Войната между половете

• 19 105
  • 801
  •   1
Отговори
# 360
При няколко мои познати го наблюдавам този модел, мъжете изкарват много, жените имаха образование и професия,стаж малко щото родиха първо дете някъде към 25 ( едната ми позната по късно, към 30 и имаше стаж)и избраха да си останат вкъщи. Мъжете им предпочитат да е отправено и сготвено вкъщи, децата гледани, вместо да имат вечер изнервена жена да им дудне за неизмитите чинии, след като изкарват достатъчно. Жените им са доволни, че не трябва да работят за не някакви кой знае колко платени работи и да ги гонят началници и разполагат с време за себе си. Така че този модел работи, при това по над 10 години в конкретните примери.

# 361
Не всички жени са къщовници или с работа, която опира само до занимаване с шефове. Има лекари, адвокати, учители, артисти, учени, терапевти и така нататък. За някои хора работата е и призвание и смисъл.

# 362
  • София
При няколко мои познати го наблюдавам този модел, мъжете изкарват много, жените имаха образование и професия,стаж малко щото родиха първо дете някъде към 25 ( едната ми позната по късно, към 30 и имаше стаж)и избраха да си останат вкъщи. Мъжете им предпочитат да е отправено и сготвено вкъщи, децата гледани, вместо да имат вечер изнервена жена да им дудне за неизмитите чинии, след като изкарват достатъчно. Жените им са доволни, че не трябва да работят за не някакви кой знае колко платени работи и да ги гонят началници и разполагат с време за себе си. Така че този модел работи, при това по над 10 години в конкретните примери.
Идеално! Значи имат пари за прислуга и няма нужда да се опитват да превръщат жените в такава.

П.П. Съгласна съм с Персона. Ако работата ми е тежка физически, може би ще предпочета да рискувам да бъда прислуга вкъщи, но ако има хубава работа, защо да си го причинявам?

П.П. 2 Не говоря за кариера, а за професия, коята харесвам и която ми дава финансова независимост. Защо да обръщам гръб на това и да се затворя между печката и парцала?

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 22:19 от milenaka

# 363
Или поне за миялна машина. 😁

# 364

Предполагам, че  им внасят добри осигуровки, допълнителен здравен фонд, редовно заделят за спестявания на тяхно име, или някой апартамент, да могат да го дадат под наем?

Сега им е добре, не им се ходи на работа, мотат се из къщи, но като почнат да си събират стажа и нямат такъв, малко кофти става.

# 365
Тия дето "изкарват достатъчно", за да "не работи" жена им, не я ползват нея за прислужница и детегледачка, а се плаща на чистачка, готвачка, детегледачка, градинар, шофьор и пр, а жената само ходи по процедури и шопинг, участва в благотворителност, организира събития и вечери за бизнес партньорите. Ама това е само по филмите. В БГ силно се съмнявам да има кой знае колко такива дето "изкарвали достатъчно"... Достатъчно, ама май Недостатъчно за необходимите неща.. Rolling Eyes

# 366
  • Пловдив
Умилително е мъж да обяснява на жени как не им трябва да работят, щото по цял ден само козируват на шефове, без на въпросния мъж да му минава наум той да спре да козирува на шеф, щом е толкова ненужно и досадно.

# 367
  • Out of the Mix
Да, Персона, но вече има Телемедицина, и много неща "минават онлайн". В болница ще се ходи вече само за "манипулацията", подготвена предварително. Браво на баща ти, жив и здрав.
Скоро в БГ има опасност да останем без лекари.

Всеки гледа да се осигури по някакъв начин, било чрез професия, работа, спестявания, брак.
Тук няма полове. За жените си е риск, ако останат без, т.е. само домакини, мъжете пък си скапват здравето и са под целодневен стрес, ако са единствени работещи в двойката, добре ли е?

Ефимерно, ако е ок, но цял живот да си на педал не си е работа, а робуване.

"Гледаните" жени не е зле да си кашират и заделят по някой лев, по възможност в EUR.
Нека са глезени 10 г., ама да имат в сметката едни 50к е така за зор заман.

Bill Gates: "600k ought to be enough for anyone".

# 368
Разбира се,.че този модел работи. Просто не е често срещан, най-малкото заради това, че в България масово семействата не могат да се издържат с един доход, а малко хора имат успешен  бизнес.

Има и нещо друго. Феминизмът като цяло е във вреда на жените, защото наред с традиционните отговорности обществото започва да очаква и изисква много повече. Вече не е достатъчно жената да е добра майка и съпруга, ами трябва да може да изкарва пари, да има кариера и т.н. В противен случай обществото (основно другите жени) ще я смятат за ниска топка. От друга страна част от мъжкия товар да издържа семейството отпада.
Иначе наистина има много професии, които не изискват преумора и безброй работни часове, а са достатъчно развиващи и предизвикателни.

# 369
  • Пловдив
Винаги съм си мечтал за 2 неща - да съм домакиня у дома и едновременно да съм пенсионер Simple Smile
Пробвай. Домакин с работеща съпруга и две деца, например.

_____

Цитат
Феминизмът като цяло е във вреда на жените, защото наред с традиционните отговорности обществото започва да очаква и изисква много повече. Вече не е достатъчно жената да е добра майка и съпруга, ами трябва да може да изкарва пари, да има кариера и т.н. В противен случай обществото (основно другите жени) ще я смятат за ниска топка.
Как можа тоя гаден феминизъм така да им е навредил на тия жени, а те не се усещат на всичкото отгоре. Все пак, нали, да си добра майка и съпруга включва по силата на нареденото от самия Господ много повече задължения от тези на добрия баща и съпруг, от когото се изисква само да носи пари и да не тормози жената и децата.

# 370
  • София
Скрит текст:
Разбира се,.че този модел работи. Просто не е често срещан, най-малкото заради това, че в България масово семействата не могат да се издържат с един доход, а малко хора имат успешен  бизнес.

Има и нещо друго
. Феминизмът като цяло е във вреда на жените, защото наред с традиционните отговорности обществото започва да очаква и изисква много повече.
Скрит текст:
Вече не е достатъчно жената да е добра майка и съпруга, ами трябва да може да изкарва пари, да има кариера и т.н. В противен случай обществото (основно другите жени) ще я смятат за ниска топка. От друга страна част от мъжкия товар да издържа семейството отпада.
Иначе наистина има много професии, които не изискват преумора и безброй работни часове, а са достатъчно развиващи и предизвикателни.
Бъркаш – това не е феминизъм. Феминизмът не изисква жената да е добра майка и съпруга, нито изизсква бившите традиционни отговорности.

Всъщност, точно това е байганьовската заблуда за феминизъм.

# 371
Феминизмът като цяло е във вреда на жените,
Всеки ден ми се имаше да имам самочувствието на средностатистическия бг мъж, наистина. Мъж да обяснява на жени какво е добре или зле за тях, още повече против движение, създадено от самите жени в тяхна полза.

Всеки, който е отделил поне час от живота си да почете малко, знае, че феминистките целят да няма разделение на мъжки и женски труд, за да може мъжете да се събудят и осъзнаят, че поддържането на дома е И тяхно задължение, както караме малките деца да си подреждат стаите.

И спокойно, жените много добре знаем, че каквото и да правим в тоя живот, ще ни съдят. Затова по-добре да правим неща в наша полза. Simple Smile

# 372
Мда, то сигурно и забраната на робството е във вреда на африканците...
Бе, някои хора мислят ли изобщо... Мозък нещо ала бала .. Rolling Eyes

# 373
Бъркаш – това не е феминизъм. Феминизмът не изисква жената да е добра майка и съпруга, нито изизсква бившите традиционни отговорности.
И аз това казвам, но не само в България е така. Очакванията на обществото не са се променили особено много откъм традиционните ценности, за сметка на това изискванията са по-високи. Поне такива са моите наблюдения.
Нарциса, не мисля да ти помагам в решаването на дилемата ти 😉

# 374
Какви са тия традиционни ценности?

Общи условия

Активация на акаунт