Великобритания - тема 98 Есенна, Хелоуинска, ПредКоледна

• 30 218
  • 737
  •   2
Отговори
# 570
  • До хладилника, който обичам
Ронка, бива ли така, хем е здравен работник!

Скоро му се вижда края на ремонта на нашата баня!

# 571
Скоро му се вижда края на ремонта на нашата баня!
Прехвърлете се у нас после 🤭

# 572
А, има да чакаш Grinning после е кухнята.

# 573
Весели празници! Да сте здрави всички у дома и всеки да получи желания подарък! People Santa

# 574
Весели празници!
Готови ли сте с менюто за Бъдни вечер, Коледа и Нова година?

# 575
  • Манчестър
Весели празници!
Готови ли сте с менюто за Бъдни вечер, Коледа и Нова година?

Да….сега ходихме със списъка за пазаруване, за 1.5 часа купих всичко нужно и обиколих два магазина.
На 24-ти само ще купя кайма за сърми и кюфтета и съм готова.

Тази година планувам да не прекарвам много време в кухнята.

# 576
Началото на седмицата поръчах храна. Евентуално единични неща ще се вземат, ако има нужда по празниците.

На Бъдни вечер сме на питка с руска салата, за закуска на Коледа - тиквеник, за обяд - roasted chicken.

НГ ми е още далече, но и не правя специално меню. По-скоро игра с награди подготвям и още не съм я измислила🙈

# 577
Аз май доста повече ястия съм замислила, но така правя всяка година, и тази така. Най-много готвене на Бъдни вечер има, но повечето са лесни за приготвяне. Ще ни гостува приятелка на голямата, казах им, че те ще свиват сармите Simple Smile)

# 578
  • Истински се вижда само със сърцето.
Основните неща са купени, ако нещо дребно потрябва ще купим. За бъдни вечер  сарми и питка, като тази година ще правя фокача, малко бобена  салата и браколи за детето и готово. За Коледа решихме да е пуйка и печени картофи. Гледам да не правя много храна.

# 579
  • Bristol
Весели празници! 🎄 🥳

Аз изкарах нещо на крак, докато бях командировка. Нощем бачках, денем много спях и се наливах с лемсип и разни готови супи. Пробвах се да тичам, но бях доста отпаднала и не се получи добре, та основно на разходки наблегнах из и около Llanelli и Тенби.
Скрит текст:
Горе долу наваксах в къщи след дългото отсъствие. Вчера приключихме с пазара,  опаковах подаръците и дори замесих тесто за коледни сладки, днес ще ги пека. А бях казала, че тази година до сладки няма да стигна 🤪
На Бъдни Вечер менюто ми е постно, веганско - сърми с ориз и гъби, питка с паричка, бобена салата, щрудел, греяно вино, печени кестени и плодове. Така събирам минимума от 7 ястия 😁
За Коледа се събираме семейно у нас 6 човека. Реших да го давам простичко, печено свинско с хрупкава кожичка, картофи, задушени зеленчуци, йоркширски пудинг, всичко това по английски обилно залято с грейви. Мъжът е казал, че ще прави за предястие руска салата и блини с хайвер, гостите носят десерт. Само игрите още не съм ги измислила 🤔
Малко в последния момент правя всичко тази година,  не обичам така, не ми е спокойно, но живи и здрави да сме, другото са бели кахъри.
За Нова Година още не сме мислили меню, ще ходим на гости да се видим с приятели и после сме взели билети за след 8 вечерта, нещо организирано с DJ и разни други забавления уж, да посрещнем новата година.

Давайте да изпишем тази тема и Новата Година с нова тема да я започнем 😊 💕

Последна редакция: ср, 24 дек 2025, 23:37 от Merry

# 580
И ние го караме простичко - питка с паричка и руска салата ще е менюто довечера. Ще метна и един тиквеник за закуска. Утре ще правя типичният неделен обяд.
НГ ми е още толкова далечно. Имам и да работя два дни - един от офиса и един от нас. Поне тази година се сетих да си купя бенгалски огън като бяха заредили с фойарверки магазините началото на ноември.
Измислила съм и новогодишната игра. Децата много ѝ се радват и я чакат. Този път съм сложила атракциони като Light Water Valley, Ninja Worrior, Immersive Games в Манчестър, Blackpool, зологическата в Единбург и разни местни малки. Да видим какво ще ни се падне за късмет. И без това още не съм организирала нищо за лятната отпуска, коже да го съчетая с големите награди, ако остане такава. 🤭
Меню...каквото ни дойде музата на деня ще е.

Тази година ще го караме лежерно у нас. Нямаме оговорки с никой никъде. Пълен релакс и ще си доработвам по малко, че гоня срок.

# 581
Менюто за довечера е гъби с ориз, боб (от консерва, само такъв яде дъщеря ми), зелена салата, домати, ядки, фурми, портокали, питка... в последния момент ще решавам 7 или 9, или дори 11 да са блюдата.
За Коледа - руска салата (тук вече да ме прощава детето, но за нас руската салата е абсолютна класика за тези празници), печени пилешки бутчета, кюфтета, пак зелена салата и домати, тирамису, пак ядки и фурми. Баницата ще е за 26/12, коледните бисквити са готови от онзи ден и си вървят между другото...
В следващите дни имаме празничен обяд с приятели, ходене до Winterwonderland с приятелки на дъщеря ми и родителите им, в януарските дни на ваканцията - още едно ходене до Лондон.
На всичкото отгоре, за целия период прогнозата е за сухо време.

# 582
И моите не ядат руска салата. Дребната ще се задоволи с грах от консерва🤣 Ще кажеш имат кръвна връзка🤭

Аз ги докарвам 9 кято вложа вини, ядки, мед, плодове...

# 583
Мойта заради майонезата и киселите краставички не опитва руска салата, останалите съставки по отделно ги яде. Всъщност, и на грах май се муси, но той не придава толкова вкус и РС може и без него, но без кисели краставички и майонеза няма руска салата.

# 584
  • на малък остров в океана
Ние ще имаме туршия, мое производство, боб и или кисело зеле с ориз и праз, или постни пълнени чушки. И питка ще правя. Тази година реших да не е постна содена, а с мая и мляко. Хем ще имаме за два дена и няма да го мисля хляба за Коледа. Имам и едни сушени сливи в хладилника. Вчера направих и баклава. Нещо я обърках и не е много хрупкава както я обичам, ама здраве да е.

А пък за руската салата да ви кажа. Тия дни бях в Прага и наблегнахме на местната кухня. И като видях традиционна чешка картофена салата в менюто веднага я поръчах. Ми то руска салата бе. 😂😂😂 Ама не му казах на сервитьора, че нали тия дни всичко руско си е почти обида.

Общи условия

Активация на акаунт