Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 4

• 34 118
  • 768
  •   1
Отговори
# 540
На Амалина не ми допадат, пробвала съм доста от продуктите им. Смятах да опитам на ДМ някой натурален препарат, исках да видя к тези наливните, без опаковка.
Омектотител и ние не ползваме, сушилня нямаме. Ползвам на майка ми понякога.
Аз на лидъл харесвам натуралните капсули за съдомиялана, ама свекърва ми непрекъснато бута фейри и не мога да се преборя.
Сано за памперсите го ползвах заради оптичните избелители.

ДМ имат доста хубави продукти.

# 541
Колко често хълца бебето при вас? При мен всеки ден хълца някакво определено време, но вчера вечерта ме побърка. Сигурно 20 минути хълцаше нон-стоп и докато не спря, не заспах. Четох, че е нормално и е знак, че се развива добре, ама пусти филми в главата ми Grinning

# 542
Моето е хълцало 2 пъти до сега и едвам я долавям, че хълца. Не знам даже дали хълцане съм усетила баш 😀

# 543
Бебка се мята като цирков артист. Идея нямам дали някога съм я усещала да хълца. Но кълбета прави, мести се, рита като футболист. Вчера даже на обяд за пръв път реши да ме рита в ребрата, ей наби си краката в дясното ми ребро и цял ден ритници. Не знаех как да седна и легна, до сега не е правила такива болезнени номера. 😃

Благодаря за мненията за козметиката. Може да пробвам първо с Бебо, чета хубави неща за тях и после, ако случайно пък има проблем ще търся към коя медицинска да се насоча.

# 544
Къде си, Маднес, какво се случва с теб?

# 545
  • Хасково
Къде си, Маднес, какво се случва с теб?

И аз я мисля от вчера

# 546
Здравейте.
Маднес, и аз те мисля.
Нашият хълца също от скоро по веднъж на ден. Беше се обърнал и чрез хълцането се ориентирах къде му е главата. 😂
Някой с малка баня се чудеше за ваничка. Ние взехме сгъваема на Stoke. Стои си сгъната още и не заема никакво място.
https://9plus.bg/item/Stokke-sgavaema-vanichka-Mickey-Celebration/28/13170

Мен ме боли малко корема ниско долу и киселини имам вечер. Снощи легнах и започнаха. Чак ми се повдигаше. Станах и хапнах обелена ябълка. Веднага минаха.

# 547
Маднес, какво става?

Взех си прилично приятна рокля от кауфланд за бременни и кърмене

# 548
Мами, как смятате да обличате зимните бебчета? Ще наблягате ли на по-дебели дрешки? Като бодита на дълъг или къс ръкав сте се спрели? Какво ви е мнението за плетените изработки? Избрахте ли комплект за изписването? Всички ми се виждат много летни Grinning не мисля да го навличам, ама все пак на мен ми се струва, че би ми било студено, ако се облеча така зимата Grinning

# 549
Ти няма да си в зимен кош или в слинг (раница) за бебеносене.
Зимният кош вдига температурата с няколко градуса, особено ако е с покривалото (не дъждобран), а ако бебеносиш не ти трябва допълнителен слой, защото имаш такъв от слинга, твоето яке и топлината на твоето тяло. Хубаво е да има шапчица.

Тук има някои съвети. Общият съвет е както ти си облечена плюс един слой за бебето. https://shushulka.com/article/kak-da-oblichame-decata-v-studenit … achnik-s-kartinki

Аз лично взимам памучни дрехи, като имам и един комплект (боди и панталонче и шапчица) от тънка мериносова вълна. Като цяло не си навличам децата и в нас държим по-хладно. Крайниците на бебето винаги са студени, така че може да разбереш дали му е студено или не, ако докоснеш задната чат на врата и гърба.

# 550
Здравейте, не пиша често, но следя всичко. Този момент с обличането ме притеснява и мен доста. Аз зъзна от студ от средата на септември до края на май 😁 Вкъщи може да е 30 градуса, на мен пак ми е студено (нямам хормонални проблеми, просто си ми е студено). Знам, че ако го обличам както на мен ми се иска, милото ще бъде сварено живо, но сърце не ми дава да си стои по боди и ромпърче както ме съветват. 🥶 Даже не си представям как ще го изведа през зимата на разходка. Имаме зимен чувал за количката и т.н., но все пак.... Вие как си преодоляхте тези страхове, ако сте имали? Все си мисля, че ще се разболее 😔 Между другото, както се оплаквах, че не я усещам много силно, сега ми разказва играта ден и нощ. 😁 Няма угодия 😁

