Войната между половете

• 19 114
  • 801
  •   1
Отговори
# 210
Същественото е, че не са мъже. Ще го напомням по темите.

# 211
Омг, като чуя, че някъде има някаква утопия, където жените имат повече права (???) от мъжете... Това къде, в Барби по Грета Гъруиг ли?

Преди време бях чела изследване на австралийски учен, според което ако в дискусия през 15% от времето говорят жени, според мъжете двата пола са говорили равно време; ако процентът се вдигне на 30%, то жените вече доминирали разговора. Та така и с правата. Simple Smile

Впрочем попаднах и на това, което обяснява защо жените не пишем по бг-ауто или каквито са там мъжките форуми:
"Women, when outnumbered, spoke as much as 75 percent less than men. Men, on the other hand, experienced no participatory deficit when in the minority."

# 212
  • Out of the Mix
Умение е да си добър слушател и събеседник, да знаеш кога да изчакваш, да не прекъсваш и т.н., интонация, жестове на тялото.
Процентите за мен нищо не са. Simple Smile

Участвам и в други форуми с мъжка насоченост - хардуер, коли, и какво ли не, но има и жени, даже повече отколкото можем да си представим. Интересно там няма "войни" и спорове между половете. Най-много някои "пауни" да почнат да мерят S класите и да вадят и принтират, сканират извлечения от заплати и банкови сметки. Grinning

# 213
  • София
Предполагам жените по тези форуми не ходят да обясняват на мъжете колко за нищо не стават, и как единствената им функция е да изкарват пари, които жените да харчат за себе си, примерно Wink

# 214
  • Out of the Mix
Правилно предполагаш.
Уважително се държат, умилкват се, и са себе си, някои любопитни.
Парите не са фактор, там всеки има.

Edit. Схванах и очаквах да напишеш долното. Wink
Да взимат, всеки с капацитета си.

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 10:13 от Revoker

# 215
  • София
Ами ето, мъжете тук да си вземат поука Laughing

# 216
В Ю-туб има една американка, около 40-45, сменя свещи, термостати, полуоски, накладки, дискове за спирачките, ангренажен ремъци, вериги, глави сваля, клапани регулира...
Долу в коментарите -  100 оферти за работа, 200 предложения за брак.
Докато другите жени се надпреварват да стигнат мъжете по разни писти, дето няма кьорав мъж, тази жена е оставила зад гърба си 90 % от мъжкото човечество.

# 217
  • France
Не разбирам защо продължавате да вярвате, че ние се състезаваме с вас. Ние просто искаме да правим каквото ни е на сърце. Независимо дали е да бъдем хирурзи, автомонтьори, военни, адвокати или готвачи. Ние просто не сме различни от вас. Само телата ни са.

# 218
В ютуб има канали на хиляди омъжени жени, които вършат същото, но освен брачния статус , не споменават къде са мъжете им. Канали на мъже, които сменят памперси, нещо са кът обаче.
Нещо трябва да докаже това ли? Не ми се вижда голяма гордост.

# 219
Кой ви спира да правите каквото ви е на сърце. Кое мъжко "нещо" е забранено за жени?

# 220
Ако съм мъж и искам жена ми да е леко мъжкарана – да сменя клапани, ремъци, бих се притеснил сериозно за мъжествеността си.
А някои искат да се женят за такива.
Това показва единствено отдалечаване от мъжката и женската същност, а не равнопоставеност.
Мъжете и жените са различни по същността си. И не виждам зорлем смисъл да се изглажда полярността.
Равноправие - да.

# 221
  • София
Не разбирам защо продължавате да вярвате, че ние се състезаваме с вас. Ние просто искаме да правим каквото ни е на сърце. Независимо дали е да бъдем хирурзи, автомонтьори, военни, адвокати или готвачи. Ние просто не сме различни от вас. Само телата ни са.
Точно. Ако искам да правя нещо, което някой си е решил, че е мъжки приоритет, не е защото искам да се състезавам, а защото това нещо ми е приятно. Няма състезание. И не искам докато правя това предполагаемо мъжко нещо, някой да ми обяснява как не ми идвало отвътре, защото други неща (раждане, домакинство и подобни) ми идвали отвътре и ме привличали (пък аз не знам).

# 222
  • France
Тежестта на обществото. "Защо ще работиш, като може да си гледаш децата?", "о, това са трудни науки, не са за момичета, докато завършиш и няма да има време да се омъжиш", "не те ли притеснява, да работиш до късно в екип с мъже?", "как те пуска гаджето да пътуваш сама?", "защо толкова се пънеш професионално, нали после ще имаш деца да гледаш", "това не е добра професия за жена, няма да можеш да не работиш срядите", "влизаш в една възраст, в която не наемат жени, рискът да забременееш е голям", "(след като съм съобщила бременността си) ще трябва да прехвърлим по-големите ти досиета на колегата ти, после като родиш и си починеш, ще го мислим"...

Реални фрази чути от моите уши. Има и още.

# 223
Доста мазен избор на думи. Забранено, разрешено. Кефаркаме се на жена, която сменя гуми, но когато същата седне да се оригва на третата бира, прави безразборен секс и не се епилира, вече не ù се кефаркаме толкова. Не, че е забранено да прави тези неща, де. Просто не кефят толкова, колкото смяната на гумите.
А извън меко казано провокативните въпроси, всъщност доста мъжки неща не е ок да се вършат от бременна, демек изпълняваща основната си биологична функция, жена.

Разпознаването в кофти образ е достатъчно смущаващо, но явно държите и да докажете, че сте този образ. Доста разочароващо.

# 224
  • Out of the Mix
Въпреки че съм широкоскроен Relieved, либерален, не искам мъжкарана, някак си ще ми е неестествено. Simple Smile
Да остави тези неща на мен.
Тя може да си полива цветята през това време, или да си избира поредната секси рокличка. RelievedSunglasses

Общи условия

Активация на акаунт