Студенти в Нидерландия - 23

• 57 341
  • 730
  •   1
Отговори
# 390
В Нидерландия продават Boiron и други хомеопатични свободно в аптеките.
Има ги онлайн :
https://www.newpharma.nl/brands/boiron-hnc/03417.html?page=2&_gl … AYAiAAEgKOjPD_BwE
Вероятно могат да се намерят и други онлайн аптеки.

# 391
  • София
Здравейте,хомеопатия може ли да се намери някъде и в кои аптеки.Дъщеря ми пи антибиотик,но явно не помогна ,или не става за случая или трябваше още дни да се пие.Още има налепи в гърлото.Личната и даде тук две опаковки Зинат ако се наложи АБ,но каза като няма Т два дни да се спре.И аз повече не се консултирах.Беше останало едно налепче.Казах на дъщеря ми гаргара,чай джинджифил,мед с лимон.Но снощи ми пише,чи вижда още налепи.Преди години успешно съм и лекувала гнойна ангина с хомеопатично,затова питам дали някъде свободно се намира хомеопатия
Аз ще споделя собствен опит по отношение на налепите. Преди време на мен лично ми се случваше по два-три пъти в годината, без значение дали е топло или студено времето. Правех компрес с извара. Странно звучи, и аз не вярвах, но на мен много ми помага. Не знам в кой град е детето ви, но ако може да си намери извара, нека опита. Само извара върху кърпа и на гърлото. Да спи с  компреса.  Бързо оздравяване!
Изварата много е помагала и на нас при гнойна ангина.
Само че пресичахме мляко - прясно мляко да ври, слага се лимонов сок или оцет. тя се пресича, прецежда се и вътре настъргвахме белтък от яйце и пудра захар. Това май е за слепване.
Връзвахме гърлото и наедно с антибиотика, сякаш изварата повече помагаше.
Чудя се как , но доктора ни го каза, заедно с АБ и връзвахме.

# 392
[
chervenokoska_2 -  е дала най-точния съвет ! Колкото по-бързо  подадете документите към DUO.   толкова по-добре , а в последствие те ще  решат дали ще искат допълнителни документи от работата на дъщеря ви .Там се чака  и е добре дъщеря ви да звъни и да ги търси периодично за отговори.Малко е досадно като процес, но повярвайте ми  струва си усилията.

Здравейте и аз съм с питане относно финансирането от DUO.  Може ли да се прекрати(когато ние пожелаем) и да се възстановят сумите по първата субсидия(съответно дължат ли се лихви и в какъв размер) и да се ползва само втората подоходната. При договор в който не са фиксирани точния брой отработени часове в месеца на всеки шест месеца ли се подава искане към DUO.
 Благодаря на отговорилите!
[/quote]
Да може да го спрете , но не разбирам ,защо искате да връщате сумите от субсидията ????Парите отпуснати от DUO /стават подарък , ако студента завърши до 10-тата година /.Друг е въпроса, че след завършване до колкото разбрах те преразглеждат всички отпуснати в годините средства и ако някъде видят нередност../.брой часове, не точности в договори и т.н/,  студента може да се наложи да върне някаква сума !!!!!Но това аз не смея да твърдя със сигурност , защото  моят син все още учи и не е стигнал до този момент. Ако обаче има други майки минали през това вече моля да споделят опита си.

# 393
  • Пловдив
Искам да похваля тук Unify! Помогнаха ни да разрешим сериозен казус с администрацията в университета на дъщеря ми. Повече от 25 българи, които са втора година, бяха потърпевши поради странни изисквания и правила. Децата се организираха и подадоха жалби, но и от Unify се обадиха веднага в международния отдел там и съдействаха. Бяха много експедитивни и наистина оказаха безценна подкрепа - без въобще да са длъжни. Преди съм се негодувала срещу някои техни пропуски и/или неточности, но сега бяха безупречни, не мога да си кривя душата.
И аз потвърждавам и се включвам с благодарности към Юнифай! Flowers Tulip
Додо-додо за същия проблем става въпрос.

