Великобритания - тема 98 Есенна, Хелоуинска, ПредКоледна

• 30 219
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • До хладилника, който обичам
От години слагам противогрипна на себе си и децата и от години не сме боледували от тежък грип. Не е вярно, че изобщо няма защита срещу невключени щамове, но зависи колко са подобни. Помага частично и срещу невключен щам, ако е близък до ваксиналните, т.нар. кръстосана защита. Тя не спира непременно заразяването, но често прави боледуването по-леко и намалява риска от усложнения. Ако щамът е много различен, няма да помогне.
Което не пречи човек да се разболява от други неща, разбира се, сега кашлям с някакъв бронхит, който мина всички вкъщи и сега е мой ред.

# 556
  • UK
Аз имам право на безплатни ваксини и получавам през 15 минути съобщения от сърджърито, ама нали не се бях разболявала две години и си мислех че няма да ме хване, ама ей ме на. Ужасно е, пазете се, маските може да не помогнат но няма да навредят. Сестра ми ме изнудва да се обадя на джипито (ако не се обадя, ще каже на майка ми, че съм болна), обаче как да й обясня, че освен да ми кажат да пия парацетамол и да им се обадя ако не ми е минало след две седмици, друго няма да направят, а аз парацетамол пия и без това. Малко ме е страх да не пия твърде много, защото нали кърмя още.

# 557
Имаше период, в който NHS предлагаха безплатни флу в@ксини за хора над 50 години, но сега е за 65+. Не че това гарантира задължителна защита, но все е нещо. Някои си ги поставят платено, но и много хора не могат да си го позволят.
ММ е в Лондон на служебно събиране и си взе маска за влака и метрото. И преди някой да възкликне, че маските не помагат, не бих казала и че ще му попречи много.

Flu ваксините помагат срещу определени щамове само. Може да се окаже, че ще прихванеш нещо, за което ваксината няма да ти помогне.
Да, де. Какво мислиш съм имала предвид с подчертаното!? (Но не ме изненадваш с репликата си.Simple Smile)

# 558
МГМ, ако имаш притеснения, звънни на 111. Ако прецент, ще ти запазят час в дежурен кабинет близо до вас или ще ти звънне консултант. Мен и в два нощес са ми звъняли с много адекватни съвети.

Аве, то май точно това е проблема тази година - друг щам е и ваксината не го покрива.

Не са скъпи ваксините, на хората не им се занимава просто. В Асда е £14. Минаваш да напазаруваш и на изхода на аптеката ти я бият без запазен час. Да не говорим, че много категории я получават безплатно от работодателя и не се възползват. В тая група попада и ММ. Би си я само зимата, когато се роди щерката.

Блу, помагат маските. Аз не съм спирала да ги ползвам от ковид насам в градския транспорт и болниците.

Готови ли сте с Коледните подаръци?

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 23:32 от Pampers

# 559
£14? Значи са им намалили цените, бяха доста повече преди месец.

# 560
  • Bristol
В Boots май са около £20. Аз се ваксинирах и щерката покрай мен се ваксинира. Тя няколко пъти вече боледува и мисля, че това ще я откаже да се ваксинира догодина. Аз сега пипнах нещо и комбинирано с нощните смени и работа на открито в момента, не помага за бързото оздравяване Confused
В срядата усещах, че не съм добре, но излязох да потичам 5к и в четвъртък се сринах. Яд ме е, че така сега пропускам тичането, районът тук е хубав и за сега има слънчеви интервали без дъжд през деня.

# 561
  • UK
Тъкмо бях на сайта на сърджърито да се запиша, ще видим дали ще ми се обадят и дали ще ме прегледат. Снощи кашлицата ми изведнъж се промени и цяла нощ усещам като балончета в гърлото си и издават шум все едно е отворено кенче кола. Тези балончета ме дразнят ужасно и цяла нощ кашлях като ненормална и реших да им пиша, ще видим дали ще ми дадат час. Те вече не записват нищо по телефона, само онлайн, много в тъпо защото няма как да обясниш правилно какъв е проблема, ама явно така ще е вече.

# 562
МГМ, не съм оптимист, че бързо ще стигнеш до лекар, но ти стискам палци все пак. И най-вече, скоро да се почувстваш по-добре. Не знам кое е по-страшно - грипа или невъзможността да стигне човек до помощ при нужда.
Междувременно погледнах цените на ваксините в Boots и в аптеката, където ходихме ние, защото в близкия Boots нямаше слотове - £21.95 и £25.
Дъщеря ми снощи вдигна Т, не висока, оплакваше се от главоболие и днес остана у нас. Поне вчера ѝ беше последния мок, та с тях приключи. Толкова чакам уикенда, дано не се наложим да си стоим само у нас.

# 563
В класа на дребния 1/4 деца са болни. Повечето са ваксинирани с назална ваксина, предполагам, така че явно е друг щам, но дано поне е достатъчно близък до ваксиналните, че да се кара по-леко.

# 564
Цените много варират на ваксините. Буутс са от най-скъпите, но на мен са ми удобни като място и предпочитам да имам запазен слот. Но пък често сме в Асда и там видях тяхната цена на реклама пред аптеката. Та избор има, стига човек да иска.

Бу, а с грип ли са или тоя вирус, дето е по децата сега?
В класа на щерката (а и приятели в други училища)той е доминантен и имат само едно дете с грип. При сина липсва само един младеж с грип, но детето е без ваксина. И при двете деца целите им семейства са болни. За сметка на това всички се оплакват от вируса много, но той поне минава за няколко дни.
Съседката е с грипа и вече седмица не може да се надигне от леглото.

МГМ, стискам палци да те викнат на преглед🤞

Мери, скорошно оздравяване!
Блу, дано при дъщеря ти да е просто слаб имунитет от стреса покрй изпитите и да имате спокоен уикенд!

# 565
Може да е вируса всъщност, а не грип. Вкъщи вируса мина, днес и голямата дъщеря не е добре. Но поне минава за 3-4 дена.

# 566
  • UK
Дадоха ми час, прегледаха ме, ще живея, ама още една две седмици ще съм така. Казаха че най вероятно е някакъв щам на инфлуенца който в момента е много гаден. Дадоха ми бележка за работа, не че е необходима по принцип но аз си поисках за да не си мислят че се скатавам, а мениджърката на магазина каза че ме чува от вкъщи как кашлям та ми вярва Simple Smile

# 567
  • UK
На работа имаме много болни деца и много болни колежки, ние у дома още се държим, но като нищо може да се тръшнем точно за празниците, случвало се е три поредни коледи да сме болни с нещо гадно.

# 568
Здравейте, хубаво сте се заговорили за ваксини, тая година е лудница. Мъжа ги прави при нас, цената е около £20, незнам точно колко. Той слага и КОВИД, но народа пощуря. Ваксините свършиха, той няма ден в който да не прави. Самият той от толкова ваксини, чак се обрина по лицето, явно някаква реакция разви и повече от месец го сърби здравата лицето. Но и той не иска да слага маска докато ги прави и винаги му пръска леко докато отваря флаконите.
Самите ваксини няма как да започнат да действат веднага, има си период, така че няма как да са ефективни веднага за тези щамове, които се въдят. При децата преди няма и месец ги слагаха в училищата.

# 569
Ронка, на мен като ми я слгаха казаха,че поне първите три седмици ще съм без покритие докато почне да действа.

Много неприятно това с реакцията, ма не е малко дете,че да го накараш насила да ги слага.Тея мъже...🙄

Общи условия

Активация на акаунт