Здравейте,
С мъжа ми правим опити за бебче от януари, пуснали сме си необходимите изследвания, наред са. Юли месец си направих цветна снимка-резултатът е двустранно проходими тръби. Единственият проблем е, че цикълът ми е 25-26 дни, а овулацията ми е късна - 16-17 ден, следователно лутеалната фаза е къса. Последния ми цикъл беше на 16.08. Отидох на  преглед на 8-я ден от цикъла и след УЗД установи, че нямам все още доминантен фоликул, като най-големия беше 12,4мм. Изписа ми Дуфастон 2х1 за 10 дни от 13-я ден на цикъла. И каза, че от следващия цикъл да пия Кломифен от 3-я ден на цикъла за 5 дни, за да ми стане овулацията на 12 ден. Вчера получих кафяво зацапване, което е необичайно за мен, звъннах на докторката и тя ме извика да види и днес установи, че имам задържан фоликул 2,4 см, който предния път го нямаше. Въпросът ми е, понеже най-вероятно задържания фоликул се дължи на Дуфастона, възможно ли е този цикъл, ако започна да го пия пак за 10 дни след овулацията да ми се удължи лутеалната фаза и да не се налага да пия кломифена за изместване на овулацията. Извинявам се за дългия пост. Ще бъда благодарна за съвет! 😊