Аранжиране на маса - 9

• 66 198
  • 716
  •   1
Отговори
# 60
Дечи, от Еником са чиниите.
То в тая тема точно дисциплинирани не търси, няма да намериш Simple Smile
Всички сме непослушни и всички сме за наказание, и ти в това число Stuck Out Tongue Winking Eye

# 61
Много симпатична слънчогледова тема си намерих, цветово си подхождаше с цялостната ми визия за събитието.
Запомних от тогава едни красиви дебели свещи със слънчогледи - като че ли си имаха структура, бяха с обем.. И съм си наумила да намеря и аз Hug

# 62

Да, ето я(три такива декорирах).
Имаше и много по-красиви и цветни свещи, но това растение някак ме обсебва Blush В чиниите и детските чаши също го имаше слънчогледът.

# 63
  • Вила Великула
Ето и една есенна маса от мен от вчера.

# 64
Аз пък съм в селската къща от вчера (уж за седмица), на което много се радвах, имах си идеи и за маса, и за естествена декорация - обичам този сезон и селския притихнал двор, свещенодействието в кухнята и на масата...Е, да, ама няма вода - капка даже! И сега съм в ступор. Извадих едни големи оранжеви свещи, едни фенери с есенни цветя и блокирах, не готви ми се, не реди ми се, ако трябва да перифразирам. Ще гледам вашите маси, момичета, и ще им се радвам. От сушата нито рози, нито хризантеми са оцелели, само едни есенни минзухарчета.
Пипилота, много хубави тиквичетата и тези жълти свещи - досущ асоциация с есенен минзухар!

# 65
  • Австрия
Еех, най-сетне да го покажеш! Всъщност съвсем на време, Кубратова, просто .. още от лятото ми се щеше да го видя сервиза Blush Прекрасен е! - не му трябва почти никаква допълнителна декорация: топлите, наситени цветове акцентират още повече на есенната му хубост.

А елените определено са сред есенна гора, така че  е много сполучлив изборът на Гея Grinning

Димс  за мен декорацията на дома е свързана с цялостното усещане за дом и визия
...но ми е малко странно да качвам снимки с отделни предмети за декорация....

Именно, Дечи. точно заради това според мен трябва да са в темата за декорация на дома. И се радвам, че ги публикува и там. Мисля, че много хора не могат да пресъздадат декорацията като цялостна визия и затова се появяват снимки с отделни деко-предмети. Признавам, че и на мен не се удава.

Тенденцията за ползване на синия цвят в есенната декорация продължава силно да ме впечатлява! Кубратова, Гея, Дечи, Пипилота.. при всички ви се е получило много добре и съвсем естествено.. каквото при мен.. кхм, не става дори в мислените ми проекти FlushedSatisfied Надявам се, Туната да открие някъде скритите тикви, от които също някоя и друга в неочакваното, но толкова ефектно синьо Simple Smile

Няма фенове на Хелоуин в семейството ни, но ми харесва да разглеждам декорация, надявам се на още снимки, Ли Лу Hug Салфетките са перфектен свързващ цветови елемент между сет-а за маса и тиквената украса! Предполагам, че освен масата декорирате и дома. А вероятно и децата се маскират? Моят син само веднъж реши да бъде призрак с един тензухен чаршаф с дупки само за очите и то с надеждата, че ще го видят, без да излиза от вкъщи Smiley Е, очакванията му се оправдаха: няма да забравя как се стреснаха децата с мисия “Süßes oder Saures” на рязко отварящата се врата с мятащо се в бяло нещо, на фона на светлината от червена сигнална лампа Stuck Out Tongue Winking Eye

Сега имам нужда от препоръка за комплект чинии и купички за ежедневна употреба и реших да попитам вас. Нямам място за много и различни сервизи, затова искам да си взема един, но да не е много обикновен или много претециозен. Бихте ли ми препоръчали интересни модели? От къде пазарувате тия красоти?

Правя като Кубратова

Иначе си купувам (на въпросите по-горе) откъдето намеря, буквално - пускам търсачката в Гугъл на "сервизи за хранене" (изображения) и каквото ми хареса, влизам в сайта.

И ако ме удовлетворява видяното, поръчвам. Обикновено имам представа за сайтовете, също и за предлаганото.. Mного от чиниите ми са продукт на Thomas Porzellan Sunny day, не са един цялостен сервиз, а чинии (за основно, десертни или супени) от различните цветови серии, така че да се комбинират добре и помежду си. Качеството е много добро, размерите и теглото на порцелана също. Подходящи за ежедневието. Друга голяма част от посудата ми е на PiP Studio, но не се свеня да ползвам и чинии от 1 евро, стига качеството да ме задоволява и да ми допадат на външен вид. Пример:

kürbisernte1a by Dimitrana S, auf Flickr

Тикветата ми харесват много, подарък са! - но трудно съчетах, нямам подходящи за тях в стил керамични чинии. В помощ се появиха салатните чинии  - наскоро купени от KiK Wink

