Студенти в Нидерландия - 23

• 57 336
  • 730
  •   2
Отговори
# 405
  • София
Fast track -a  нещо не работи напоследък в Айндховен. Дъщеря ми 2 пъти не я пуснаха да мине оттам без да й дадат обяснения. През септември и ние с малката щерка си букнахме и направо имаше колани. Пускаха само екипажи. Летището е малко, но, ако не е делничен ден, аз не бих рискувала да разчитам на гр. транспорт на 100%. За една седмица поне 5 автобуса закъсняха, а единият в Лайден с повече от 20 мин.

# 406
Здравейте,синът ми кандидатства в Аванс,Бреда.Получи мейл,че по документи е одобрен,но ще има онлайн събеседване и някаква бизнес- задача,която да реши.Тъй като няколко майки на студенти в Аванс пишат тук,може ли са споделите повече информация-след колко време се случва това интервю и как да се подготви младежът?Чудя се да подадем ли документи и в други унита или да изчакаме първо да видим тук как ще се развият нещата?
Благодаря предварително за всяка насока.
Подайте и в други университети. Нищо не губите, а може само да се застраховате.

# 407
  • София
Дъщеря ми в средата на октомври си дойде насам и мина през fast track на Айндховен - даже някакво дете на другата опашка се възмутило, че тя се била пререждала.
Сега обаче гледам, че дава най-близък до полета слот да е 2 ч преди полета. Странно, обикновено е 1 час преди него...

# 408
  • София
Не знам за 8 часа, с оглед това, че вчера синът ми замина от София за Айндховен и на опашката пред него са коментирали, че полета е overbooked и дали да пускат още.
Ако идеш последен и е oberbooked според мен има шанс да не те пуснат .
Моят син беше с платено място, но не знам дали това му гарантира качване , ако наистина има такова положение.

# 409
  • Габрово
Това с fast track-а на летището в Айндховен сякаш няма много смисъл... То е малко летище и досега не съм виждала никога навалица там. Минавала съм през фаст трак, последния път минах по нормалния коридор. Не откривам разлика. Все няма никой докато стигна до скенерите, а там има около 5-10 човека, които да изчакам... Така че, не е болка за умиране, ако не се мине през него... Може би по Коледа си заслужава. Предполагам, че тогава е по-натоварено летището. Но аз все пътувам в ненатоварен сезон 🤭 И да, един час по-рано ще е напълно достатъчен (ако сте сигурна, че ще пристигнете наистина, когато си мислите...) Защото влакчетата до Айндховен определено могат да изиграят мноооого лоша шега. Иначе автобус до летището сякаш не ми е закъснявал... Виж по другите линии хич не си спазват разписанията.

# 410
Спомням си преди 2 години, точно октомври или ноември беше. Първо влака от Грьонинген тръгна със закъснение. На прекачването имахме 1 мин да сменим и всички тичаха, аз се пребих порядъчно по стълбите. След това закъсня автобуса над 30 мин - въобще не идваха нито 400 нито 401. На летището (Айндховен) отвън опашката започваше от автобусната спирка - по 6 човека един до друг. Бях напълно убедена, че няма да излетя. В един момент се появи някакъв служител, който бясно викаше всички пътници за София и ни пуснаха през фасттрака. Според мен имаше хиляди, които чакаха, беше някакъв тотален хаос и ад. Та не се наемам да кажа, че не е натоварено летището или няма смисъл от бързото минаване. Детето също е попадало на такива случаи.

# 411
Здравейте, предстои ми пътуване - за пръв път ще посетя студентката си в Бреда. Полетът ми на връщане - от Айндховен към София е в 9 часа. Късно ли ще е, ако пристигна на летището около 8 часа, само с ръчен багаж ще съм? Някой има ли подобен опит?
Последния път синът ми беше точно в същата ситуация, пристигна на летището точно час преди излитане. Притеснявах се много и бях подготвена да купувам билет за следобедния полет, а Тиквата дори не ми написа, че е минал проверките без проблем. Ако виждате, че наближава времето, помолете и ще Ви направят жест, убедена съм.

# 412
Моят младеж последния път щеше да изпусне самолета от Амстердам заради два отложени влака от Хага, добре че успя бързо да извика юбер, последен се беше качил в самолета.

# 413
  • София
Моят младеж пък си взе билети за Коледа през Шарлероа и в двете посоки. Ще е 2 дни път с камили, но той го приема, като приключение.  Влак, шатъл, самолет... 😂😂😂, подозирам, че може и да не повтори.
Взе и двупосочен билет за карнавалната седмица, в която ще ваканцуват за 40 евро. Та след нова година ще го виждам по-често! ❤️

# 414
  • София
И моят ще пътува през Шарлероа за Коледа, дано да успее с прекачвания, смени и т.н. Кога е тази карнавална седмица, че моят нищо не е казал?

# 415
  • Бургас
Карнавалната седмица е от 2 до 7 март, почва шест седмици преди Великден и тази година се пада началото на март

# 416
  • Бургас
Момичета, през Брюксел Шарлероа пътуването има някакви особености ли? Гледах, че разстоянието от Делфт до Айндховен и от Делфт до Брюксел е почти еднакво и решихме с моя син да пътува от там за Коледа. Билетите бяха по-евтини.

# 417
Дъщеря ми пътува веднъж така от Делфт. Вариант е, а и ако разликата в цената е голяма.....

# 418
  • София
И моят син пътува тая година така за натам, ние също, когато ходихме семейно, се връщахме през Шарлероа заради по ниски цени, не ми се стори кой знае колко по-затрудняващо отколкото през Айндховен, става дума за отправна точка Делфт.
Йен, хваща си влака от Делфт до гара Миди в Брюксел (Евростар е по скъп, така че сигурно ще избере обикновен с прекачване в Бреда, но те вече са им свикнали на влаковете), оттам накрая на гарата е шатълът Flibco, който е начесто и отива до летището. Само влакът да подсигури навреме за всеки случай. Е, удължава се пътя с няколко часа, но при тази разлика в цените си струва.
Допълвам се, както е казала Съни бъни,  така и синът ми ми каза варианта с Flibco Бреда - Шарлероа.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 01:00 от bora

# 419
  • София
Ако ще е с прекачване в Бреда - вижте направо автобус Fibco от Бреда до летище Шарлероа, спирката е на гарата. Спестява се едно прекачване.

Общи условия

Активация на акаунт