Великобритания - тема 98 Есенна, Хелоуинска, ПредКоледна

• 30 255
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
MM е до 8 вечер, започва в 12 на обед, от понеделник до петък и така вече от години. Работи от вкъщи и за виждането, виждаме се, но заради неговото късно приключване, времето ни заедно, тримата, е изместено по-късно във вечерта и съответно лягаме късно. Сложното е, че има поне 2 срещи седмично в калифорнийско време и те винаги ще са късно за нашата часова зона. През седмицата не можем да отидем някъде заедно, защото ще е много късно. Трябва да е някакъв изключителен или абсолютно независещ от нас повод, за да приключи той по-рано. Поне вечеряме рано, но съответно не заедно - той в кабинета си, ние - долу, като точно това не ми тежи, защото така ям по-малко вечер. За смяна на работа никога не е говорил сериозно и мисля, че би го направил, само ако обстоятелства го принудят.
Хм, сега като се чета, повече като светлосив кахър ми изглежда всичко.

За напълняването ще кажа, че ако бях в България под критичния поглед на колежки, роднини, съседи, консултанти в магазини и т.н., нямаше да си позволя, дори със сериозното оправдание възраст, да напълнея толкова. Та, да, дразнещо е как там всеки те обсъжда, оглежда, критикува... , но конкретно за някои неща може и да е стимулиращо.Grin

Честит Никулден!

# 541
  • UK
Така е за съседките и приятелките, обаче всеки път като съм там ми прави все по сериозно впечатление как, жените особено, изглеждат много изпити едни такива,, състарени, с тъмни кръгове под очите, да, слаби, но със сивкави кожи без блясък и живец, за мен това е 100% от това вечно гладуване и притеснение да не напълнеят. Не са всички така, естествено, но някакси разликата е огромна. Някакво средно положение според мен е идеално, този стандарт ръст -110 е безумен, а сестра ми ми обяснява че много мъже изобщо не поглеждат жена над 40 килограма. Как 40 килограма, какво е това нещо, това са размери за 12 годишни деца.

# 542
  • Leeds, UK
Честит празник. Нишо общо нямам, но моят ми честити още сутринта с “Честит имен ден, моя скумрийо!”. Та сега пека скумрия. Украсих елхата.
Аз съм 160 см и съм 68 кг и ще се пукна. Освен това имам периоди, в които поддържам високо кръвно налягане и това ще ми е още един стимул.

# 543
Децата виждат баща си сутрин преди училище едната седмица, аз ако тръгна по-рано за офиса  и толкова не го виждам. Той излиза малко преди аз да се прибера и се прибира ние като спим. В дните, в които работя от вкъщи, поне можем да пием кафе преди да заседна.
Следващата седмица се прибира в ранния следобед и поема децата да ги развозва по занимания, че съвсем ще го забравят, а уикендите си е нашето време сутрин за кафе на дивана, те закусват сами и си гледат телефоните ние да се видим на спокойствие.

В Бг стресът, цигарите и алкохолът играят голяма роля. Винаги давам за пример двама братя съученици, един ген и еднаква възраст, но заради горепосочените единят изглежда двадесет години по-стар от другият, който поживя в чужбин и сега живее здравословен, спокоен и добре подреден живот.

# 544
  • UK
О да, определено цигарите също допринасят.

Пробрахме се от погребението, съвсем нищо общо нямаше с българските. Първо, че беше почти цял месец след като почина жената, и въпреки че на всички им беше мъчно, чак аз се разплаках малко когато дъщеря й говори за нея, ама аз съм си ревлива, но много повече хората просто говориха за живота й, за това че тя би искала да си отиде бързо, както й стана, и за това какъв човек е била, вместо фокуса да е на смъртта. След церемонията, която беше съвсем кратка, отидохме до гробището където я погребаха само със семейството, и след това бяха запазили една зала, няколко човека доста се понапиха, след това отидохме до един пъб и съвсем се напиха, но като се има предвид повода, изобщо не беше тягостно и неприятно. Всички много се радваха на Алис и сега вероятно ще ходим пак Боксинг дей, Кори много иска да поддържа близка връзка с роднините си, защото баща му е малко дръпнат такъв и си е самодостатъчен, но всички останали много искат да ни виждат по често. Много беше смешно, те имат много ясно изразени фамилни черти и много ясно си личеше кой е Лоулес и кой е съпруг/приятел.

# 545
  • До хладилника, който обичам
Хубаво е, щом се разбирате, поддържай връзки, и Алис така ще има повече роднини, с които да расте.
Да, много са различни погребенията тук, знам, че изчакването е заради натрупани погребения, капацитет на гробища и крематориуми, но и аз съм си мислила същото, как дава време човек да преработи най-силната, сурова емоция и после може вече да отбележи живота на починалия.