# 551
Здравейте, не пиша често, но следя всичко. Този момент с обличането ме притеснява и мен доста. Аз зъзна от студ от средата на септември до края на май 😁 Вкъщи може да е 30 градуса, на мен пак ми е студено (нямам хормонални проблеми, просто си ми е студено). Знам, че ако го обличам както на мен ми се иска, милото ще бъде сварено живо, но сърце не ми дава да си стои по боди и ромпърче както ме съветват. 🥶 Даже не си представям как ще го изведа през зимата на разходка. Имаме зимен чувал за количката и т.н., но все пак.... Вие как си преодоляхте тези страхове, ако сте имали? Все си мисля, че ще се разболее 😔 Между другото, както се оплаквах, че не я усещам много силно, сега ми разказва играта ден и нощ. 😁 Няма угодия 😁

Аз все се надявам, като се роди живот и здраве, че ще ми се отключат някакви инстинкти и заедно със самото бебче взаимо ще се учим да се гледаме. Макар да съм чела и слушала за отглеждането на бебе, пак се чувствам неподготвена (първо детенце ми е), но не мисля, че е възможно и обратното, както и да го гледаш изцяло по указания... Та, вярвам, че като се видим и поопознаем, всичко ще е наред. Само позитивни мисли и здрави бебчета, с другото ще се справим Relaxed

# 552
Аз вече имам дата за секцио 🥲 21.11💗 а ако тръгне по рано, ще раждам нормално. Олеее не остана 😂 Много се вълнувам! Засякоха ми на тонове контракции и ще засиля магнезия, а шийката ми е 3см в 32г.с. за първи път я мерят. Общо взето пушка!

# 553
Много зависи в кой град живееш и какви са зимните условия на вън. Аз винаги съм била изключително зиморничава и с мъжът ми не веднъж сме имали спорове за температурата у дома и как да обличале голямото дете. Той непрекъснато ми повтаря, че това че на мен ми е студено, не означава, че на детето му е студено. В 90% от времето той казва как да облечем детето, то е родено началото на ноември и цяла зима спеше на вън на терасата или в количката. Никога не се разболя до стъпването в ясла.

Освен това, бебетата и децата, при цялата си незрялост на нервната система и всичко останало, умеят да комуникират с нас, те могат да ни кажат кога им е топло и кога им е студено, кога са гладни и кога им се спи. Само трябва да има кой да ги чуе и да им се довери. Ако е нервно, кисело, ако му се зачервява личицето, особено ако има пъпки, значи е претоплено и може да пробваш да го обичаш по леко. Освен това самият памперс загрява дупето, ако е много навлечено по-лесно се подсича. Като цяло претоплянето прави повече бели с тялото на бебето от това да му е леко хладно.

Ако на вън то е спокойно, спи, усмихва се и така нататък, по всяка вероятност му е комфортно. Бебетата плачат по няколко причини:
Гладни са, нервни (превъзбудени са), спи им се, наакани са, топло или студено им е имат колики или им расте зъб. Като почнеш една по една да изключваш  причините и намираш защо плаче. Някъде имаше една лекция за плача на бебето, че за всяка отделна причина има отделен звук при плачене. Примерно плач тип "Ле, ле" е че е гладно, "Ла, ла" беше нещо друго, от колики се свиват и почевеняват, ритат с крачета и плачат високо и неутешимо.

И никой не се е разболял от студ Simple Smile просто е имало вирус, който е бил латентен и при изстиване на тялото се е активирал. Претоплянето е по-голям проблем, но то се усеща, ако ръцете и краката му са топли значи му е горещо. Нормално кръвообращението им е по слабо и по малко кръв стига до крайниците, за това преди да започнат да се терморегулират и да се активират потните жлези, те не се потят, крайниците са студени и за това единствения начин да отведат жегата от тялото си е като избият пъпки от претоляне.

Ще сбъркаш веднъж, два пъти и на третия ще разбереш, че нещо не му е ОК. Аз изгорих корема на бебето с грейка, уж да го затопля заради "колики" и прецаках работата. Безгрешни майки няма. Винаги прецакваме нещо. Важното е да се учим.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 10:47 от Дух

# 554
Мами, как смятате да обличате зимните бебчета? Ще наблягате ли на по-дебели дрешки? Като бодита на дълъг или къс ръкав сте се спрели? Какво ви е мнението за плетените изработки? Избрахте ли комплект за изписването? Всички ми се виждат много летни Grinning не мисля да го навличам, ама все пак на мен ми се струва, че би ми било студено, ако се облеча така зимата Grinning

Аз си взех комплект за изписване от Gush.bg, ще приложа снимка.
Общо взето органичния памук не е от най-дебелите, но под гащеризончето съм избрала боди с дълъг ръкав, чорапки, ръкавички и шапка, космонавче съм приготвила и за всеки случай одеало 😃😃😃

Общи условия

Активация на акаунт