Аранжиране на маса - 9

• 65 924
  • 714
  •   2
Отговори
# 105
Дими, все повече се убеждавам, че имаш магичен бездънен килер-невидимчо Simple Smile
Прекрасна маса, както винаги, ама къде събираш толкова красота?!
Моите шкафове вече се предават, има място на високо, но не го искам и това е...там и ще си стоят, ако ги вдигна.
ММ каза да спра да тъпча по рафтовете, че трябва да мисли за усилването им. Нося много неща в селската къща, но сега пък не ходим там често и не мога да ги ползвам. В момента имам сервиз в кашон, чака да го измия и ползвам за пръв път, ама искам и място да му намеря, ще трябва нещо да кача на горен етаж, няма начин Sad

# 106
Димс, изпипано до всеки детайл. Покривките откъде ги набавяш такива разнообразни? Sparkling Heart

Моите шкафове вече се предават, има място на високо, но не го искам и това е...там и ще си стоят, ако ги вдигна.
Аз също редувам подредбата на горните и долните шкафове, но си признавам, че понякога ме домързява. Например, днес свалихме коледните чинии и качихме други горе – и вече си знам, че няма да използваме до януари по очевидни причини. Ако кухнята ми беше по-голяма, никога нямаше да сложа сервизи нагоре.

# 107
Аз не мога често да правя това упражнение, че имам проблем с гръбнака, а сега съм пак със счупено ребро (вече втори път за два месеца, едно и също ребро, явно недозарасло) и съвсем не смея да манипулирам на височина, още по-малко - с порцелан, а съвсем по-малко - с английски костен Simple Smile
И сега този сервиз стои извън шкаф, че се контузих баш, когато трябваше да размествам и да му намирам място (макар и временно, че е за селската къща по стил и сюжет, но не изтраях).
Не му беше време да го вадя от кашона и да се занимавам с него, ама ме хванаха бяс и инат и го мъкнах на части до СМ, после го тръшнах на масата да се охлажда и да мисля къде ще отиде да домува, а когато наближи време за вечеря, го пренесох в свободната стая на един шкаф и още е там, ама поне е много удобно за ползване - няма катерене, дупене, завиране в шкафове... Simple Smile

# 108
  • Под сянката на разлистените кактуси
Намерих тиквените чинии! Ама бях поканила гости и се наложи...Оказаха се в кашон в гаража под някакви гювечета, едва ги изрових!

# 109
Туне, знаех си, че ще се намерят навреме, още почти месец има до края на есента Simple Smile
Прекрасно! И чиниите, и цялостната аранжировка, и обстановката - изключително елегантно и уютно едновременно.  И пак ще отбележа - голямата маса си е голяма маса...
Аз също се възползвах от все още есенния сезон и сложих направо забравени чинии, сигурно щях да се сетя следващата есен, а хем точно за тях поръчах пръстените преди време. Особеното в чиниите и супника е, че са много, много старо българско производство.

И ако помните колко се канех да купя приборите на Bugatti, най-после се наканих - уж го минах като коледен подарък за къщата (нищо, че първото му ползване е с есенния сервиз), ама си е за моята слабост и душица, да не се лъжем Stuck Out Tongue Winking Eye, и то баш в тази тема...   

Малко снимки направих и не са в добър ракурс, но от ежедневна маса за двама, при това малка - толкоз.

# 110
  • в сърцето на един мъж...
Ох, Туне, разкошно е! Heart
Кубратова, да са ти честити, с много любов и за чести поводи да си ги ползваш! Страхотна маса отново! А чиниите и супника са много красиви!

# 111
Благодаря, Гея!
И да се допитам до вас, че то къде другаде...
Търся си качествени прибори в златисто, но по-скоро цвят "старо злато", като листата на българските чинии по-горе (не знам доколко се виждат реалните цветове), все не мога да намеря или не търся където и както трябва?
Заглеждам от много време всички златисти модели на Herdmar, но самите прибори са доста големи, а моделите с нормална за мен големина имат само позлатен елемент. И на тях съм хвърлила око, че са най-харесваният от мен техен модел, но засега търся изцяло в златисто.  Че и да стават за СМ. Много ли искам?

