Войната между половете

• 19 122
  • 801
  •   1
Отговори
# 225
Филомена, това някой родител ли го говори? Работодател? Съпруг?
Де факто могат само да мърморят.
Ако ги шкартираш или не желаеш, няма кой да те застави да отговаряш на нечии очаквания и невротичност.
//
Да правя каквото искам не означава да си избирам секси рокличка или поливам цветенца, а да се занимавам със себе – да чета, срещам се с хора, пиша в бг-мама, спортувам, ходя на кино или просто пия бира/вино с приятели, да си седя сама.

# 226
  • София
Кой ви спира да правите каквото ви е на сърце. Кое мъжко "нещо" е забранено за жени?

Въпросът не е какво ни е забранено, а какво им пречи на някои мъже? Да цитирам мнения пускани по темите тук, жената като си свърши домакинските задачи, погрижи се за децата и отдели достатъчно време да позабавлява мъжа си, е свободна да прави каквото си иска Wink Ето, в момента и ти демонстрираш неразбиране, на много мъже не им пука, гледат си техния интерес, все едно жената е обслужващ персонал на техните нужди, не човек и личност. После, ама защо не се разбираме, не било добре така.

# 227
..., имало война, жените са срещу мъжете...

# 228
Мисля, че трябва отделна тема за войната "Мъже срещу жени".

# 229
  • София
Тежестта на обществото. "Защо ще работиш, като може да си гледаш децата?", "о, това са трудни науки, не са за момичета, докато завършиш и няма да има време да се омъжиш", "не те ли притеснява, да работиш до късно в екип с мъже?", "как те пуска гаджето да пътуваш сама?", "защо толкова се пънеш професионално, нали после ще имаш деца да гледаш", "това не е добра професия за жена, няма да можеш да не работиш срядите", "влизаш в една възраст, в която не наемат жени, рискът да забременееш е голям", "(след като съм съобщила бременността си) ще трябва да прехвърлим по-големите ти досиета на колегата ти, после като родиш и си починеш, ще го мислим"...

Реални фрази чути от моите уши. Има и още.

Да. Съвсем наскоро в друта тема имаше (вярвам) искрено сащисани съфорумки, които не можеха да разберат как отглеждането на бебе грам не ме е привличало и не ме привлича, а предпочитам да ходя на работа. Ама как можело така...
Тук пък съм попадала прекалено често на изказвания от типа "ама мъжете не харесват това и онова". Което може да е напълно вярно, но не виждам защо трябва да ме интересува. По-важното е ти да се харесваш.
Да не споменавам, разбира се, огромните разлики между мъжа тип "афганистанец" и мъжа тип "европеец", и клонящите към единия или другия вид. В общи линии, ако разновидност на първия не ме хареса, това може да е само комплимент за мен.

# 230
  • France
...
Де факто могат само да мърморят.
...
Не е само мърморене. Това е тежест, която може съвсем сериозно да девиира житейския път на не една жена. Защото вярва, че това е правилното, добрият избор.

Дори и при мен я е имало, въпреки че имах късмета да живея в много феминизирано и еманципирано семейство, без да си давам сметка.

Пиша в спамо чат теми и жените постоянно чистят, пускат перални, пазарят и готвят. Мълча си, но се чудя къде са им мъжете?

# 231

Ако може да помоля модераторите да сменят името на темата. Не съм искал да влагам някакво предимство на това кой срещу кого води "войни". Не мога да кажа точно как трябва да е формулирано. Може би "Войната между половете", но тогава може да отворим кутията на Пандора.

# 232
Пиша в спамо чат теми и жените постоянно чистят, пускат перални, пазарят и готвят. Мълча си, но се чудя къде са им мъжете?
Вероятно са закарали опела да им го преобуят за зимата.

# 233
  • София
Определени мъже са сигурни, че воюваме и няма как да приемат обратното, защото всъщност им се иска да е война. Искат да са причината поради която жените правят каквото и да е, иначе означава, че те не са център на света. А и че може би, самите те са причината нещата да не им се получават.
Воюваме срещу тях е удобно извинение самите те да воюват. Проекции. И комплекси. Че и се гордеят с тях и никога не ги е срам да ги изпляскват пред всички.

# 234

Ако може да помоля модераторите да сменят името на темата. Не съм искал да влагам някакво предимство на това кой срещу кого води "войни". Не мога да кажа точно как трябва да е формулирано. Може би "Войната между половете", но тогава може да отворим кутията на Пандора.

Според мен е хубаво да има две теми, ще бъде интересно да направим сравнения в оплакванията от едните и от другите, в проблемите, които имат с отстрещния пол и т.н.
Според мен ще се окаже, че проблемите, с които двата пола се сблъскват, са доста непропорционални, защото както някой назад цитира "Мъжете се страхуват жените да не им се присмиват, а жените се страхуват мъжете да не ги убият."

# 235
Кой ви спира да правите каквото ви е на сърце. Кое мъжко "нещо" е забранено за жени?

Въпросът не е какво ни е забранено, а какво им пречи на някои мъже? Да цитирам мнения пускани по темите тук, жената като си свърши домакинските задачи, погрижи се за децата и отдели достатъчно време да позабавлява мъжа си, е свободна да прави каквото си иска Wink Ето, в момента и ти демонстрираш неразбиране, на много мъже не им пука, гледат си техния интерес, все едно жената е обслужващ персонал на техните нужди, не човек и личност. После, ама защо не се разбираме, не било добре така.

Ами тия жени защо не спрат с домакинските задължения и грижите по децата.
Да видим широкоскроения бай Ганьо какво мисли  по въпроса.

# 236
  • София
Е как какво? Идва тук да се оплаква колко лоша била еманципацията и как светът отивал по дяволите Wink

# 237
  • София
Разбират много добре, но не им изнася да живеят все едно разбират. Та се правят на ощипани.

# 238
  • София
Скрит текст:

Защото една сериозна част от тях водят война срещу себе си.

"Той не може да просне прането правилно"
"Той не може да гледа собственото си бебе правилно"
"Той не може да си купи гащи"
...

"АЗ знам най-добре".

Не мога да преценя дали това поведение е по-обидно за жените или за мъжете.

# 239
Скрит текст:

Защото една сериозна част от тях водят война срещу себе си.

"Той не може да просне прането правилно"
"Той не може да гледа собственото си бебе правилно"
"Той не може да си купи гащи"
...

"АЗ знам най-добре".

Не мога да преценя дали това поведение е по-обидно за жените или за мъжете.

Има го и този момент. Че някои жени така ги научават, после мрънкат защо те вършат всичко.
Примерно аз като съм простирала дрехи, след мен са вървели баба ми и леля ми да ми поправят простирането.
Само че на мен не ми е пукало особено. Дразнех се на тия глупости и си простирах както искам. За тях беше много важно съседките като видят прострените дрехи, всичко да  е тип топ.
А те като вадеха от пералнята сгъваха дрехите моля ти се. Губеха си времето, защото след пет секунди са до простора и разваляха това подреждане. Лудост си е това.

Общи условия

Активация на акаунт