, но ще се сетя вероятно по-късно) - почти на всички се напука глазурата за много кратко време. Не са били качествени, но преди ползване няма как да се знае, разчита се общо взето на името на производителя и вида на материала - порцеланът е по-издръжлив и проявява по-малко дефекти от керамиката, най-издръжлив е качественият костен порцелан, ама пък е много скъп.

# 140
Същия сервиз в този сайт https://modernamasa.com/serviz-za-hranene-vela-west-18-chasti-tognana.html пише, че е керамика 🤔
Почти съм се навила да го язема, но имам нужда от съвет, ако ви се занимава де. Сервиза ясно, съчетава се, ок, но например за купа за салата, разните му там малко купички за разядки и т.н. имате разни универсални посуда, или за всеки сервиз различни?
Към този сервиз конкретно, реших да взема и от големите дървени купи за салата. Интересно ми е как избирате допълнителните, малки, но необходими посуда?

# 141
  • Вила Великула
На мен повече ми прилича на керамика. А за допълнителните купи и чинийки, когато го получиш и видиш точно нюанса и основните цветове - тогава да търсиш нещо подходящо. Трябва и за покривка и салфетки да помислиш.
Хубавото на онлайн поръчката е, че ако не ти допадне на живо - може да го върнеш.

# 142
И на мен ми прилича на керамика, но не знам какво се търси, та не коментирах тази страна, освен с оглед издръжливост.
Ако се търси етно или рустикално звучене, керамиката е подходяща, включително конкретният сервиз.
Добавки - когато се види на живо, както и pipilota6 е казала.  То един сервиз повлича сума нещо Simple Smile, ама всяка лудост с времето си, карай бавно...
Много често при превод в магазините мешат керамика и порцелан в описанието, а някои може и да не осмислят, че има разлика.

# 143
  • Австрия
Привет, Деси! Сервизът не само прилича на керамичен, той е. Може да се види на сайта на Tognana. Става за в МВ и съдомиялна машина. Отзиви за него намирам в amazon.de, макар и малко на брой, хората споделят положителни мнения и ако ти харесва визуално, поръчай го. Цената му също е изгодна.
Допълнителната посуда се избира според индивидуалните нужди (навици) на ползвателите и визуалното съчетаване с наличното. Като стил, дървени купи за салата са подходящи, а също и други със сходни  етно-елементи.

Като цяло Tognana е италианска фирма производител на сервизи за хранене и от порцелан, и от керамика, с добро качество и на достъпни цени. Също съм имала и по настоящем имам някоя и друга чиния Tognana, доволна съм. Показаният по-горе коледен (за мен си е зимен) сервиз също е на тази фирма. Харесва ми! Светкавица, в здраве и с удовотствие да го ползваш Hug И скоро да ни го покажеш подреден на маса Blush

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 23:13 от DimS.

# 144
Добро утро в най-красивата тема Hug

Деси, сервизът е много хубав, обаче сигурно ще е тежичък. Ние също имам един керамичен, но заема много място и е тежък, затова не го ползваме в апартамента. Но, ако има място, защо не Hug

Нямам търпение да видя още чинии каре!

Nature Sparkles И от мен снимки от едно следобедно гости от нашите племенички Nature Sparkles

Трябваше да са други тишлойфери, но се изложиха в пералнята и заминаха в коша. Покриха се с мъхчета, а на местата със структура цветът избеля, сякаш са ползвани от времето на прабаба ми. Взех ги от физически магазин, но дори това вече не изглежда да е гаранция за качество.

Та пак ще сме си с познатите тази година Flowers Evergreen Tree

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 11:27 от Анонимен

# 145
Ли Лу, ще дочакаш и други чинии с каре - обещавам, обаче още не съм на ред да ги ползвам и снимам, че днес уж се канех да се занимая с коледна декорация, съответно да извадя и коледна посуда (тя при мен е в символично количество), ама ми пратиха работа, та съм залегнала над нея, пазаруването и сега бисквитите.

# 146
  • БГ
Благодаря момичета
Димс повтарям се за кой ли път  масите ти са съвършени! Все ми се иска да подредя една маса като твойте -перфектно съчетание на всичко, изчистено,стилно и разкошни снимки, ноо не получава.
ЛиЛу много ми харесва маса с настроение!
Кубратова подложките в каре и салфетките са комплект по 4 бр така са ми подарени в кутия немски мисля че бяха,
Пипилота зелените чинии ми ги достави една дама от Германия
https://www.instagram.com/pretty.little.thingsbg?igsh=MXNmMmo0Z3M1ZmZ4MA==
и коледните ми чинии са от нея.

# 147
Аз го поръчах сервиза и се оказа, че вкъщи имам идеалната покривка за него...от чейза ми 😁 Шегата настрана, но покривката е от прабаба ми, не знам дори дали е ползвана, бродирана. И сега идва проблема - как да я изпера и дали тези бродерии няма да пуснат боя и да оцветят бялата част, памучна е. Някакви идеи как да постъпя?

# 148
кърпичка (аз при съмнение слагам дори две) срещу оцветяване, пране на ниска температура, кратка програма.

# 149
  • Австрия
Тази вечер ще запалим трета свещ...

3Advent24_3a by Dimitrana S, auf Flickr

Ехаааа.. маса за 8 човека Flushed Браво, Ли Лу, чудесна е! Възглавничките са много симпатични и въобще като цяло - много приятно и празнично настроение лъха от снимките Hug

Деси, добър съвет си получила по-горе. Мисля, че няма да има проблеми, все пак, опитни са били бабите ни, ползвали са изпробвани, качествени материали. Хайде.. да покажеш снимки в темата, Деси Simple Smile

За пръв път виждам кромидените чинии в зелено и съм силно впечатлена! Не съм допускала съществуването на Zwiebelmuster в друг цвят освен в синьо.. Прекрасни са чиниите, Дечи, прекрасни Green Heart И покривката Heart Eyes О, Дечи, с удоволствие бих се хранила на масата ти Hug

Ех, момичета, не остана вече до Коледа Grinning

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 20:48 от DimS.

Общи условия

Активация на акаунт