Войната между половете

• 19 075
  • 801
  •   1
Отговори
# 705
Естествено че е скала, както и за сексуалността - скалата на Кинси или Кинсли. За това има жени добри пилоти, инженери и монтьори, но да се твърди, че от всяка жена ще стане добър пилот, инженер или монтьор е абсурдно.
Точно разбирането на хомосексуалността отваря пътя към разбирането на формирането на полът, сексуалността и функциониране на човешкия мозък. По назад съм дал източник станал доста популярен при издаването си с много статии и до днес. За другото има Гугъл, но когато си плоскоземец няма сила да те убеди, че земята е кръгла.

Лъвица, теста после ще го пълна, сега нямам време, ама съм силно скептичен как ще се справя Simple Smile

# 706
Между другото точно щото се открива причината за хомосексуалността се спират издевателствата върху тях.
Не са открили причината, а са измислили няколко теории каква може да е тя. Ама аз не разбирам какъв е бил смисълът изобщо да я търсят тази причина. А и какво е съотношението между негативите спрямо някакви потенциални позитиви (какви изобщо не знам) от всичките им експерименти с хора...

# 707
Смело подминавам всички глупости от днес, защото има качени тестчета! 😍😍😍

Изкарах средния брой точки за възрастен човек. Разочароващо. Не съм специална. 😀

Слагайте тестовете за мъжки и женски мозък, да се позабавляваме.

# 708
  • София
Персона, стар е тестът и дори не знам дали е откриваем, но мога да се опитам да го потърся, като имам възможност Laughing

За това има жени добри пилоти, инженери и монтьори, но да се твърди, че от всяка жена ще стане добър пилот, инженер или монтьор е абсурдно.

То това да се твърди и за всеки мъж е абсурдно Wink

# 709
Ахъ, значи е крайно абсурдно да се говори за различия при функциониране на мозъка при двата пола, въпреки че различията във физиката са видими? Всъщност очаквам това да е следващото поставено под въпрос, след като има жени физически по силни от слаби мъже, явно и тук сме еднакви.

Лъвица, кой е твърдял това, поне аз не съм .

# 710
  • София
Скрит текст:
Персона, стар е тестът и дори не знам дали е откриваем, но мога да се опитам да го потърся, като имам възможност Laughing

За това има жени добри пилоти, инженери и монтьори, но да се твърди, че от всяка жена ще стане добър пилот, инженер или монтьор е абсурдно.

То това да се твърди и за всеки мъж е абсурдно Wink
Точно. Нито от всеки мъж ще стане добър пилот, инженер или монтьор, нито от всяка жена. Зависи от конкретните хора, а не от пола им.

# 711
Намерих един тест за половите норми: "Drawing on the work of Dr. Sandra Lipsitz Bem, this test classifies your personality as masculine or feminine. [....] Bem's work has been tested in several countries and has repeatedly been shown to have high levels of validity and test-retest reliability. [...] the test has been used both by feminists as an instrument of cultural criticism and by gender traditionalists who seek to confirm that gender roles are natural and heritable."

Скрит текст:

Не знам дали да се чувствам неориентирана или балансирана. 😀

# 712
  • France
... За това има жени добри пилоти, инженери и монтьори, но да се твърди, че от всяка жена ще стане добър пилот, инженер или монтьор е абсурдно.

Тук вече почва да ми омръзва. Едно и също като надрана плоча. Нула чуваемост.
Цитат
Точно разбирането на хомосексуалността отваря пътя към разбирането на формирането на полът, сексуалността и функциониране на човешкия мозък.
Пак да попитам правиш ли разлика между хипотеза, теория и доказан факт? Май не.

# 713
А, да, на предната страница Абуто пише нещо как мъжете в сферата на изкуството били повече като жени и затова ни разбирали, само че допреди няколкостотин години с тези неща са се занимавали ексклузивно мъже и жените не са имали възможността да стават писатели, композитори и така нататък. Което вече го написах.

Нобелова награда за литература имат 103 мъже и 17 жени. Хайде, сега да чуя как мъжете били зле с езиците и стават само за бъркане на бетон. 😍

PS. Spoiler alert: не, не са хомосексуални всички или дори половината.

# 714
  • France
О, и по тази тема съм писала, писала... давала пример със средновековна Япония и Корея, май и любимката ми, дьо Пизан, съм цитирала, ефекта Матилда, Колет... и всичко това за публика, която не прави разлика между джендър дисфория и хомосексуалност, и хипотеза и аксиома. Мда...

# 715
На броени постове сме от това да обявим, че всеки, който не влиза в калъпа на съвременните български полови норми, е хомосексуален и/ли сбъркан.

Де да беше толкова простичък светът, ама не е.

# 716
  • София
Ахъ, значи е крайно абсурдно да се говори за различия при функциониране на мозъка при двата пола, въпреки че различията във физиката са видими? Всъщност очаквам това да е следващото поставено под въпрос, след като има жени физически по силни от слаби мъже, явно и тук сме еднакви.

Лъвица, кой е твърдял това, поне аз не съм .

Не е абсурдно да се говори, но е хубаво да се търси, дали тези различия са следствие на пол или на други фактори. И това се постига чрез задълбочени изследвания. Мъжете и жените са различни в някои отношения, но имат и много общи неща.

Твърди се, че мъжете по подразбиране са много добри шофьори, на в България уменията им са под всякакви критика, на всички нива. Тоест, единствено полът им не е достатъчен, трябват и други неща. Друг пример са разликите между мъже от различни етноси или отраснали в различна среда. Дали едните нямаше да имат по-добри резултати, ако бяха расли в еднаква среда, култура, с еднаква инвестиция в образованието? Със сигурност щеше да има разлика. За сметка на това пък има физически разлики, които не са в полза на западните мъже, просто защото не развиват толкова физиката си. И т.н. фактори, които водят до огромни разлики в представянето на един конкретен пол.

# 717

Как да ти го обясня по разбираемо?
Това са доказани теории от средата  и 60-те -70-те години на миналия век, на тяхната база спира да се третира хомосексуалността като болест и е една от основите на които стъпва съвременния либерализъм. Сега че почва да има противоречия с крайния феминизъм е нормално за такива идеологии

# 718

Да се метна и аз Grinning

# 719
  • София

Как да ти го обясня по разбираемо?
Това са доказани теории от средата  и 60-те -70-те години на миналия век, на тяхната база спира да се третира хомосексуалността като болест и е една от основите на които стъпва съвременния либерализъм. Сега че почва да има противоречия с крайния феминизъм е нормално за такива идеологии
Ключов момент, за който споменах неведнъж.
Науката напредва.

Общи условия

Активация на акаунт