Студенти в Нидерландия - 23

• 57 407
  • 730
  •   1
Отговори
# 360
  • София
И аз се огледах в Шарлероа, но не мога да открия как се стига от централната им гара до летището...

# 361
  • София
С автобус- fibco.
Ние имаме автобус направо от летището до Бреда - пак fibco.
Ред. Търсите до/от Brussels midi station, ако ще пътува с влак.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 19:05 от Sunny bunny

# 362
И аз се огледах в Шарлероа, но не мога да открия как се стига от централната им гара до летището...
Ot Gare du Midi директно до летището има шатъл. Малко по-евтино е с обществен транспорт влак + автобус, но се прекачва и е тегаво.
https://www.flibco.com/en/shuttle/bus-brussels-charleroi-airport … AYASAAEgKNLfD_BwE

Ред: със слънчевото зайче сме писали едновременно.

# 363
  • София
Сега сравних цените на fibco - от Шарлероа до Brussels midi station е 18,90 евро, а от Шарлероа до Бреда е 22 евро, при това няма да се прекачва с багажа. Единственият минус е удълженото време за пътуване. Но това е положението.

# 364
  • София
Преди месец купих на дъщеря ми с Air Serbia еднопосочен Амстердам-Белград-София с час и половина престой на Белград за 160 евро с чекиран голям куфар и ръчен багаж включващ малко куфарче. Сега погледнах - 217 евро е в момента. Това също е опция, защото се лети от Амстердам.

# 365
  • София
Благодаря, момичета! Hug
Автобусът от Бреда е добра опция за нас. От Айндховен до Бреда ще се метне с влака.

# 366
  • София
Преди месец купих на дъщеря ми с Air Serbia еднопосочен Амстердам-Белград-София с час и половина престой на Белград за 160 евро с чекиран голям куфар и ръчен багаж включващ малко куфарче. Сега погледнах - 217 евро е в момента. Това също е опция, защото се лети от Амстердам.
Да бъде подготвена, че отсечката Белград-София се лети с малък витлов самолет, като автобус с перки. Някои го намират за доста екстремно. 😂 Моята дъщеря пътува така миналата година веднъж. Като си подготвен психически, не е чак толкова страшно. ☺

# 367
Пишете после отзиви как е преминал този полет,ние също гледахме с тях през Белград,но накрая  взехме директен.

# 368
  • София
За протокола: Летя 24 пъти годишно с витлов самолет до/от Букурещ. Свиква са и се преживява, а според бъдещата авиоинженерка са и по-сигурни. Yum
За зимата предпочитаме директни полети.

# 369
Момичета, как се справяте? Ваканцията свърши и моето дете утре си заминава. Пак тая буца в гърлото. Вие как я преглъщате,  че аз май нещо не се справям много добре.

# 370
  • София
Стискай зъби до полета. Като замине отпусни душата и поплачи на воля. С времето се свиква, пък и Коледа е скоро.

# 371
  • София
Момичета, как се справяте? Ваканцията свърши и моето дете утре си заминава. Пак тая буца в гърлото. Вие как я преглъщате,  че аз май нещо не се справям много добре.
Аз съм си много добре. Даже се радвам, че предпочете да отиде за два-три дни до Италия при приятели, вместо да се прибере тук. Приемам го като нещо положително, защото не искам да е толкова обвързана с идеята за комфорта на дома при мама и тате. Искам да си живее живота и да се наслаждава на нови изживявания самостоятелно. Достатъчно се бори с носталгията първата година. Хич не я искам да се подмотва тук в безтегловност.
Аз ако бях на нейно място, ама на този акъл, ехеее 😂

Омммммммммм

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 23:14 от Peruanka

# 372
  • Варна
Правим сок от дюли с баща ѝ и чакаме декември. Днешната порция я направихме с лавандула, защото тя я обича.
Откакто е в Нидерландия, девойката е отвън зоната на комфорт откъм квартира. Нямам нищо против да оцени това някога. В София беше в хубава самостоятелна квартира.
Тези дни ще се мести в своята си стая вече, поръчала си е матрак от икеа. Има и сушилник.
Подариха ѝ легло, ама трябва да се сглоби.

# 373
Здравейте, студентка съм в Холандия конкретно в Хага и в момента съм на обмен в Мадрид за 6 месеца и приключва Януари. Вече съм втора година и знам колко е ужасно търсенето на квартири. Миналата година бях в общежитие и беше прекрасно локацията беше супер както и цената за студенти първа година силно препоръчвам. Сега се включвам със запитване както споменах съм на обмен съответното нямам квартира в Хага. Живея с 2 мой приятелки също българки и си търсим задно от Януари от 6 месеца до 1 година. Не можем да се върнем по старите квартири защото вече са заети. Ако някой предлага или знае къде може да намерим ще съм много благодаря. Аз мога да помогна със запитвания за Хага конкретно с каквото пожелаете работа, парите от държавата, регистриране и подобни. Благодаря предварително Simple Smile

# 374
Колебая се с Арамекс или със Спиди да изпратя багаж,цените са идентични,въпросът е с кой доставчик ще е по-сигурно или е все едно?

Общи условия

Активация на акаунт