# 394
Ако имате желание, някой може да опише казуса, странностите и решението.

# 395
  • столицата
Да, и на мен ми стана интересно.

# 396
  • София
Ще споделя накратко: преди да имаш оценка от изпит, трябвало да си се записал за поправка. Изпитът е на 28.10., оценките - на 31.10. Датата за записване за поправка е била 30.10., но не е била обявена там, където преди са им изпращали нотификации. Научават я, когато се опитват на 31.10. да се регистрират.И лошото е, че с този изпит се валидират още 2 оценки, вече получени. Т.е. губиш 9 кредита наведнъж, защото не си се сетил, че ще бъдеш скъсан. И отделно целият положен труд за първата четвърт отива на вятъра, догодина правиш всичко отначало.
Борбата беше да се запишат за поправка. Записаха се. Сега поне ако ги скъсат, ще си е по тяхна вина и ще си носят последствията.
Ред.: допълвам, за изпит може да се запишеш със закъснение срещу глоба от 20 евро, за поправка - не можеш никак, ако си изпуснал обявения ден (нищо, че денят за поправка е 10 дена след този ден).  Толкоз.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 18:16 от Sunny bunny

# 397
  • София
Ще споделя накратко: преди да имаш оценка от изпит, трябвало да си се записал за поправка. Изпитът е на 28.10., оценките - на 31.10. Датата за записване за поправка е била 30.10., но не е била обявена там, където преди са им изпращали нотификации. Научават я, когато се опитват на 31.10. да се регистрират.И лошото е, че с този изпит се валидират още 2 оценки, вече получени. Т.е. губиш 9 кредита наведнъж, защото не си се сетил, че ще бъдеш скъсан. И отделно целият положен труд за първата четвърт отива на вятъра, догодина правиш всичко отначало.
Борбата беше да се запишат за поправка. Записаха се. Сега поне ако ги скъсат, ще си е по тяхна вина и ще си носят последствията.
Ред.: допълвам, за изпит може да се запишеш със закъснение срещу глоба от 20 евро, за поправка - не можеш никак, ако си изпуснал обявения ден (нищо, че денят за поправка е 10 дена след този ден).  Толкоз.
Това в кой университет ?

# 398
  • София
В Avans, Breda.

# 399
  • Варна
Здравейте,хомеопатия може ли да се намери някъде и в кои аптеки.Дъщеря ми пи антибиотик,но явно не помогна ,или не става за случая или трябваше още дни да се пие.Още има налепи в гърлото.Личната и даде тук две опаковки Зинат ако се наложи АБ,но каза като няма Т два дни да се спре.И аз повече не се консултирах.Беше останало едно налепче.Казах на дъщеря ми гаргара,чай джинджифил,мед с лимон.Но снощи ми пише,чи вижда още налепи.Преди години успешно съм и лекувала гнойна ангина с хомеопатично,затова питам дали някъде свободно се намира хомеопатия

Благодаря на всички за препоръките,лоша комуникация,дъщерята нямала впредвид налепи по сливиците а по фарингса.Усъмних се,накарах я да направи снимка.Учила съм да си показва хубаво гърлото,та да се види сливици и фарингиална стена.Сетих се,че имам  позната лекарка в Германия,изпратих снимката и се оказа,че всичко е наред.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 12:04 от Geiza

# 400
  • Бургас
Здравейте, предстои ми пътуване - за пръв път ще посетя студентката си в Бреда. Полетът ми на връщане - от Айндховен към София е в 9 часа. Късно ли ще е, ако пристигна на летището около 8 часа, само с ръчен багаж ще съм? Някой има ли подобен опит?

# 401
  • София
Здравейте,синът ми кандидатства в Аванс,Бреда.Получи мейл,че по документи е одобрен,но ще има онлайн събеседване и някаква бизнес- задача,която да реши.Тъй като няколко майки на студенти в Аванс пишат тук,може ли са споделите повече информация-след колко време се случва това интервю и как да се подготви младежът?Чудя се да подадем ли документи и в други унита или да изчакаме първо да видим тук как ще се развият нещата?
Благодаря предварително за всяка насока.

# 402
Здравейте, предстои ми пътуване - за пръв път ще посетя студентката си в Бреда. Полетът ми на връщане - от Айндховен към София е в 9 часа. Късно ли ще е, ако пристигна на летището около 8 часа, само с ръчен багаж ще съм? Някой има ли подобен опит?
Няма да е късно, ако сте сигурна , че ще стигнете там в 8.00. В сайта на летището в Айндховен има опция да си запазите час за проверка на сигурността.Това спестява време, така каза синковеца Simple Smile

# 403
  • София
Здравейте,синът ми кандидатства в Аванс,Бреда.Получи мейл,че по документи е одобрен,но ще има онлайн събеседване и някаква бизнес- задача,която да реши.Тъй като няколко майки на студенти в Аванс пишат тук,може ли са споделите повече информация-след колко време се случва това интервю и как да се подготви младежът?...
Те дават да си избере дата за интервюто. Горе-долу 2 месеца след одобрените документи беше при нас.
Моята кандидатства и на други 2 места, избра окончателно след опознавателната екскурзия на Юнифай през пролетта.

# 404
  • Бургас
Късно ли ще е, ако пристигна на летището около 8 часа, само с ръчен багаж ще съм? Някой има ли подобен опит?
от моя опит - няма да е късно

Общи условия

Активация на акаунт