Проблемно дете

• 3 444
  • 44
  •   1
Отговори
# 30
  • Между гори и планини
А майка осиновител няма ли в картинката.
Иначе с времето все повече примери виждам, че кръвта вода не става.
Познавам осиновено момче. Въпреки цялата любов и грижа на осиновителите, избиват чертите на етноса му.
За съжаление, вече няма ТВУ-та, но има детска педагогическа стая и там такива малолетни ди ги знаят, следят и чукнат ли 18 вече са в черният списък на полицията.

# 31
Много измислена история. Дете на 12 потрошило 30 коли!!! Дори само 3 коли да беше потрошило, отдавна случаят щеше да се раздухва по медиите, а тук става дума за 30. Споменава се бащата, а майката къде е в историята?
Около мен 12 годишните момчета са дечковци... какъв алкохол, че и наркотици.  Не знам, може пък аз да живея в някакъв друг свят.
В кой град живее това дете?

Все пак, ако поста не е пързалка...., най-добре е родителите да се консултират с психиатър.

София.
Благодаря, но не е измислена история. Бащата сам ми каза това с колите. Аз съм свидетел, че се събира с наркомани, виждала съм го и аз и треньора. Майка има също както и сестра.

# 32
  • Пловдив
12-годишно дете е високо над 1,50 средно. Защо да не може да потроши коли - стъкла, чистачки? Не е казано, че ги кара.

# 33
Защо да не може да потроши толкова коли?
Здраво момче в комбинация с наркотици, такива в спешното 5 човека не могат да ги удържат.
Има страхотни деца, които са осиновени - красиви, умни, добри.
Има и такива, които имат някаква обремененост . За съжаление при тях , колкото са по-добри родителите, толкова по-лоши стават.

# 34
Отварят колите по някакъв начин с взлом, така и стартират двигателя (как точно не знам, не съм специалист в тези неща). После колата не минава повече от стотина метра и спира (така ми беше обяснено от майката).
За това малко разстояние, предвид че не могат и да шофират, нанасят доста поражения на паркирали автомобили.
Това е само за да се кефят, че уж карат кола.
Агресията от наркотици е друго. Случва се и в училищата 3-ма мъже учители да не могат да се справят 12-13 годишен юноша под ефекта на ...

# 35
А майка осиновител няма ли в картинката.
Иначе с времето все повече примери виждам, че кръвта вода не става.
Познавам осиновено момче. Въпреки цялата любов и грижа на осиновителите, избиват чертите на етноса му.
За съжаление, вече няма ТВУ-та, но има детска педагогическа стая и там такива малолетни ди ги знаят, следят и чукнат ли 18 вече са в черният списък на полицията.
И като тръгнат по тоя път, измъкване няма. ММ има роднина с такова поведение, вече е на 40 год. -  или е в затвора или по клиники (в чужбина сме, но там е същата работа, не знаят как да се справят с агресивните). При него има наследствена причина - в рода на майка му има рядка болест на нервната система, съпроводена с  психически разстройства. При него са се проявили само определени черти, но достатъчно, за да поддържа агресия почти през цялото време. Всъщност, аз не съм го виждала в нормално спокойно състояние. Не вярвам и да се промени...

# 36
  • Между гори и планини
Това е единствената причина която ме е спирала да осиновим дете. Шапка свалям на всички благородни хора които го правят, но мен ме е страх. Страх ме е от наследствени болести, майката да не е употребявала нещо докато е била бременна... С една дума гена си е ген и рано или късно се проявява.

# 37
  • Пловдив
Липсата на наследствени дефекти у биологичните родители по никакъв начин не гарантира липсата им и в потомството.
И обратно - раждането на дете с дефект не значи, че родителите имат "калпави гени".

# 38
  • Между гори и планини
За второто съм съгласна, за първото не толкова.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 23:47 от Доня Дафина Черешова

# 39
Липсата на наследствени дефекти у биологичните родители по никакъв начин не гарантира липсата им и в потомството.
И обратно - раждането на дете с дефект не значи, че родителите имат "калпави гени".

Просто процента вероятност е много по-голям. Със сигурност не важи на 100%.

# 40
Има такива, които се появяват през поколение, има и такива, които са в различна степен, например склонност към депресии. Затова е важно да се знае за предишните поколения.

# 41
  • Пловдив
Има и такива, които могат да засегнат потомството на абсолютно всеки, без да ги е имало в рода.

# 42
  • София
Според мен тук трябва да се намеси някой външен човек с физическа сила, който да вземе страха на момчето. Паралелно с това трябва да бъде изведено от средата му.

А после много работа върху психиката. Не задължително от психолог/психиатър.

# 43
  • София
Фактът, че искате да помагате на родител, който сам не успява, говори много. Описвате го през някакви външни финансови атрибути, но явно не е нито авторитет, нито пък изглежда да знае как здравословно се задоволяват детски нужди, камо ли да поставя граници. Това дете майка има ли, в каква обстановка живее Вие няма как да знаете. Освен това не подценявайте неизвестният генетичен фактор, който често "избива" въпреки всякакви външни влияния.

# 44

Има възпитателни училища.
На прима виста
https://vuirakitovo.com/

Общи условия

Активация на акаунт