# 66
Светкавица, не знам доколко е уместно да предложа тук, но още съм под впечатленията на слънчогледите ти, та сега попаднах на този сервиз и веднага се сетих за теб:
  https://bazar.bg/obiava-47459005/luksozen-portselanov-serviz-za-hranene-slanchogledi
Не че те подстрекавам, ама не можах и да го подмина Simple Smile
Не съм пазарувала от този търговец, не мога да кажа доколко е коректен, но вероятно сервизът може и другаде да се предлага, ако ти допадне и имаш съмнения.
П.П. Допълвам се, защото го намерих и в друга обява на доста по-ниска цена:
 https://bazar.bg/obiava-47412366/portselanov-serviz-za-hranene-s … hogledi-18-chasti

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 10:35 от Кубратова

# 67
Великолепен е! Но никога не съм купувала он лайн сервизи, трябва да го обмисля. Още повече, зелените чинии ще се връзват с  част от един сервиз от Englidh home, при който едните чинии бяха със стилизирани полски цветя, а другите с дискретни зелени точки по края.

Така и така пиша, да попитам, по време на хранене колко време издържа украсата? Сега сме на малка маса, но има според мен място, като запаля свещичка, мъжът ми я мести в края. На бала свещите бяха просто украса, но вазите с цветя(по една на всяка маса, а най-малката маса беше за 6човека)бяха отстранени много бързо. Последващо, пак имахме гости за един лежерен обяд, 5 човека на маса за 10, една малка вазичка в средата, хайде и тя изчезна. Случват ли се такива неща при вас и как трябва да се аранжира украса че да остане до края. Пречат ли красивите елементи,  не практични ли са.

# 68
Аз пък редовно пазарувам сервизи онлайн, няма да мъкна тежкия порцелан, я Simple Smile
Специално от втория магазин съм пазарувала, от него поръчвахме и сервиз на зет ми - пристигна благополучно в Бургас. Само трябва да се проверява за счупено при транспорта.
Съобразявам украсата с повода и мястото и гледам да я разположа така, че да не пречи на никого. Обикновено слагам дребни неща, обичам големи букети, както и свещници с много свещи, но на нашите малки маси наистина биха пречили. 
Никой не пипа нищо - сигурно гледам строго, ако някой е правил опит, та не смеят.

# 69
А, за мъкнене, мъкнст "щатните хамали" (мъж и син Joy)
За украсата, у нас(в градския апартамент) горе-долу се съгласявам, няма много място. Но в селската къща, с големите маси, защо всеки разбутва украсата, не мога да разбера. Тук, в темата като гледам, има толкова много украси, затова ми беше любопитно дали само в началото стоят или през цялото време.

# 70
А, за мъкнене, мъкнст "щатните хамали" (мъж и син Joy)
За украсата, у нас(в градския апартамент) горе-долу се съгласявам, няма много място. Но в селската къща, с големите маси, защо всеки разбутва украсата, не мога да разбера. Тук, в темата като гледам, има толкова много украси, затова ми беше любопитно дали само в началото стоят или през цялото време.
Аз не бих пипала украсата на маса, която не съм приготвяла лично, стига да е позиционирана удачно и да не пречи на храненето, ползването на добавки разни - хляб, подправки и т.н. и не на последно място - да не закрива лицата на сътрапезниците. Че то си е неуважение към труда и естетическото чувство на домакинята Simple Smile
Аз така се дразня, като ми поискат хартиени салфетки - ами, нямам, толкоз.

# 71
  • БГ
Димс благодаря за хубавите думи и отношението.Аз  често прекалявам с украсите у дома и за повечето хора е излишно и претрупано, но така се чувствам добре с картините по стените ,джунджуриите по шкафове и вазите с трънаци😄.
Светкавица моите маси са най  отрупани когато сме само двама или четирима и има място за всичко, но ги размествам слагам вазата пеимерно в края на масата, когато слагам платата с ястия. При гости съм по обрана с декорацията,  за да не ги притиснявам, но винаги има цветя и свещи и никой не ги е местил.
Поредната ми есенна маса.Пак претрупана, но това е моето

# 72
Отрупвай, Дечи, от твоите маси блика радост и живот! Всеки сезон е прекрасен и почетен, при това по най-хармоничен начин - многото не значи претрупано, такова може да изглежда и малкото, ако е неподходящо, а твоето е таман.

# 73
  • Димитровград
Вазите веднага изчезват, ако пречат на видимостта.

# 74
Големи вази или свещници още изначално слагам настрани, където няма да пречат, а ако няма как и сме много хора на масата, просто слагам малки. Ама пак ще кажа - обичам големи, пищни букети, тройни и петорни свещници... Simple Smile
Ох, аз имам нов сервиз и е още в колата, ММ не го е свалил, ще чакам до утре, ама обикалям и врънкам като гладно коте Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт