Войната между половете

• 19 112
  • 801
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Крис, ами който мъж не се съгласи, не следва да има жена домакиня - кое не е ясно?

# 331
  • София
Впрочем най-свестните мъже, които познавам, държат жената да е амбициозна, интелигентна и да има свои цели в живота си.

Скрит текст:
Само от един криминално проявен познат, който хич не е партия, съм чувала, че изискванията за жена са да готви, да чисти и да има големи...

Сигурно има изключения, ама... сред по-младите мъже това съм видяла аз лично.
Ключът от палатката.

Мъжете и Мартин Карбовковците.

# 332
  • София
И как предлагаш да го преработят? Купува се лично жилище само на името на жената и се прехвърлят Х пари кеш по нейна сметка в деня на сватбата? Кой мъж ще се съгласи на такова нещо, при положение че тя има право утре да си пусне молбата в съда по причина "несходство в характерите"?
...
В крайна сметка нещата опират до доверие. Ако си имат доверие, женят се и без договори. Ако си нямат, какъвто и договор да подпишат, пак могат да се прецакат един друг.

Викаш мъж няма да се съгласи, ама жената се очаква да се съгласи да го кара без доход, стаж, нещо изцяло на нейно име, пък мъжът, ако тръгне след някоя 20-годишна, шанс Smile

А и какво доверие като в съседната тема се обяснява колко благо било да си има мъжът любовница, че и деца да й направи Smile

# 333
Викаш мъж няма да се съгласи, ама жената се очаква да се съгласи да го кара без доход, стаж, нещо изцяло на нейно име, пък мъжът, ако тръгне след някоя 20-годишна, шанс Smile
Ми и аз да ти отговоря като Магдена - като не е съгласна, не следва да се омъжва за мъж провайдър, кое не е ясно Simple Smile
Аз лично никого не съм карал, нито пък жена ми е домакиня - но ако беше казала, че държи да е домакиня сигурно пак бих се оженил за нея, само че без да й купувам апартамент на нейно име преди това. Да ме взема на доверие или да не ме взема.

# 334
Впрочем ако имаш жена домакиня и нещо стане с нея, изпадаш в също толкова кофти ситуация. Моят баща си е типичният патриархален мъж и майка ми се занимаваше с мене; та като бях малка и тя се разболяваше например, наставаше хаос. 🙃

Дано е истина това, което пишат съфорумките, че съвременните мъже отглеждат децата си истински. Баща ми е, ама в някои отношения ми беше антипример какъв мъж искам. 😁

# 335
  • София
Крис, то това колко е провайдър... По-скоро интересчия Wink И да, аз с такъв не бих се събрала. Определено нищо не изпускам от това.

# 336
  • Пловдив
Цитат
Аз лично никого не съм карал, нито пък жена ми е домакиня - но ако беше казала, че държи да е домакиня...
Нали не говорехме за мъж, който никого не кара, а за такъв, който иска жена му да върти домакинството и/или да не работи.

# 337
Впрочем най-свестните мъже, които познавам, държат жената да е амбициозна, интелигентна и да има свои цели в живота си.
.

Това съм ценял във моята. Имаше възможност да не работи, но вместо през това време да обикаля салоните за красота и моловете избра да завърши образованието си и да се развива. И въпреки че по всички форумни капацитети се е прецакала яко като е родила две деца без да има никакви доходи и стаж, че и образование днес има добра и платена професия и на практика е финансово независима от мен. Така че много зависи от това къв човек ще избереш до себе си, другото е както си го направиш

# 338
Не се е прецакала, след като е имала желание да учи и мъж, който да я подкрепи. А не като в темата на мацката от селото, която изтриха, където мъжът не искаше тя да си завърши образованието. Ей това вече е такъв 🚩, че от космоса се вижда.

# 339
  • Пловдив
Извърташ. Според форумните капацитети, т.е. жените във форума, е рискувала, а не се е прецакала.

# 340
  • София
Рф, жена ти може да е тръгнала като домакиня, но видно никога не е имала намерение да стои такава. Имало е и риск, но по това, което си разказвал, е имало и добре направена сметка. Иначе би ми било интересно придобитите по време на брака ви имоти дали са на ваше име, или на юридическо лице, но разбирам, че е чувствителна информация, та няма да питам Wink

# 341
  • Бургас
Извърташ. Според форумните капацитети, т.е. жените във форума, е рискувала, а не се е прецакала.

Точно същото щях да напиша. Рискувала е. Но можеше да бъде и прецакана, ако тъкмо, когато е решила да си завърши образованието, rf22 я беше зарязал примерно...
Разбира се, че е въпрос И на доверие, предполага се, че всеки си познава партньора. Но все пак, малко застраховане не е излишно, защото у нас жената е в много уязвимо положение при раздяла, особено ако няма жилище и доход.

# 342
Аз не разбирам защо един мъж ще иска жена му да е само домакиня...

Вариант едно (мнооого малко вероятен, направо илюзорен), ако е безумно влюбен и грижовен, и просто иска тя да не се подлага на излишен стрес, а да си почива и да се развива в други неща: спорт, таланти, благотворителност, хобита.

Вариант две, да иска да я държи вкъщи, за да й налага някакъв контрол. Като си въобразява, че тя като е вкъщи с децата, готви и чисти и няма широк социален кръг от колеги и познати, няма да има шанс да срещне някой, когото да хареса повече от него или нещо подобно. А той самият ще има възможност да направлява живота й и да налага мнението си за всичко.

Третият вариант, който ми хрумва, е такъв човек все още да си живее някъде в далечното минало и упорито да отказва да еволюира заедно с останалия свят. Което е подобно на втория вариант, но се базира на малко по-различни доводи. Като например, че жените нямат място в корпоративния свят или като цяло на работа. Мисията им в живота е да бъдат съпруги и майки и тн. Зад всеки успял мъж стои жена, която, не знам,... му пере чорапите... може би... и тн.

# 343
  • София
Доверие е жената да приеме мъжа на доверие, а той да не смее да я подсигури с нищо, щото Гошко дебне от засада Laughing

# 344
Ако има деца замесени, могат като семейство да държат децата да се възпитават и гледат по даден начин, който изисква повече родителско внимание.

Знам една такава двойка, но там трудът, който майката извършва за дома и за отглеждането на децата, се възприема наистина като труд със своите предизвикателства и умора, а не й се вменява, че по цял ден си клати краката по детските площадки. Това вече е доста радикална идея. 😁

Общи условия

Активация на акаунт