Войната между половете

• 18 447
  • 801
  •   1
Отговори
# 15
И аз мисля, че е по-скоро обратното - мъжете имат проблем с еманципацията на жените и отказват да минат в новата реалност. Ние проблем нямаме - ако всичко е ОК с даден мъж, ще си живеем happily ever after, а ако не - пак така, ама сами. Ама то и при разделите стават драми, пак от мъжка страна заради нараненото Его. Така, че... Просто пораснете и влезте в новата реалност и всичко ще е ОК. Всички искаме мир и спокойствие.

# 16
Различни форуми ли четем?
Ежедневно чета тук за жени, които имат проблеми с мъжете понеже (мъжете) са:  манипулатори, нарциси, изневеряващи, мързеливци, токсични, насилници, пасивни, критикуващи … изобщо ужасни хора …. възпитани, отгледани и общуващи с … прекрасни жени … усещаш ли противоречието?

Кои са тези многобройни теми и потребителки, за които мъжеТЕ са всичко изброено горе?
Не очакваш да ги изредя, нали? Ей тука например може да се зачетеш и да видиш как от всеки мъж трябва да се бяга с 200 понеже е животно. Как така прекрасни хора (разбирай жени) възпитават ужасни хора (разбирай мъже)?

Дописвам поради моя грешка: темата за домашното насилие няма място тук. Не съм я изрязала.
Мая, нямаме нито жените, нито мъжете проблем с еманципацията. Всички ние имаме проблем с еволюцията. Малко хора осъзнават, че ако всичко вървеше така, както природата ни е създала жената нямаше да има ПМС … Обаче животът върви по други пътища и жените трябва са спрат да обясняват, че могат отлично да живеят и да се справят сами, а мъжете трябва да спрат да изискват от жените неща, които те самите не са готови да правят.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 12:19 от Di Soleil

# 17
Чела съм тези теми, на втората авторка и двайсетина с други никове, и подчертаното никъде не е било нито масово, нито ежедневно.
Това са някакви излишни преувеличения от типа "всички жени са меркантилни".

Не очакваш да ги изредя, нали? Ей тука например може да се зачетеш и да видиш как от всеки мъж трябва да се бяга с 200 понеже е животно. Как така прекрасни хора (разбирай жени) възпитават ужасни хора (разбирай мъже)?

# 18
  • Terra incognita
За мен основният проблем идва от семейното възпитание. Голяма част от младите мъже и жени са невъзпитани, без особени ценности и морал. Не са възпитани на уважение и търпение, чувстват се като център на Вселената и сякаш все някой им е длъжен. Този егоцентризъм няма как да не породи конфликти.  Другият основен проблем са социалните мрежи, вече има поколение, расло и възпитано с този вид комуникация, където обидите и тормозът, фалшът  вече са норма. Мъжете обиждат жените, че са курви и меркантилния, жените ги обвиняват, че са курвари и мързеливци.

# 19
Хората сме бозайници и социални животни - винаги ще се търсим един друг за компания, потомството, икономическа подкрепа/изгода.
В съвременния свят ми се струва обаче, че няма да е на всяка цена. Репродуктивната медицина отдавна позволява на самотни индивиди и от двата пола да станат родители, ако приемем, че това е най-важният инстинкт.
Еманципацията на жените, възможностите за образование и кариера пък ни прави капризни относно изборът на партньор, защото не сме финансови зависими от Mr. Right. Оттам и мъжете трябва да вложат повече усилия в отношение и комуникация, а повечето или не знаят как или са зализани в кариерата си.
Аз лично съм позитивно настроена за връзките и смятам, че търсенето на подходящ партньор винаги ще е един от най-главните приоритети.

# 20
А защо смяташ, че има война между половете? Тук, във форума се срещат разни радикализирани елементи и от двата пола, но в реалния живот не срещам много такива.

И да ти кажа, аз (специално) повече осъдително отношение, сочене с пръст и тормоз съм получавала от собственият си пол, отколкото от противоположният. Отделно, че винаги съм си падала по мъже. Както са казали хората "Войната между половете не може да бъде спечелена, докато продължаваш да спиш с врага".

Война с отделни личности, поради различни причини - да, но генерално не мисля, че има такова нещо в балона, който обитавам аз.

# 21
  • Out of the Mix
Никакъв проблем нямам с независими, еманципирани жени, точно обратното.
По този начин аз ще "дауншифтна", и ще ми е как да кажа "по-леко".
Делегират се отговорностите спрямо предпочитанията и каквото работи за двойката се прилага.
Ако е бясна кариеристка, мен да не ме намесва, но мога да го играя балансьор, защото аз от "кариера" нямам вече нужда. Сега си живея живота. Това с по-млада жена може да ми се случи, като покрай мен би израствала; с такава вече със сравнително уреден живот, както казах - делегиране.

