Студенти в Нидерландия - 23

• 57 361
  • 730
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Най-сетне девойката намери работа, ура Blush
Имам сега въпрос относно документите за субсидии от DUO.
Четох тук, че веднага след подписване на договор за работа може да се подаде апликация с приложени документи за доход на родителите и многоезичен акт за раждане. А по-нататък да се приложи и доказателство (извлечение от сметката) за изработените за месеца часове.
Това важи ли обаче за случаите, когато договорът е гъвкав, без гарантиран брой часове на месец? Или тогава ще трябва поне 1 месец да се изчака, за да може да се приложи извлечение от сметката още при подаване на апликацията?
Бихме искали девойката да получи по-бързо продукта за пътуване, затова питам.
Благодаря предварително на отзовалите се!

# 376
Моят съвет е да подаде веднага. Така или иначе се бавят много с разглежданията и одобренията.

# 377
Четох тук, че веднага след подписване на договор за работа може да се подаде апликация с приложени документи за доход на родителите и многоезичен акт за раждане. А по-нататък да се приложи и доказателство (извлечение от сметката) за изработените за месеца часове.
Това важи ли обаче за случаите, когато договорът е гъвкав, без гарантиран брой часове на месец? Или тогава ще трябва поне 1 месец да се изчака, за да може да се приложи извлечение от сметката още при подаване на апликацията?
chervenokoska_2 -  е дала най-точния съвет ! Колкото по-бързо  подадете документите към DUO.   толкова по-добре , а в последствие те ще  решат дали ще искат допълнителни документи от работата на дъщеря ви .Там се чака  и е добре дъщеря ви да звъни и да ги търси периодично за отговори.Малко е досадно като процес, но повярвайте ми  струва си усилията.

# 378
  • Габрово
И аз с един въпрос за DUO - синът ми реши да подаде първо документи за BASIC, а след това за SUPPLEMENTARY grant. Четох някъде назад из темите, че освен да подаде доходите на родители, трябва задължително да отбележи, ако има по-малки брат/сестра... И му повторих около хиляда пъти "не забравяй да споменеш за сестра си Simple Smile" Та, вчера най-накрая се наканил да подава и ме пита "къде точно трябваше да спомена, че имам сестра? Защото аз такова нещо не видях..." Та, който е запознат - кога/къде питат за сестри и братя?

# 379
Това го отбелязват родителите, ако подават отделно и самостоятелно документите за дохода. И/или ако доходът ви е граничен или надхвърля максимума. Иначе не се посочват никъде.

# 380
  • София
Искам да похваля тук Unify! Помогнаха ни да разрешим сериозен казус с администрацията в университета на дъщеря ми. Повече от 25 българи, които са втора година, бяха потърпевши поради странни изисквания и правила. Децата се организираха и подадоха жалби, но и от Unify се обадиха веднага в международния отдел там и съдействаха. Бяха много експедитивни и наистина оказаха безценна подкрепа - без въобще да са длъжни. Преди съм се негодувала срещу някои техни пропуски и/или неточности, но сега бяха безупречни, не мога да си кривя душата.

# 381
chervenokoska_2 -  е дала най-точния съвет ! Колкото по-бързо  подадете документите към DUO.   толкова по-добре , а в последствие те ще  решат дали ще искат допълнителни документи от работата на дъщеря ви .Там се чака  и е добре дъщеря ви да звъни и да ги търси периодично за отговори.Малко е досадно като процес, но повярвайте ми  струва си усилията.

Здравейте и аз съм с питане относно финансирането от DUO.  Може ли да се прекрати(когато ние пожелаем) и да се възстановят сумите по първата субсидия(съответно дължат ли се лихви и в какъв размер) и да се ползва само втората подоходната. При договор в който не са фиксирани точния брой отработени часове в месеца на всеки шест месеца ли се подава искане към DUO.
 Благодаря на отговорилите!

# 382
  • София
Можете да спирате субсидията, да. Можете и да връщате каквото прецените, въпреки че ми е трудно да си представя причина, поради която не бихте ползвали basic grant, а само supplmentary.

