Великобритания - тема 98 Есенна, Хелоуинска, ПредКоледна

• 22 471
  • 480
  •   1
Отговори
# 120
  • Истински се вижда само със сърцето.
Честито бебче Алис МГМ! Да ви е здрава и да расте спокойна и щастлива. Бързо възстановяване и много прекрасни моменти.

# 121
Честито бебче, да расте здрава и щастлива и бързо възстановяване.

# 122
Ех, че хубава новина, добре дошла Алис и бързо възстановяване на мама Мърморана Heart

# 123
  • на малък остров в океана
Честита да ти е дъщеричката! И бързо възстановяване.

# 124
Влизам и аз да проверя има ли бебе. Честита да е! Много да е здрава, добре да спи и добре да си хапва! А на теб - бързо възстановяване!

# 125
  • Bristol
Честито бебче, МГМ! Живи и здрави, много радост да носи на мама и тате. Бързо възстановяване на теб ти желая 💕 🤗

# 126
  • UK
Много благодаря на всички. Изписаха ни в петък вечерта и сега сме си вкъщи и чакаме майка ми и баща ми да дойдат и да помогнат да оправим апартамента. На мен ми сложиха някаква лепенка на корема, която яко ми свали кожата и сега съм на едни плюски като пришки, големи и ужасно болезнени, и нищо не мога да правя сама, добре че е приятелят ми, иначе не знам какво бих правила. Мисля че лепенката на самия разрез ще ми направи същите пришки като я махнат, и после още една седмица ще съм в агония, ама ще мине и това. Малката е бонбон (не че си е моя) с огромно количество коса, ама е сърдита на целия свят и не спи никъде освен в ръцете ми. За щастие аз не се въртя в леглото и спя в седнала позиция с голяма възглавница под ръката, и тя спи в мен, ама днес я уча да си спи в леглото защото се притеснявам все пак. Скараха ми се вчера на визитата вкъщи че от 3.890 е станала 3.590 и явно не яде достатъчно, обаче през нощта просто не се буди да яде, та трябва аз да я будя, снощи забравих да си сложа алармата и от полунощ чак в 5 сутринта се събудих, и едва успях и нея да събудя да яде. Тази нощ няма да забравя алармата, а за допълнително я храним със спринцовка.

# 127
  • До хладилника, който обичам
Всичко ще се нареди, МГМ. Не знам доколко е успешно ученето на новородено да спи само, то е много страшно за човече, което до оня ден е било на топло и тясно, гушнато отвсякъде. Много бебета спят само (или основно) върху родителите си, като си регулират дишането и сърдечния ритъм по този на големите така. Но можеш да погледнеш как можеш да обезопасиш настоящата повърхност за безопасен сън, за да можеш и ти да си почиваш, и малката да спи близо до теб и така да спи по-спокойно. сигурно са ти казали HV вече, че може и много по-често да яде, за да дръпне на тегло. Много майки долепят бебешкото легло, закрепено на същата височина като леглото на родителите, без преграда помежду, и така става едно голямо легло за всички.

Тук седмицата почна с прилично време и сега се отвори небето, като оная анимация на Сънчо с облака с ципа. Нищо не ми се прави. Имам нужда уикендите да са от поне 4-5 дена.

# 128
  • Bristol
МГМ, моите и двете деца бяха с по-силно изразена жълтеница след раждане и съответно това ги правеше доста поспаливи първите седмици. Налагаше се аз да ги будя за хранене и да ги държа будни по време на хранене. Мисля че ми бяха казали тогава, ако не се събудят до 3 часа, аз да будя и да ги държа поне 15 мин будни на гърдата, защото и там заспиваха още първите 5 мин. Като мина жълтеницата после мечтаех за поспаливи бебета 😄
Успех!

# 129
  • Истински се вижда само със сърцето.
Моята спеше скачена за мен 🤣 и на сън ядеше. Така и не спа в креватчето си, двете на голямо легло в нейната стая, акушерката ме научи в болницата как да я кърмя легнала и си беше рахат.

# 130
  • UK
Два пъти я боцкаха за жълтеница, втория път днес, и няма, ама много спи. Научихме се с Кори как да я храним с бутилка, та сега поне знаем че яде повече. Този път ми се скараха че аз не ям достатъчно. Simple Smile иначе днес спа няколко часа в леглото си ама на мен засега не ми пречи да спи в мен, нищо друго не мога да правя освен да я храня и да й осигурявам комфорт, така че това правя Simple Smile Днес за пръв път успях да стоя права за няколко минути без да си държа корема, така че се нормализират нещата Simple Smile

# 131
  • някъде в орбита...
Този път ми се скараха че аз не ям достатъчно. Simple Smile иначе днес спа няколко часа в леглото си ама на мен засега не ми пречи да спи в мен, нищо друго не мога да правя освен да я храня и да й осигурявам комфорт, така че това правя Simple Smile
Абсолютни еднорози са децата, дето всичко правят като по книга. За това каквото и да ви кажат, презенявате и адаптирате според на вас как ви е удобно Hands Plus1

В един момент ще се чувстваш като бебешки матрак с хранилка - буквално не си човек, а животоподдържаща система. Но да знаеш, неизбежно е, защото малкото буквално живее през тебе. Ще се оправите, малко по малко нещата ще се подредят, просто си трябва време Heart Exl

# 132
То милото още дълго ще си  мисли, че е част от теб. Особено щом спада теглото, бих го държала постоянно на гърда. Ако трябва буди нощем. Коремчето е колкото черешка и кърмата стига за около 1.5 часа. Та първия месец-два не слизат от гърдите. Запаси се с храна, вода и нещо за четене/гледане. Ще се напаснете и става по-леко като се очовечат малко.

Моите не са имали кошарки. Спяха с мен до 1.5г на спалнята. Така спях и аз. В просъница само подавах гърда и се самообслужваха.

# 133
  • UK
Ами на мен не ми пречи, предполагам че като спре да ме боли и мога да ставам и да правя други неща ще е друго, ама засега крава-матрак е единственото което мога, така че сме добре. Simple Smile Майка ми яко е възприела ролята на ситком майка/баба и всичко което правя бива критикувано и поставяно под въпрос. Пренарежда цялата къща по нейно си желание, и нещо като не й хареса, го скрива някъде. Аз съм ужасно благодарна за помощта, защото никога не бих могла да се оправя сама, но за един ден тук всичките ми решения бяха поставени под въпрос, включително такива, които са законово уредени - примерно столчето за колата. Защо не я завивам с пет одеала. Как така спи без възглавница. Защо не й давам вода. Защо пия кола (едно кенче на ден). Абе забавляваме се Simple Smile

# 134
Ооо, пожелавам ти здрави нерви🤣. Но и това ще мине, стискай зъби и ти си знаеш най-добре какво е добре за теб и бебето.
Моите също ми даваха акъл, особено със захранването и кърменето, ама кой ги слуша, да си дуднат колкото искат.

Общи условия

Активация на акаунт