# 22
  • София
Аз не се сещам за период, в който мъжете и жените да са били в синхрон и да е нямало търкания.
Скрит текст:
Не е и възможно, защото всеки хем иска нещо от другия пол, хем често интересите им са в конфликт. Някъде над единия пол се налага контрол, което не е липса на война, а "окупация". В крайна сметка, просперират хората, които намерят начин да се адаптират и да живеят в настоящото положение, каквото и да е то и от каквото и да е породено (което в много случаи изобщо не тръгва от мъже срещу жени, въпреки че тях засяга накрая). Например, за много конфликти по тази линия се вини феминизмът, а всъщност основно влияние оказват индустриализацията, дигитализацията, глобализацията, социалните мрежи и като цяло по-лесният живот.

Много мъже в момента изживяват своеобразна криза, защото съвременните общества дават много повече възможности, докато в предишни време животът е бил много по-рамкиран и опростен за навигиране, а не защото е бил по-лесен за живеене. Те мислят, че едно време са получавали наготово всичко, за което сега се налага да се борят и доказват, което съвсем не е било така, и често изобщо не би отговорило на желанията им от днешна перспектива.

Вече човек, ако гледа форума, това не е най-правилната основа, по която да съди какво се случва в реалния живот. Тук си спорим и се дъвкаме по всякакви теми, а темите мъже и жени са винаги актуални, защото са фундамент в живота на почти всеки. Но много от хората тук имат връзки, създават семейства и като цяло са добре адаптирани в обществото. Лично аз никога не съм имала конфликт с "другия пол". Имала съм конфликт с определено мислене у определени мъже, и то повече във виртуалното пространство. В реала такива не допускам да са част от живота ми. И съм имала и имам отлични връзки с мъже по всякакви линии - любовни, роднински, приятелски, служебни.
Например Афганистан в момента.
Жените си знаят мястото, следват природата, не са равни, водещ семейството е един, търканията намаляват все повече. Идилия.

# 23
  • София
Днес пак гледах Мадлен Алгафари. Не е война, а по-скоро някаква връзкофобия, която заразява все повече и повече хора, от всички полове и възрасти.

# 24
Няма война жени срещу мъже, има хора - за съжаление и мъже , и жени, предимно от по-старото поколение - които имат проблем с еманципацията на жените и застават нащрек още като стане въпрос за равенство, феминизъм, всичко им се вижда крайно, всички права на жените прекалени, а то става въпрос просто за приемане на очевидния факт, че жените СА равни на мъжете, нещо, вече признато в нашето общество. Законово отдавна, все повече се приближаваме и към реално.

Има, разбира се други общества, в които жената все още е в подчинено на мъжа положение, но кой знае защо никой не ги харесва.

# 25
Има, разбира се други общества, в които жената все още е в подчинено на мъжа положение, но кой знае защо никой не ги харесва.
И аз не ги харесвам, но е факт, че те се размножават много повече, отколкото обществата с еманципирани жени, и по всички природни закони ще ги изместят някой ден, в не много далечно бъдеще.
Явно са по-пригодни по силата на естествения подбор.
Хубаво, че жената се развива откъм кариера, хобита, преживявания, и какво ли още не... ама като не й остава време и желание да ражда и гледа деца, каква файда за обществото в дългосрочен план?

# 26
Наистина ли се дава като пример темата за домашното насилие? А какво да има там??? Там пишат жертви на насилие, какво следва да е отношението, ако не "бягай с 200"? Стой и си избери удобен куфар?

# 27
  • София
И аз не ги харесвам, но е факт, че те се размножават много повече, отколкото обществата с еманципирани жени, и по всички природни закони ще ги изместят някой ден, в не много далечно бъдеще.
Хубаво, че жената се развива откъм кариера, хобита, преживявания, и какво ли още не... ама като не й остава време и желание да ражда и гледа деца, каква файда за обществото в дългосрочен план?
Което е минус за човечеството, дори да е плюс за обществото. Поне докато не намерим втора Земя.

# 28
Жените имат възможност да учат, да притежават собственост, да се развиват като професионалисти в различни сфери е защото са намалили раждаемостта. И това става благодарение и на контрацептивите. Ако почнеш да раждаш още преди 20 годишна възраст и имаш 4-5 деца, ще гледаш през крив макарон личното развитие. Нито време, нито ресурс, нито капацитет ще имаш.
В днешно време с технологиите, които се разполга, няма нужда от работна ръка, за каквато са били ползвани многото деца в семействата само преди 100г.

# 29

За обществото в дългосрочен план не е ли добре населението на земята да понамалее малко, че нещо много станахме.

Общи условия

Активация на акаунт