Войната между половете

• 19 001
  • 801
  •   1
Отговори
# 585
  • France
Сигурно ще ви шокирам, но не само има негри скиори, а и жени полицайки, военни и в строителството. Няма да се плашите, ще оцелеем и без вас Simple Smile

# 586
  • София
По силата на логиката сега очаквам някой мъж да ти отговори, че може и да нямаш нужда от мъж като партньор и да не зависиш от такъв, но в живота си зависиш от много други мъже, които се грижат за сигурността ти, за достъп до базови услуги, нужни за нормален живот, които Крис вече изброи и т.н.
Темата става все по-нажежена JoyJoy
И много мъже зависят от тези мъже (ако приемем, че в изброените професии са само мъже). Това какво доказва?

# 587
  • Out of the Mix
Ами, мен пък ме кефи Филомена.
Щото и аз в момента съм в такова положение (в смисъл не сме, ти си женена с 2 деца във Франция, нали ясно Simple Smile) - жена ми "трябва", по-скоро искам до себе си за няколко неща, за да е complete всичко. Иначе мога и така без проблем. Психически съм ок със себе си, мислейки и много по въпроса, за да си изградя точната представа, за да се чувствам добре.
Нито ми се воюва, нито ми се занимава с хамалогии, доказване, оправяне на животи и какво ли не.

# 588
Това доказва, че не може без мъже, както не може и без жени.
Аз не видях тук мъж да каже, че можело и без жени. Напротив - те са по-красивата и нежна половина на човечеството, а също така извършват и много полезна работа.
Част от тях обаче твърдят, че без мъже можело. Тъй че войната на половете е малко едностранчива.

# 589
Крис, говориш за цивилизация, а разбиранията ти всъщност са тук.

Обичам и Пруст, и Маккарти, но мисля, че книгите на първия имат повече общо със съвременния живот.

Насилието няма как да се изкорени завинаги, но аз смятам, че живеем в най-доброто време исторически. Имаме достъп до образование и здравеопазване, до каквото хората преди нас са нямали; мога да изляза от вкъщи без оръжие в мен и да не се притеснявам, че нещо ще ми се случи; мога да се оженя, за когото аз реша, а не за когото реши племето/родата; естествените ми права са зачетени от всяка демократична конституция.

Светът не е същият след Хирошима и Нагазаки, и защо трябва да бъде? Нали се сещаш какво става, ако всички решим да борим насилието с насилие, дори в ежедневието ни? Ти се притесняваш, че няма да има кой да ражда деца; аз се притеснявам какво ще намерят тези деца един ден на земята. Не е въпросът само да ги има родени.

Око за око е точно пещерен принцип, така че за каква цивилизация говориш ти точно?

Много любим анедкот по темата за цивилизоваността:
Скрит текст:
A student once asked anthropologist Margaret Mead, "What is the earliest sign of civilization?" The student expected her to say a clay pot, a grinding stone, or maybe a weapon. Margaret Mead thought for a moment, then she said, "A healed femur." A femur is the longest bone in the body, linking hip to knee. In societies without the benefits of modern medicine, it takes about six weeks of rest for a fractured femur to heal. A healed femur shows that someone cared for the injured person, did their hunting and gathering, stayed with them, and offered physical protection and human companionship until the injury could mend. Mead explained that where the law of the jungle -the survival of the fittest-rules, no healed femurs are found. The first sign of civilization is compassion, seen in a healed femur.

Ако някой ще ми цени само "красотата" и "нежността" (дето я ги имам, я не), то тогава аз наистина нямам нужда и смисъл от него, сори. Това си е чиста обективизация.

# 590
  • София
Само че с "развитието на машините" незаменимостта на мъжката сила намалява. Все повече бивши "мъжки" територии могат и се заемат без проблем от жени.
Реално колкото едно общество е поразвито, толкова повече зависимостта на жените от мъжете намалява. Колкото е по-първобитно, зависимостта е толкова по-голяма.

# 591
  • Out of the Mix
Евала, симпатяги, последните два поста на Крис и Перс са идеални, може да затваряме. Wink

# 592
И много мъже зависят от тези мъже (ако приемем, че в изброените професии са само мъже). Това какво доказва?
Доказва, че със специфичните си умения и възможности и жените, и мъжете са нужни, за да може едно общество да съществува.

# 593
  • София
За мен беше гордост, че жена на име Кейти Буман стои зад първата снимка на черна дупка, не защото аз с нещо съм допринесла (лол), а защото разбива стереотипите, че жените не стават за учени и изследователи:
Скрит текст:

Не знам дали знаеш и дали си следила, но това момиче отнесе страхотен хейт, защото видиш ли, поради това, че снимката й стана viral в медиите, някои мъже решиха, че тя се опитва да си припише заслугите на всички мъже, които са участвали в проекта. Много грозно, много тъжно и много показателно беше. Особено на фона на теми като настоящата.

Иначе да допълня, жените снайпери на Червената армия по време на Втората световна:

https://mashable.com/feature/soviet-women-snipers

Жените, които са правили изчисления за НАСА, в ролята на "човешки компютри":

https://www.biography.com/movies-tv/hidden-figures-movie-real-women

# 594
Да, milenaka, точно оттам тръгна дискусията. Мъжете явно не виждат ценност в себе си като уникални личности, а като сбирщайн от мускули и умения за наливане на бетон, колкото и жените да им казват, че това хич не ги интересува.

И аз това написах, че искам някой, който ще ме привлича, развеселява, прави щастлива и така нататък, ама пак се почна, че са щели да ме изнасилят без мъж. 😀 Още не се е случило, слава Богу. Жените, които пък са убивани точно от съпрузите си, не знам какво трябва да кажат.

Колкото повече се изкореняват принципите на насилието, толкова по-добре за всички ни. Не аз искам да ни върна в ерата на Ченгиз Хан. Имаме огромен напредък като общество и миналият век ни е като обица за ухото. Затова хуманитарните науки и познаването на историята са толкова важни. Мамутът отдавна умря.

PS. Бях споменавала, че съм била жертва на сексуален тормоз като пубер, а бидейки много притеснително дете изцяло замръзнах. Случи се посред бял ден на оживено място впрочем, не бях заклещена в някоя уличка. Никой не направи нищо тогава. Великите мъже, които са уж пазители на жените и децата от другите мъже, си гледаха техния живот. 😀

# 595
Сигурно ще ви шокирам, но не само има негри скиори, а и жени полицайки, военни и в строителството. Няма да се плашите, ще оцелеем и без вас Simple Smile

Тва ме подсети за ония забавните клипчета в ютуб, където жени полицайки в Америка ги бутат 2 пъти престъпниците и те почват да викат за помощ Grinning

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 16:53 от murcinhum

# 596
  • София
Доказва, че със специфичните си умения и възможности и жените, и мъжете са нужни, за да може едно общество да съществува.
А тези специфични умения зависят от конкретния човек.

# 597
  • France
Ако трябва да сме съвсем точни в научен аспект: ако утре болест умори всички носители на у хромозома (недай си Боже) ще можем да възпроизведем цивилизацията благодарение на замразената сперма. Ако обаче всички жени умрат това ще е краят на човечеството. Защото, поне за сега, няма заместител на човешката утроба.

Но това са далечни неща, никоя тук не говори за тях, а за своя си живот. Дали ТЯ ще може да живее без мъже. Което е напълно реализируемо в нашето общество

# 598
...поне ще измрем на тихо Grinning

# 599

По време на Втората световна война е имало и жени пилоти:

Само че е имало саботажи от страна на мъжките им колеги и са правили опити да свалят самолетите им:
"Pilot Jacqueline Cochran personally discovered sugar in the gas tank of a plane that had crashed, killing her colleague Betty Davis, but feared she and her colleagues would lose their jobs if they reported it as such."

Лично съм била свидетелка как мои съученички са проявявали интерес към "мъжки" дисциплини и въпреки че са им са отдавали и са им били интересни, по-възрастните са ги насочвали към нещо "по-момичешко", дори по-възрастни жени, което винаги ме е огорчавало.

Чувала ли си за нощните вещици, ескадрила в състава на съветските ВВС през войната съставена изцяло от жени? Или за снайперистката Людмила Павличенко с мисля 340 потвърдени убийства на немски войници и офицери. Има филм за нея, един от малкото качествени руски филми от последните години без излишна пропаганда и изкривяване на историята - битката за Севастопол. Обслужващия персонал по летищата на СССР през войната се е състоял предимно от жени,защото мъжете са били избити или на фронта. Предимно млади момичета по на 20. После повечето от тях не могат да забременеят заради вдигането на тежките авиобомби при закачане. Като цяло масовото ползване на жени в реални бойни действия е когато положението е наистина много зле. При кюрдските милиции, за които писах по назад беше същото. От еволюционна гледна точка се е доказало, че жените са много по ценни да раждат деца от колкото да умират по бойните полета.
Жени пилоти има от както има авиация,а по малкият им брой от на мъжете, както и в други мъжки професии не се дължи на някакво изкуствено потискане, а на фактът, че мъжкия и женския мозък са устроени различно. И разликата е в пространственото ориентиране. Това е абсолютно научно доказано и няма мистерия в него. Природата ни е създала да се допълваме, а не да се конкурираме двата пола

Общи условия

Активация на акаунт