На море в Турция - тема 85

• 71 433
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Това е риска на ранната резервация .Или печелиш или губиш.Никой не може да предвиди какво ще се случи.От наблюденията ми последните години обикновенно октомври се качват едни цени и агенциите започват с агитациите как ще свършат местата и после ще се вдигнат цените.И доста се вързват.След това нещата се нормализират особенно когато най-големите оператори качат повече хотели.

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 21:14 от slavei4e

# 451
Може да  анулирам и резервирам наново, ако не са съгласни на преговори 🙂
Сега прочетох, че според Европейската директива за пакетни пътувания, при намаление на цената,  може да се поиска намаление от туроператора. Не знам колко е вярно?

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 22:50 от The Invisible

# 452
А това е домашната храна до Автогарата /Dolmus Station/, по-точно до един от техните пазари. Отбелязаното място не съвпада с реалното, но с търсене се намира. Ще си оближете пръстите!
https://maps.app.goo.gl/Kboj89nc5Q8fCsJdA
Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 00:25 от Navy

Navy, а името на заведението същото ли е ?

Да, Eniştenin Yeri Alanya - домашна храна. Може да си вземете за хотела/апартамента, може да консумирате на място.

Също много си заслужава още една автентична турска кухня да се опита, намира се до пощата:
https://maps.app.goo.gl/X4AssQETRTHKUisk8
Изпробвано лично, отношение, чистота, вкус... малко по-скъпо е, но .... не толкова Simple Smile

А евтино и хубаво може да се хапва и на рибния пазар. 110-150 лири салатките /6-8 лв/, порция ципура 210 лири /11 лева/...
https://maps.app.goo.gl/5yHDzZmAhrVwgYqz6
но и на съседното не е зле, и там хапнахме на другия ден:
https://maps.app.goo.gl/feSJXBv9ZErvzEhm9
Това последното на гугъл е отбелязано извън пазара, НО е вътре, просто търсите HAL ET Simple Smile

Популярни, проверени и добри места за хапване...

# 453
  • Beyond the Frontiers
Може да  анулирам и резервирам наново, ако не са съгласни на преговори 🙂
Сега прочетох, че според Европейската директива за пакетни пътувания, при намаление на цената,  може да се поиска намаление от туроператора. Не знам колко е вярно?
Анулирате си - според зависи с или без глоба (при различните фирми е различно) и си правите нова.

До колкото знам се има предвид клаузата според която може да се увеличи цената, ако има промяна на валутен курс или цена на горивата. Тя е реципрочна и към клиент.
Не е да сте резервирали на 1000 лв., да има last minute за 600 лв. и вие да искате корекция.

# 454
Благодаря Voyager
50лв на човек е анулирането
В договора за намалянето е това

# 455
В  продължение на моя казус, агенцията ми преподписа договора на по-ниската цена, без такси анулации, без нищо.
Доста негативни коментари прочетох за Емералд, но постъпиха повече от коректно.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 08:32 от The Invisible

# 456
  • Пловдив
jijin би ли споделила и други сайтове през които резервираш?
Аз използвам все Дестиния и един път Холидейчек
тъкмо се спра на някой хотел и като започна да чета за подробности и излезе нещо, което не ми отговаря (гледах Нирвана Космополитан, всичко ми допадна, но плажа не;
През 2023 г бяхме в Нирвана космополитан,  плажа си беше повече от добре. Не излизахме от водата, имат си платформа, доста места, за които не трябва да се бориш сутрин. Близо е до летището.  По това време все още сипваха храната на гостите, мисля и сега е така. Една идея имаше какво да се желае от кухнята, но беше богата и разнообразна.
Плажа е страхотен,хотела също .Ние тази и миналата бяхме там.Никакви забележки нямаме.Даже тази повече ни хареса.На плажа има места ,по басейните също.Няма опашки за храна .

# 457
Някой бил ли е в Very Chic Hotel - Adults Only 5* в Бодрум?

# 458
Здравейте! Понеже не съм много наясно със зимната концепция на хотелите в Турция, интересува ме дали басйните към стаите swim up се отопляват? Виждам такива стаи в повечето Делукс хотели в Белек.

# 459
  • София
Идвам да потърся съвет за следващата ни почивка. Никога не сме били в Турция, но имам желание вече да пробваме. С две деца на 6 и 9, така че хотели с аквапарк и детски глезотии са ми целта. Държа на самолетно превозване Simple Smile
Или дайте отзиви за читава агенция. Дали сега по четни петъци и травъл тюздей имат намаления?

# 460
Застраховка отмяна на пътуване само при туроператора с който ще пътуваш ли се сключва или има опция и при застраховател отделно след известно време да се направи?

# 461
  • София
Може при застрахователя директно или брокер тип sdi. Има изискване до колко дни след сключване на договор/плащане на капаро. При някои е 3 дни, при други 5.

# 462
  • Beyond the Frontiers
От днес до 17.11 Тез тур имат Черен петък с -5% отстъпка за почивките в Анталия.

# 463
  • Пловдив
Онекс от 18.11 ще имат 6% намаления по всички програми.

# 464
На Абакс знае  ли се кога ще имат намаления.

Общи условия

Активация на акаунт