Нека Баба Марта долети и на всички Ноемврийчета здраве да дари!

• 12 286
  • 293
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте момичета.

Вчера излизах с четири приятелки и изкарахме страхотно. Естествено сутринта Васи се събуди в 6:15 и повече не поиска да заспи.
Напоследък успявам да отида на фризьор и маникюр поне веднъж в седмицата и съм страшно щастлива. Ако щете вярвайте но това ми е удоволствието.

Да ви кажа вече не успявам вечер да й давам кисело мляко с бискивта. Явно наистина й е омръзнало и си иска манджата или това което ние ядем. Мисля да се отказвам да упорствам с киселото мляко вечер. Но пък се притеснявам дали са й достатъчно млечните продукти за деня. Сутрин гледам през ден да яде прясно мляко. А следобедната закуска задължително да е млечна.
Дали е достатъчно? Е освен това много обича сирене и кашкавал та си хапва между другото.

Лек ден

# 226
  • Gabrowo->Sofia
Добро утроооооооооо
И ние снощи бяхме на купон. Бяхме с приятели в бивша наша обща квартира + бившите ни хазаи. Много весело. Това са единствените хазаи, които са ми останали приятели след преместването. Приятелката ми беше направила вечерята, от хазайката вино и сладолед, от мен торта. Децата поиграха, посърдиха се пораздаваха целувки ..... мъжете подаряваха рози...съвсем празнично!

Ох, не мога да ви донапиша каквото бях решила. Иван нещо се тръшка и се сърди, дърпа ме и вика "няма, няма, няма....."
Сега само едно "Добре дошла" за karrita от мен, а другото после

# 227
Добро утро!    bouquet
И Юлиана вече е от ранно будещите се - 7-7.30, но пък си ляга много рано - в 8. През деня спи около час и едва издържа обяда, много й се спи. Не знам дали ми харесва повече новият й режим, определно обаче ранното й заспиване вечер ни се отразява много добре.  Heart Eyes А и непробудният й нощен сън също.
Успокояващо за ранно будещите се деца е, че скоро ще сменят времето, така, че децата ни ще се будят с 1 час по-късно! Т.е. това е успокояващо за майките.. Simple Smile

Преди малко ходихме да взимат кръв на Юлиана, но урина не успях, ще се боря пак с колекторите в понеделник. Първия път стана лесно и очаквах, че и сега ще е така, но..

Мляко за съжаление и Юлиана не пие - никакво нито адаптирано (никога не е опитвала), нито прясно, нито кисело. Опитвам се да й пробутвам прясно в кремчета и кисело с бисквити и банани, но не й се услажда особено. Сирене обезсолено яде, кашкавал рядко.
Някой преди време беше писал за някакво детско топено сирене, може ли повече информация?! Видях някакво с героите от "Мечо Пух" - Прасчо, Йори - Lactima, има и gouda, emental. Да не е то?

Иначе кисело мляко съм казвала и друг път, че купувам Био, иначе понякога ми носят домашно прясно и още не съм купувала, но и аз си мисля за Млечко или Милки дей или то май е едно и също. Педиатърката ми каза да е 2, 5 %, което ме учуди!? Вие какво мислите за процентите?

Сокове също не пие, постоянно я пробвам с всякакви фрешове и само трудът ми отива по дяволите и ми остава миене на сложни машини.  Но ще продължавам да опитвам. Вие как сте със соковете?
И вода не пие много, най-много 100-200 мл. на ден.
Не знам дали непиенето на всякакви течности е заради това, че е кърмена до скоро!  Confused

И сладки неща не обича, предпочита солени (не в  буквалния смисъл, разбира се, все още не добавям никаква захар или сол). Плодове си хапва, макар и не в такова количаство, каквото ми се иска, но хапва, гледам да е всеки ден.

Вечеря към 7, обикновено супа и понякога от нашето ядене опитва и това й е последния прием на храна за деня.

Хубав ден и днес да ви обичат колкото вчера, даже повече! Wink

Последна редакция: пт, 09 мар 2007, 10:00 от Sisssi

# 228
Деян пие и яде. И с..е  Mr. Green 
май не съм ви показвала как аранжира спанак  bowuu

# 229
ооо.. какъв помощник си и имаш титиGrinning
Може да стане добър в кухнята, все пак и най-добрите световни готвачи са мъже!