# 112
  • Австрия
Момичета, вие сте още есенни, но аз лека- полека се настройвам за зимата и Коледа Wink

wäldchen_1a by Dimitrana S, auf Flickr

Димс.. Покривките откъде ги набавяш такива разнообразни? Sparkling Heart

Ли Лу, преди години купувах от Butlers перфектно пасващия размер 140 х 140 см покривки. Взимам и от H&M 140 нa 240 см и от остатъка шия салфетки. Но откакто открих Buttinette и Textilwerk, броят на покривките ми внезапно се удвои. Текстилверк предлага не само платове на метър, но и услугата ушиване на покривка по размери и избор на плат от клиента.

Ехааа.. Туне, колко хубаво, че си ги намерила Тиквите Grinning Чудесно се е получило и съм сигурна, че гостите са били впечатлени Heart Eyes

Кубратова, добрееее..  Повече от добре Heart Exl Моят баща, който е дългогодишен ловец, много би харесал и високо оценил английския порцелан, особено, ако и във фурната има фазан Relaxed
Честити да са ти новите придобивки! - идеално пасват червените приборите към сервиза, а пръстените за салфетки към есеннте чинии със златните листа Heart Признавам, изумена съм, че това е български продукт - великолепно Yellow Heart Би ли споделила фирма-производител, години на производство?

Търся си качествени прибори в златисто, но по-скоро цвят "старо злато", като листата на българските чинии по-горе

Имам чинии на BergHoff Porzellan и прибори към тях в цвят 'старо злато', матови.

Скрит текст:
Тук декорацията се е завъртяла около тях: Koleda23_7 by Dimitrana S, auf Flickr

Любими! - но.. не мисля, че са в твой стил, Кубратова... По едно време Sambonet предлагаха прибори в цвят Старо злато.,но в момента не ги намирам. Цветът се обозначаваше в сайта им като коняк. Може да се види тук - виличките по цветове от ляво на дясно: стомана, шампанско, злато, коняк, мед/бронз и черен метал. Не знам какво точно се предлага в България, но евентално търсене измежду медните с повече златен оттенък прибори.. и .. не е лека задачата Wink

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 00:40 от DimS.

# 113
Дими, благодаря!
Чиниите са на Изида, производство 1960 г. Мисля, че супникът е по-късен от тях, от друга серия, утре ще го видя, че сега е на високо, а ММ заспа Simple Smile
 Прилагам снимка с печата:
Скрит текст:

Приказна маса в зелено! Имам чувството, че пристъпвам сред борова гора, чак усещам уханието - толкова свежо и толкова снежно Blue Heart
Относно приборите - Herdmar също имат много сходен на твоя модел, харесвам ги и даже доста мислих дали да не ги взема, но наистина съм малко далеч от съвременния стил, с възрастта така се получава.
Въпреки това не съм се отказала, има с какво да ги ползвам, даже малко контраст на някои чинии в класическо изпълнение няма да дойде излишен.
Трудно е, но ще търся още, цветът и моделът са в главата ми, остава някой да надникне и да ми ги произведе Simple Smile

# 114
# 115
iana28, много красиви венец и чинии. Припомни ми, моля те, къде съм виждала чиниите. Имам усещането, че в някой онлайн магазин ми стоят запаметени за пазаруване и не се сещам къде. Твоите откъде са?

# 116
  • София
Мисля, че от modernamasa.com

# 117
Мерси! Значи да си видя там списъка Simple Smile
Аз други си бях поръчала още лятото, но не бяха в наличност и няма да дойдат явно. Ще трябва да си преровя всички списъци, а тези ми бяха фаворит, пък не помнех къде са...

# 118
Добро утро, дами! Hug

Започна най-красивият сезон - коледният, а венците са ми абсолютен фаворит сред украсата.

iana28, поздравления, много е красив!

Декември въобще ми е любимият месец — пунш, сладкиши, музика и безброй споделени моменти със семейство и приятели... Честит Първи Адвент на всички, които празнуват! ✨

ПП Димс, много ти благодаря, запаметих сайтовете.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 10:24 от Анонимен

# 119
  • София
Май има сега само от по-малките коледни чинии в модерна маса...че се зачудих дали да не взема още, че само по 4бр. съм си взела.

Общи условия

Активация на акаунт