Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 4

• 34 031
  • 768
  •   1
Отговори
# 735
Аз съм 29.12 - момче

# 736
Здравейте,да ви попитам за 30-та седмица килограм нормално тегло ли е ? Лекарят каза,че всичко е наред
Т.е. че бебето тежи 1 кг ли?

# 737
Аз мисля, че е малко мъничко. Но е много възможно и лекаря да не го е измерил хубаво. Не вярвам на тези ехографи за теглото. Според мен са ориентировачни и варират по 500гр поне като стане голямо бебето.

# 738
Да,бебето е 1 кг,я 27-ма седмица беше 750 грама.Аз съм също слабичка,та мисля ,че е нормално.Според лекаря теглото е нормално,но се порових в интернет и май е доста мъничко+ при бебета с ниско тегло се приема протеин ,а той нищо такова не ми спомена

# 739
Да,бебето е 1 кг,я 27-ма седмица беше 750 грама.Аз съм също слабичка,та мисля ,че е нормално.Според лекаря теглото е нормално,но се порових в интернет и май е доста мъничко+ при бебета с ниско тегло се приема протеин ,а той нищо такова не ми спомена
А на теб не ти ли бяха казали при предния преглед нещо за храненето ? Такива спомени имам

# 740
Според мен е малко, но докторите ще отсекат. Нашето в 29та беше 1 кг и 600 гр, но пък това сигурно е много според други. Аз пия протеин, но заради подуване.
Предполагам, че ако се храниш наред всичко ще е ок.

# 741
Да,лекаря ми назначи диета ,но е непосилно за мен за изяждам по половин кг сирене на ден…аз попринцип се храня малко ((цял живот съм така) предполагам,че за 2 месеца ,ако бебето успее да набере поне половин килограм ще е добре?

# 742
Да,лекаря ми назначи диета ,но е непосилно за мен за изяждам по половин кг сирене на ден…аз попринцип се храня малко ((цял живот съм така) предполагам,че за 2 месеца ,ако бебето успее да набере поне половин килограм ще е добре?

Вземи си протеин например на прегнако.

# 743
  • Пловдив
И започни да ядеш месо.

# 744
  • Хасково
Здравейте,да ви попитам за 30-та седмица килограм нормално тегло ли е ? Лекарят каза,че всичко е наред
В 30 ние бяхме 1899кг ама заради диабета вдига толкова кг, но пък дребен 31см

# 745
Благодаря ви ,момичета🤗обезателно ще си взема протеин,относно месото съм вегетарянка

# 746
Аз пък не знам моето бебе колко е дълго. Че даже и на 3тата фетална не разбрах 😁 Пише някакви мерки, ама нищо не мога да разбера, те са малки тези мерки. Не са обща дължина

# 747
Щом не ядеш месо, може би ще е хубаво да пиеш протеин.

Аз ям месо поне веднъж на ден, почти всеки ден сирене и яйца, също съм (вече бях) слаба, но общия белтък в изследванията пак ми е нисък. А пия и колаген, в който има протеин. В 30+1 на феталната морфология го измериха 1530 грама (по размери отговарящ на 31+0), лекарката каза, че е добре. Ще обсъдя тази седмица и с АГ-то.

Май и при нас не пише колко е дълъг след ФМ, ще погледна.

# 748
Това е защото на ФМ мерят отделни неща..примерно бедрена кост, ключица, черепа. Накрая и кой колко тежи е някаква калкулация на база тея габарити и е ориентир. Не случайно много бебета накрая се раждат с голяма разлика от казаното от докторите.

# 749
Благодаря ви ,момичета🤗обезателно ще си взема протеин,относно месото съм вегетарянка
Тофу, сейтан, темпе, едамаме, яйца, белтъци, скир, кисело мляко, риба, морски дарове, бобови храни - всичко това са храни богати ма протеини. Бебето ти расте и се развива от протеини. Има и веган и вегетариански протеини.

Общи условия

Активация на акаунт