Проблемно дете

• 3 444
  • 44
  •   1
Отговори
Здравейте! Ще се опитам да съм кратка и ясна! Помощник треньор съм по боен спорт, преди 2 години имах едно страшно проблемно дете в залата на около 10г. Страшно агресивен, обиждаше, нападаше включително и мен, не се съобразяваше и тн. С бащата станахме приятели. Тъй като малкия хулиган се отписа от клуба, загубих контакт с човека. Писа ми да се чуем, детето е вече на 12г. Крадец, пуши, пие, бяга от вкъщи с дни наред го няма, прибира се посред нощите, събира се с наркомани, потрошил 30 коли с някакъв изрод! Викат човека в полицията постоянно. Краде от баба си пари, дебитни карти. Искал да наръга баща си с нож и нямал да се откаже докато не го направи! Сами си вадете извода. Бащата се е отказал, водил го на психолог, терапии, къде ли не. Аз съм свидетел, доведено дете, но много добър баща. Винаги хубави дрехи, скъп телефон, пари, комуникация, спорт, всичко даваше човека за него. Не знам, не разбирам, детето си е проблемно това е, не мисля, че всичкото това се дължи на това, че е осиновен. Бащата вече не знае какво да прави. Постоянно са в полицията, преписки от прокуратура, заради глупостите на това дете. Искам да му помогна по някакъв начин, но не знам как. Той самия не спира да ми повтаря като стане на 18, ще го вкарат в затвора.. А до тогава какво? Ще краде, пуши, пие, чупи чужди неща и ще се бие с хора на възрастта и телосложението на баща му?

# 1
  • Melmak
Няма много какво да направиш. Тоо щом бащата не успява. Това дете явно не познава авторитети.

# 2
Няма ли структури в Бг за проблемни деца и юноши? В западните страни има такива, държавни или на църквата, не са панацея на всички  приблеми, но вършат някаква работа.
Най-вече има терапевти, специалисти, които да преценят кой е с психични проблеми, кой със зависимости или и двете, или трети проблем.
Иначе за родителите е невъзможно да се справят сами.

# 3
Няма ли структури в Бг за проблемни деца и юноши? В западните страни има такива, държавни или на църквата, не са панацея на всички  приблеми, но вършат някаква работа.
Най-вече има терапевти, специалисти, които да преценят кой е с психични проблеми, кой със зависимости или и двете, или трети проблем.

Ами и аз това се чудя.. Не можели в затвор, защото е на 12. Питах за ТВУ, нищо. Дете не дете, утре ще порасне и ще отиде сред обществото. Както е тръгнало, момента, в който направи 18 с това досие вече, директно в затвора.

# 4
Има много общо с това че детето е живяло в дом.
Има статистика че такива деца са "трудни"
Мой приятел има същия казус.
Няма какво да се направи.

# 5
Има много общо с това че детето е живяло в дом.
Има статистика че такива деца са "трудни"
Мой приятел има същия казус.
Няма какво да се направи.

Знам, че това не е оправдание или изключение. Имам приятели и познати, които са осиновени от домове и са най-прекрасните примери за хора. Но той просто е някакъв неспасяем случай..

# 6
Ще кара трудно teen. Ако преживее може и да стане човек,

# 7

Ами и аз това се чудя.. Не можели в затвор, защото е на 12. Питах за ТВУ, нищо. Дете не дете, утре ще порасне и ще отиде сред обществото. Както е тръгнало, момента, в който направи 18 с това досие вече, директно в затвора.

Не, не е затвор. Затвор е само ако е нападнал и наранил някого. Това са структури нещо като ТВУ - там спят, учат, спортуват. Някои са дори на по-затънтени, недостъпни места, най-вече при зависимости от наркотици. Църквата има и добри свещеници, които са непрекъснато с тях, духовна помощ е, но придружена и с медикаменти, и терапия. Приготвят си дори храната сами, чистят си сами, научават се да се оправят в живота, плюс образователните занятия.

# 8
За психиатър е.

# 9
Nahh. Няма смисъл.
Моята дъщеря на 14 се едно я смениха.
до де стане на 17 да и мине teen-a. Беше война на световете.
Сега си е пак нормална.

Тоя период е така,
При това дете просто е по - силно изразен.

# 10
  • София
Много зависи кога е взето детето. Но тези деца имат проблеми. Много големи проблеми. За психиатър, да.

# 11
Няма нищо "teen" в това да иска да наръга баща си с нож. Както и да вандалства наред с престъпниците. Психопатите са такива от деца. Тук със сигурност има някакъв сериозен проблем.

# 12
Както кажете.
Аз лично не мисля, че нещо ще помогне психиатър-а.

# 13
Това, което със сигурност няма да помогне, е да стоят без да правят нищо.

# 14
Понякога ....... се изчерпват полезните ходове.
Може само да се молиш ..... и да чакаш.

Общи условия

Активация на акаунт