Рефлукс?

• 1 256
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте! Имаме си бебче на 20 дни, като последните дни след хранене започва едно напъване и повръща. Не е на фонтан, но и не е съвсем малко. Оригването също е със страх, защото понякога пак връща. Лакомичка си е, махам и шишето да яде на почивки, сменихме шишето да пуска по по-малко, пак яде като невидяла. На смесено хранене е, като кърма имам съвсем малко и стига за 2-3 пъти на ден. Ако е от значение АМ е Аптамил Пронутра, по указания на педиатъра сега си хапва 90 мл на 3 часа като в тях по указания на производителя слагам 3 мерителни лъжички. Мислех, че са колики, но при колики самото и поведение е по различно. Имам нужда от съвет, според педиатъра е от лакомото ядене, но всеки път преди хранене ме е страх, защото се задавя от повръщането. Благодаря на отзовалите се😊

# 1
Много бебета повръщат, моето обаче би всякакви рекорди. Такова нещо не бях виждала. След храна, при оригване, 3 часа след храна, по корем, след баня,  абе по всяко време. Също много се давеше, много се страхувах, дори и през носа му излизаше мляко. Беше страшно. Също беше и много ревлив, вероятно от рефлукса. Отшумява със захранването, но постепенно. Около 10 месечна възраст.  Вземете му антирефлуксен матрак или възгкавничка. Всичко ще е наред!

# 2
  • София
Вземете антирефлуксна възглавница и поговорете с педиатъра дали не е нужна смяна на млякото, на моето дете не му понасяше пронутра много добре.

# 3
Нормално е да връща по малко след хранене, до 1 супена лъжица си е съвсем нормално. И двете ми деца бяха само на кърма. Аз си мислех, че големият ми син повръщаше като бебе, но когато се роди малкият ,разбрах какво значи да повръща и какво е рефлукс. На фонтан, плашещи количества, и през носа и докато спи и редовно се давеше сериозно. Даже първото му давене от обилен рефлукс беше още в родилното. Оригването му след хранене беше кошмар по 1-2часа го държах изправен след хранене и идваше време за следващо хранене. Той спря да връща чак на 1г10м. Но дори сега на 2г7м се случва да му се върне в устата и да се задави, особено ако е пил повече течности и си натисне корема. Изписваха му рефалгин и гавискон сиропи, но и с тях и без тях си повръщаше и просто ги спрях.

# 4
Здравейте и нашето бебче има рефлукс, най-лошо е през нощта, когато се страхувам, че ще се задави. Започнахме да използваме друго мляко което ни препоръча лекарката, но тя все още повръща през нощта след хранене. Със съпруга ми миналият месец посетихме Бебемания и там имаше един продукт (монитор за дишане на бебета) който ни направи впечатление. Поне спокойно да спим през ноща.
Фирмата се казва Хепи Бейби и този монитор отчита, дали бебето диша, слага се под матрачето и никак непречило на детето.
Направиха ни демонстрация и изглежда надеждно. Запознати ли сте с него? Мисля да го купя. Намерих много информация и в чуждестранни сайтове. Той вече се използва и в родилни отделения в доста държави и то от 2002. Благодаря за мнение.

# 5
Здравейте и нашето бебче има рефлукс, най-лошо е през нощта, когато се страхувам, че ще се задави. Започнахме да използваме друго мляко което ни препоръча лекарката, но тя все още повръща през нощта след хранене. Със съпруга ми миналият месец посетихме Бебемания и там имаше един продукт (монитор за дишане на бебета) който ни направи впечатление. Поне спокойно да спим през ноща.
Фирмата се казва Хепи Бейби и този монитор отчита, дали бебето диша, слага се под матрачето и никак непречило на детето.
Направиха ни демонстрация и изглежда надеждно. Запознати ли сте с него? Мисля да го купя. Намерих много информация и в чуждестранни сайтове. Той вече се използва и в родилни отделения в доста държави и то от 2002. Благодаря за мнение.

Имах такъв на друга марка, беше Luvion. Работи, както е обяснено. Аз не го използвах много, но според мен е изключително полезно при бебета, при които има тежък рефлукс или нещо обезпокояващо. За информация моя мониторинг нов струваше 130 евро с две бази. Има такива монитори, които се закачат на памперса (не помня вече марката), ако знаех за тях на време, бих ги предпочела. Спомням си, че като ги видях в последствие не бяха много по-скъпи от този, които аз имах.

Редактирам се, май е Snuza, който се закача на памперса.

# 6
Много благодаря.
Намерих и този на Snuza, неми харесва, че се слага на памперса и тепърва отгоре дрешка и трябва чак от Америка да се поръча и е по скъп. Най ми допада този на Nanny ot Happy Baby (Хепи Бейби) цената е 290 ЛВ и поне са в БГ.
Много ви благодаря.

# 7
Много благодаря.
Намерих и този на Snuza, неми харесва, че се слага на памперса и тепърва отгоре дрешка и трябва чак от Америка да се поръча и е по скъп. Най ми допада този на Nanny ot Happy Baby (Хепи Бейби) цената е 290 ЛВ и поне са в БГ.
Много ви благодаря.

Видях го. Не мога да кажа мнение за него, той е на цяла подложка. Моя беше на две отделни кръгли части, които пак се слагат по матрака. Все пак, ако само доставката ви спира за конкретен модел, има ги в Германия и тук във форума има тема как се поръчва до превозвач. Оставям линк, ако има и други потребители, които се интересуват от такъв тип монитори:
https://www.amazon.de/s?crid=1L9SXQQQZ4YD&k=luvion%20baby%20brea … onitor%2Caps%2C87

Допълвам се само, че ако сега купувам бих избрала този за памперса, защото ако детето спи извън леглото, пак се ползва. Всъщност, това е причината, че моят почти не го използвах. Големия ми син спеше на мен, до мен и не можех да използвам сензоритея по тази причина.

# 8
Много благодаря за отделеното време.
Вече направих поръчка на този Nanny, на новия модел могат да се сложат и две сензорни подложки.

https://happybaby.bg/product/bm-03-breath-monitor/

Малката почна да се обръща вече и по корем, такаче не мога да си представя да има нещо на памперса и да я притиска. Също така ми харесва, че фирмата е европейска и са първите в света който произведоха монитор за дишане и то медицинско изделие.
Ще видим, дано сме доволни, защо сега ни е доста притеснително през нощта.
Хубав ден Simple Smile

# 9
Здравейте, имам бебче на почти 6 месеца. Захранена е от края на 4ти месец , но постоянно връща мляко, особено когато е по корем. Даваме и АР мляко. Моля ви дайте някакви съвети как да се справим с този проблем .

Общи условия

Активация на акаунт