Няма ли скоро да си организираме някоя среща? Времето се пооправи, а и болестите поотшумяха..

# 230
Здравейте и от мен!
Ние пак прекарахме полубудна нощ. Малката е много неспокойна. Отдавам го зъбите - много я тормозят. първото ни зъбче изби почти на година и два месеца. Много трудно се показват - поне по две три седмици стои надут и болезнен венеца. От няколко дни е ужасно не спокойна. Ние сме и с АБКМ и след 8-9 месеца затишие май пак се прояви. Ще ходим днес при педи да ни види.
Браво на Reni4ka за памперса. Малката като я сложа на гърне е почва да пищи. Направо незнам как ще я науча. С каката беше почти без проблем. На тази възраст бяхме само с памперса за сън и за навън. Но малката е Мис Каприз. При нея всичко е много по-трудно. още спим с биба, спи при нас на спалнята Cry. Това със спането е кошмар. Вече повече от година не мога да се наспя като човек. Заради алегрията коликите й продължиха до 6 месец. Много ревеше, имаше рани по лицето от АД. Не спеше нощем и за да не будим каката я гушкахме много и съответно за да не ставам по хиляда пъти на нощ за по-лесно я слагахме между нас. Сега заспива само ако гушне някой. Просто иска да усеща нещо топло, на което му тупка сърчицето  Simple Smile. В тоя смисъл никакви мечета и кукли не вършат работа. Надявам се като й порастната зъбите и започне да спи по- непробудно да си ходи вече в леглото. Ей, забравих вече какво е да се гушнеш в мъж Laughing. Но честно казано аз съм на мнение, че рано или късно всичко се оправя. В смисъл, когато карах каката да прави нещо на сила се получаваха само ревове, тръшкания и подобни сценки. Когато ставаше готова за съответното нещо - просто всичко протичаше прекрасно. например беше много привързана към нас и не искаше да остане да нощува при баба си. големи ревове и истерии бях. Всички ми казваха остави я ще пореве ще  се потръшка и ще престане. Но на мен ми се късаше сърцето и не я оставях. Е, дойде момента, в  който ни каза "Айде тръгвайте си, аз искам да остана сама тук при баба да спя." Е, това само за уикенда, защото бабата ходи на работа, но пак е нещо. И така. И много други неща станаха така, когато съзря за тях. Верно, че преди това се изтормозихме, но всякаш дете ги понесе по-леко.
Доста се отплеснах, сори че стана дълго.
До по-късно!
Лек и усмихнат ден.

# 231
Това За десткото топено сирене и мен ме интересува.
Който дава да напише какво е?

Аз сокове не правя. Яде плодове така на резени- ябълки, портокали, мандарини, банани, грейпфрут и др.

# 232
Добро утрооо  Grinning
Само да се похваля - Ади още спи  Mr. Green Но затова пък вчера спа само 1 час на обяд и след това буйства до 12 вечерта  Twisted Evil

Ади яде само плодово кис. мляко. Другото никак не и харесва, дори и да е забъркано с плодово пюре и захар. Всъщност на нас храненето ни е ужасен проблем, да не кажа, че не иска НИЩО да яде  Rolling Eyes Насила яде сутрин, пробвам всякакви неща за закуска - не и харесва  и плюе Twisted Evil И сладко и солено - нищо не иска, дори и да е зверски гладна. За обяд с триста зора пробутвам няколко лъжички от второто от кухнята. Опитвала съм от храната и - ами много си е вкусна даже. Наистина не знам какво да правя. Понякога и кремчетата не иска да яде, хем са лека и вкусна храна. Вечер заспива с бутилка мляко, не иска супа със сухар примерно  Rolling Eyes Лошото е, че аз вече нямам нерви като почне да се храни малката аз понякога направо се вбесявам от нежеланието и да яде. Нямам нерви вече, а никак не обичам да се карам, но като ми кипне и повишавам доста тона напоследък  Embarassed После се чувствам гузна и ми е криво, че ме е изкарала от равновесие. Казвам си, че следващия път няма да се ядосвам, обачеее ... след първите 3-4 изплюти лъжички и категоричния и отказ да яде - пощурявам  ooooh!