# 546
Здравейте момичета, многа съм изпуснала Grinning
Аз Maidenhead & Slough не бих препоръчала. И  двата града са с основно пакистанско и индийско население. Живеем на близо, мъжът ми работи в Slough... да кажем имам опит не като турист.
Ние се преместихме преди 2 седмици, бях забравила какъв стрес е това. Стаята на детето още е пълна с кашони за подреждане, само като отворя вратата и ми се насълзяват очите Grinning

# 547
  • UK
Само като си помисля за местенето и ми става лошо.

Хванала съм някакъв жесток вирус или грип, не знам какво е, но вече четири дни съм на умиране, не мога да си сваля температурата за повече от един час, редувам Парацетамол и Нурофен като Тик Так, но в момента в който падне температурата, започва пак да се качва. Освен това имам най ужасната кашлица на света, гърлото ми е раздрано все едно съм се жабурила с коледната елха, и всичко, ама всичко ме боли. Пълен кошмар, и естествено това ми е последната седмица майчинство и в понеделник съм на работа, та се чувствам ужасно че си седим вкъщи вместо да излизаме докато можем. За късмет Кори и Алис май не ги хвана толкова лошо колкото мен, Алис имаше температура няколко пъти, но не е кашляла и изглежда да се чувства добре, а Кори е малко уморен и го боли глава непрекъснато, но и той не кашля, което е добре, защото кашлицата е кошмарна. Всичко ме боли, имам чувството че всеки път като кашлям пукам по някое ребро, ставите и мускулите ме болят, губя равновесие като ходя из апартамента чак. От две години не се бях разболявала и сега все едно всички болести за две години наведнъж ми се струпаха. Sad

# 548
  • До хладилника, който обичам
Бързо оздравяване, МГМ! D.D., съчувствам ти, как мразя местене...
И аз съм болна, сигурно вирус, преди мен мъжът ми беше, и дребният, но сравнително леко го караха. Сезонът на вирусите.

# 549
Да оздравявате! И грипът, и вирусът тая година са кошмрни. NHS са пропищяли и искат да се носят маски на закрито. Щом затварят училища, нещо, което за 10г откакто сме тук, за пръв път се случва, значи нещата са сериозни.

DD, не си давай зор. Ще се наместите. То ние като сме в наша къща от 3г да не мислиш,че не прескачаме кашони постоянно сме все в ремонти. Аз дори още нямам завършвна кухня...Няма да е все така.

МГМ, успешно адаптиране обратно на работа!

Аз съм четири дни почивка и са ми запълнени с какво ли не, а исках да си почина🙈Колата утре минава технически, стиснете едни палци за нея.

# 550
Памперс, положението е извън контрол, а и Коледа наближава...
Подреждам колкото мога, една седмица не можех да спя от болки в гърба, а бяхме наели и фирма. 2 седмици без интернет и телевизия, беше изпитание, Върджин, с които
Сма от 15 години, не можели да окабелят, но това никой не ти го казва, когато ги информираш за преместване. Щяха да дойдат уж на 1ви, дойдоха на 7ми за да ни кажат, нещо не можем да направим...
Изпитания за тялото и духа.

# 551
Кураж и сили!
Слагай кашоните един връз друг под формата на елха и си готова🤭

Openreach  от април ни прокарват файбър...чак сега ни включиха и нашия Интернет доставчик ни плати малко обезщетение🤣
В днешно време, и както аз работя от вкъщи, без нет не си е работа.

# 552
Детето пита, защо всички кашони са в моята стая Grinning

# 553
Имаше период, в който NHS предлагаха безплатни флу в@ксини за хора над 50 години, но сега е за 65+. Не че това гарантира задължителна защита, но все е нещо. Някои си ги поставят платено, но и много хора не могат да си го позволят.
ММ е в Лондон на служебно събиране и си взе маска за влака и метрото. И преди някой да възкликне, че маските не помагат, не бих казала и че ще му попречи много.

# 554
  • Манчестър
Имаше период, в който NHS предлагаха безплатни флу в@ксини за хора над 50 години, но сега е за 65+. Не че това гарантира задължителна защита, но все е нещо. Някои си ги поставят платено, но и много хора не могат да си го позволят.
ММ е в Лондон на служебно събиране и си взе маска за влака и метрото. И преди някой да възкликне, че маските не помагат, не бих казала и че ще му попречи много.

Flu ваксините помагат срещу определени щамове само. Може да се окаже, че ще прихванеш нещо, за което ваксината няма да ти помогне.

Общи условия

Активация на акаунт