През 6 месеца се подава искане, да, ако договорът за работа не уточнява твърд ангажимент за заплащане и часове.

# 383
  • Sofia
Искам да похваля тук Unify! Помогнаха ни да разрешим сериозен казус с администрацията в университета на дъщеря ми. Повече от 25 българи, които са втора година, бяха потърпевши поради странни изисквания и правила. Децата се организираха и подадоха жалби, но и от Unify се обадиха веднага в международния отдел там и съдействаха. Бяха много експедитивни и наистина оказаха безценна подкрепа - без въобще да са длъжни. Преди съм се негодувала срещу някои техни пропуски и/или неточности, но сега бяха безупречни, не мога да си кривя душата.

Съни, за изпита ли? Ако да, бях изумена за случващото се и се радвам, че е разрешен този абсурд!

# 384
  • Варна
Здравейте,хомеопатия може ли да се намери някъде и в кои аптеки.Дъщеря ми пи антибиотик,но явно не помогна ,или не става за случая или трябваше още дни да се пие.Още има налепи в гърлото.Личната и даде тук две опаковки Зинат ако се наложи АБ,но каза като няма Т два дни да се спре.И аз повече не се консултирах.Беше останало едно налепче.Казах на дъщеря ми гаргара,чай джинджифил,мед с лимон.Но снощи ми пише,чи вижда още налепи.Преди години успешно съм и лекувала гнойна ангина с хомеопатично,затова питам дали някъде свободно се намира хомеопатия

# 385
  • столицата
За налепи знам гранофорин или мед със сода. Слагаш върху марля на пръста и обтриваш налепите, за да се махнат. Гадничко е, но работи.

# 386
И аз съм прилагала мед и сода и малко лимонов сок.

# 387
Ако може да се пробва да бръкне с пръст със сода или сол и да изстърже налепите. Още първата година моята беше с налепи и сама си ги чистеше така.
Препоръчвам, за да се избягват такива гърлени проблеми, децата да ходят или да карат колело с покрити усти (шалове или маски). Това много помогна в последствие на моята девойка да не прави налепи. Просто от въздуха и влагата им простиват гърлата супер бързо.
Другото, от което страдаше много ,е докато кара колело в студеното ръцете (особено на кокалчетата) се пукаха от сухота и студ и нищо не помагаше. После се научи да маже с мазни кремове преди излизане и да кара с ръкавици (може и без пръсти).

# 388
  • Варна
благодаря,това го прилага,сода,мед,лимон,сега я карам да бърка в гърлотоблагодаря и на майката,която ми предложи други антибиотици ако се наложи,децата учат заедно,дано се размине,дано намерим хомеопатия и с нея да пробва.Разболя се на българска територия,в София като отиде за ваканцията.Може и аз да съм я заразила,бях болна повече от 2 седмици и при мен само с АБ не се оправих и продължи дълго хремата и гърлото ми,като Ковид

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 11:01 от Geiza

# 389
Здравейте,хомеопатия може ли да се намери някъде и в кои аптеки.Дъщеря ми пи антибиотик,но явно не помогна ,или не става за случая или трябваше още дни да се пие.Още има налепи в гърлото.Личната и даде тук две опаковки Зинат ако се наложи АБ,но каза като няма Т два дни да се спре.И аз повече не се консултирах.Беше останало едно налепче.Казах на дъщеря ми гаргара,чай джинджифил,мед с лимон.Но снощи ми пише,чи вижда още налепи.Преди години успешно съм и лекувала гнойна ангина с хомеопатично,затова питам дали някъде свободно се намира хомеопатия
Аз ще споделя собствен опит по отношение на налепите. Преди време на мен лично ми се случваше по два-три пъти в годината, без значение дали е топло или студено времето. Правех компрес с извара. Странно звучи, и аз не вярвах, но на мен много ми помага. Не знам в кой град е детето ви, но ако може да си намери извара, нека опита. Само извара върху кърпа и на гърлото. Да спи с  компреса.  Бързо оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт