Войната между половете

• 19 026
  • 801
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Глупости не ми се коментират, фактите са, че задължителна наборна военна служба за жени има само в страни заобиколени от врагове и с екзистенциална заплаха за съществуването си като Израел и Южна Корея. За другаде не знам честно казано, а това с кюрдските милиции беше преди 7-8 години, не знам колко да е минало.
П.с поста ми е към миленака
А тук и за мъже няма задължителна военна служба...
Значи тук мъжете не стават може би? След като задължителността е показател...

Само да добавя, че информацията за държавите ти е леко непълна.

# 616
Ми... Да, Крис, цивилизация има, защото има етични норми, общи закони за всички граждани и съдебна справедливост. На теория, на практика ясно.

Повечето хора нямат нужда от заплахи, за да постъпват добре с околните, доколкото им е по силите. Ако някой иска да бие, изнасилва и убива наред, ама само законът го спира, не мисля, че във форума можем да му помогнем... 😀

# 617
???

rf22, приказки от 1001 нощ, има лоши шофьори мъже и добри жени инженери, както и обратното. Ако невроучен разглежда два мозъка, няма как да познае от какъв пол са притежателите му. На достатъчно момчета лаици по математика и физика съм се нагледала, сори.
Скрит текст:
When the group looked at each individual brain scan, however, they found that very few people had all of the brain features they might be expected to have, based on their sex. Across the sample, between 0 and 8 per cent of people had “all-male” or “all-female” brains, depending on the definition. “Most people are in the middle,”

[...]

Markus Hausmann at Durham University, UK, isn’t surprised by the findings, however. He has been studying sex differences in cognition, such as whether men, as commonly believed, really do have better spatial awareness than women.

“Across all kinds of spatial skills, we find very, very few that are sensitive to sex,” says Hausmann. “We have also identified spatial problems where women outperform men – the black-and-white idea of a male or female brain is clearly too simple.”

От кога съвременния невро хирург може да види връзките между невроните или как функционира мозъка? То ясно, че днешния либерализъм не е***ва биологията като цяло, аз съм тръгнал тук да говоря някви неудобни такива работи. Смисъл нулев

# 618
Бас ловя, че невроучените и хирурзите знаят много повече за мозъка от всички нас тук (освен ако някой не го работи това и съм изпуснала). Доста арогантно.

# 619
  • France
Четейки Криско как се е бил и заплашвал се сетих за това:

Цената на мъжествеността върху обществото. Изключително интересна и обхватна книга, която смята колко струва в евро на Франция всяка година мъжкият начин на живот. Бил е нужен робски труд на дата аналист за да сметне делтата в практически всички сфери на живота.
За съжаление не е преведена на български.

Рф, под "разглежда" не се има предвид да го отвори и гледа. Не схвана ли?

# 620
Персона07 ето ти една статия в офнюз, една от прогресивните либерални медии у нас и първи резултат в Гугъл. Ако искаш търси още по темата, но е твърде вероятно да изпиташ душевен дискомфорт от прочетеното в разрез с вярванията ти и либералния мейнстрийм.
https://nauka.offnews.bg/zhivotat/zashto-mazhete-imat-po-dobro-c … zhenit-29520.html

# 621
  • София
Някога според мъжете лекари, мозъкът на жените (и чувствителността им) не им позволявали да станат лекари. Гледам, че някои живеят в миналото.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 17:37 от milenaka

# 622
  • France
Пак в този форум съм слагала проучване (цитирано в сериозни медии), което показва, че разликите в мозъка между половете зависят от държавата, в която живеят изследваните кохорти. Колкото по-егалитарно, толкова по-еднакви мозъчни структури.
И винаги се дава за пример, че IQ-то е разпределено по еднакъв начин между половете. Няма един пол по-умен от друг

# 623
  • София
От същия източник  –
Цитат
Няма "мъжки" и "женски" мозък, според ново изследване
https://nauka.offnews.bg/chovekat/niama-mazhki-i-zhenski-mozak-s … edvane-28734.html
Като гледам изследването е по-мащабно.

Дано не причиня душевен дискомфорт.

# 624
...половете. Няма един пол по-умен от друг
Не помня някога да съм твърдял подобно нещо. Просто едните са по добри в едни неща, другите в други. Жените могат да вършат няколко дейности на веднъж, да намират много по лесно даден предмет сред много други и др, мъжете пък са по добри в други дейности вече ги изброих. Като казах, допълване

# 625
  • София
...половете. Няма един пол по-умен от друг
Не помня някога да съм твърдял подобно нещо. Просто едните са по добри в едни неща, другите в други. Жените могат да вършат няколко дейности на веднъж, да намират много по лесно даден предмет сред много други и др, мъжете пък са по добри в други дейности вече ги изброих. Като казах, допълване
Което зависи от конкретния човек.
Доказателства – От същия източник  –
Цитат
Няма "мъжки" и "женски" мозък, според ново изследване
https://nauka.offnews.bg/chovekat/niama-mazhki-i-zhenski-mozak-s … edvane-28734.html

Дано не причиня душевен дискомфорт.

# 626
Мъжете и жените, които си приписват всички заслуги на представители на техния пол като лично техни, са ми малко кофти като цяло. Не харесвам конформизма.

Ако беше така, както се твърди, нямаше да има ни жени шофьори, ни жени инженери, ни жени математици в НАСА, отговорнички за проекти за черните дупки; както ни мъже поети, ни мъже дизайнери, ни мъже, които и два пирона не могат да забият.

Ключовата думичка е социализация. Че едните леят бетон, а другите кървят всеки месец го обсъдихме. Но и достатъчно примери дадохме, че обществото е това, което налага дадени модели на поведение у двата пола, без да взима предвид човешката индивидуалност. 40 страници го дъвчим.

И ако тези модели бяха толкова вкоренени в човека, нямаше да имаме хиляди примери за точно обратното, включително за това как различните общества имат/са имали различни от нас идеи. Че дори ние в България живеем различно спрямо преди 100 години.

Иска ви се да е просто, ама не е. Всичко е ужасно сложно и комплексно. И точно това е интересното.

Аз съм разхвърляна и постоянно си губя нещата. Мъж ли съм?

# 627
  • France
Само че няма нито един сериозен източник в тази насока

Слушах наскоро един подкаст, който се опитваше да докаже същото, но страдаше от същата слабост - липса на факти. И се опираше на следното тълкуване : има жени с мъжки качества и мъже с женски качества, факт, но и двете кохорти са малцинство. Тоест цялата му аргументация са подпираше на недоказуемо количествено разпределение на качествата. Ти да видиш и софизъм

# 628
Да но един мъж може да направи деца на много жени, докато малко жени не могат да направят много деца от много мъже. Така че малко оцелели мъже възстановяват популацията, докато малко жени не могат. Просто е, така работи еволюцията.
Обаче, ако всички живи жени утре просто изчезнат от лицето на Земята, мъжете не биха могли да създадат деца. Дори едно следващо поколение след последно родените не биха могли да сътворят.
От друга страна, ако утре всички живи мъже просто се изпарят, жените имат доста добри шансове, използвайки банките с генетичен материал от мъже в репродуктовните клиники, да продължат живота с поне още едно, може би дори две поколения след вече съществуващите.
😄😄😄
Така че не се ласкайте толкова 🤷‍♀️

# 629
  • France
Ех, РФ и неговите агументи... жена ли е, не може да паркира, камоли да знае какво е кофраж и за какво се използва

Общи условия

Активация на акаунт