Дали пък не е от зъбите  newsm78 Дано скоро избият, че да разбера причината за безапетитието на Ади  Praynig

тити, имаш си много готин помощник, мдаааа ... И има страхотна жилетка, много ми харесва - ти ли си я плела?

# 233
  • Gabrowo->Sofia
тити и на мен ми хареса жилетката на Деян. Предполагам, че ти си я правила, браво.
Доминика, Иван преди избиването на всеки зъб става золояд. На фона на обичайния му огромен апетит и аз много се нервирам, ама то не ми е виновно детето.... В дните преди избиването на зъб кара почти само на закуската и солети и сок през деня.
и аз като Sisssi, да попитам - Среща?

# 234
Доминика, и Саши е така. НЕ ще д аяде, когато му растат zъби. Според мен проблема е в лъжичката. НЕ ще да му давам с лъжичка. Иначе сума нещо дъвче преz деня, но да е твърдо и да става zа чесане на zъби.
Да тити доста работи е покаzала, които е плела и всичките са супер. На мен много ми е мъчно, че не успявам да направя нещо такова. Поля ти до къде я докара с плетките?

# 235
Доминика, и Юлиана е така с яденето. Първо си мислех, че просто не й харесва кухнята, че нали от няколко дни взимам, но забелязах, че венците й са подути - ще чакаме кучешките, макар че досега не сме имали проблеми със зъбите.
Другото, което прави докато яде - постоянно иска да бърка с ръце в яденето, да цапа, да маже.. до скоро се хранехме с две лъжики, като с едната тя бърка в чинийката и от време на време се харни сама, показвам й, но понякога толкова ожесточено става бъркането, че храната излиза на вън.  Whistling  Като й се скарам и аз започва да се нерви, да се тръшка, да пищи и така понякога се проваля цялото ядене. Това, което е писала Доминика, все едно аз го казвам!
Някъде се губи границата между възпитание по време на ядене и просто играта, хем е хубаво детето да се оставя само да се учи да се храни, хем в един момент става неконтролируемо!  newsm78

В събота и неделя поръчах от Ози и ще видим дали ще избера една от двете кухни или ще продължа да готвя аз на Юлиана, към което май засега клоня.

# 236
Аз току-що установих че Вики вече си има кътници(четири накуп).
При нас проблеми с ядене и спане няма,само с инат и глезотия.Сутрин като закуси веднага се лепва на вратата и почва да мрънка,а ако до няколко минути не сме излезли почва да се тръшка и реве и не знам кога ще я напляскам.После пак същото когато тръгнем да се прибираме.А по градинките все си подбира момченца да гони.Така както хич не я свърта вкъщи,не знам как ще си я прибирам когато почне сама да излиза.

# 237
  • Gabrowo->Sofia
...Така както хич не я свърта вкъщи,не знам как ще си я прибирам когато почне сама да излиза.
Жмо, до тогава ще са и минали бесовете  Grinning

Моят син пък, като го сложа на обед в чувалчето да спи си заспива за 10 мин, обаче ако го завия с одеалце поне 20 мин. говори, вика, кряка, после още поне 5 мин. искрен рев и тогава заспива...

# 238
чак сега успявам да седна на компютъра. с това всекидневно готвене за кейти  ooooh! вчера исках да поръчам от хер бебе. оказа се, че няма места  Shocked имало повече желаещи, отколкото можели да поемат. но понеже носят на още няколко деца в квартала, може би ще ни включат. е, само това не очаквах- да не можеш да се запишеш и на частна кухня  Whistling не че я харесвам кой знае като качество, но това ми е единствения вариант. сега като почнем да излизаме още рано-рано, кой ще стои до печката.
за среща- аз съм ЗА. похвалиха ми някаква площадка в борисовата градина. ако някой я знае къде е...по принцип ние спим следобеда от 13-13:30, така че ако срещата е сутринта, ще се присъединим. хайде, давайте да се организираме  Laughing
топено сирене давам от това, което и ние ядем- тези триъгълничетата. с какво е по-различно детското такова  Thinking
и ние имаме проблем с апетита- яде за двама   hahaha
хубав слънчев ден!

# 239
среща - ако е сутринта, ще дойдем и ние. докарах ясленски режим на сън - от 12.30-1 натам, така че по обяд не можем. и давайте по-енергично с организацията, че другия месец ще раждам  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт