Великобритания - тема 98 Есенна, Хелоуинска, ПредКоледна

• 30 203
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
При нас утре е деня за боклука и сме предупредени, че в малките и по-отдалечени улички може да не успеят да влязат големите им камиони и ако ни се случи, да не рипортваме пропуснато събиране на боклука. Ние сме в края на тясна уличка, която не се обработва срещу заледяване. Надявам се поне малките камиони за хранителния отпадък да минат.

# 661
  • До хладилника, който обичам
O, и при нас утре е ден за битов боклук, при нас няма отделно хранителен. Нашата улица е все пренебрегвана, защото е малка, досадна за обслужване и сме само десетина къщи, кучета ни яли Simple Smile)) ама дано съберат боклука, те уж взеха да ни бръснат за слива след няколко разправии.

# 662
Тук днес беше цели 3 градуса и се поразтопи снега, както и повечвто лед.

Взеха ли ви боклука?

# 663
Да, тук всичко беше по график, но тук сняг не падна, само беше малко заледено, та нямаха причина да ни прескочат.

# 664
И при нас събраха боклука по график. Изненадаха ме приятно, защото тогава беше още бяло почти навсякъде. Вече няма помен от снега.

# 665
Мен под елхата ме чакаше новата книга на Кен Фолет. Има ли други негови почитатели тук?
В библиотеката имам една, която седи непрочетена, та я отворих, оказа се, че предхожда The pillars of the Earth. Нямам никакъв спомен как и кога се е появила, но сега я зачетох, харесвам как пише, после ще повторя и The Pillars, защото съм я чела преди над 12 години и не помня твърде много. Единствено ми е проблем, че съм захванала много книги наведнъж. Тази, чакат ме още 2 на хартия плюс две вече започнати, и слушам 4 аудио книги, две активно и две започнати, изчакват. Никаква организация нямам в това отношение, всичко ми е интересно, едновременно, а нямам достатъчно време.

В други новини, малката дъщеря се е ентусиазирала да прави хляб с квас. Аз съм правила преди години и се опитах да обясня, че макар здравословно и вкусно, е доста досадно, не е като хляб с мая или сода, раз-два и е готов, а се планира с ден в аванс, но иска да опита, така че сега гледаме квас Grinning Grinning Grinning Отделно аз гледам кефирна гъба, остава само да почна да си бия собствено масло от крава в задния двор.

# 666
  • на малък остров в океана
Не мога да го харесам тоя кефир и тва си е.
Но пък кисело мляко правя редовно. Наскоро и  туршия правих. Догодина остава да почна ракия да варя 🤣🤣🤣

# 667
Ужасия, явно харесваш нещо да ти накиселява и затова кефира не ти харесва. На мен кефира ми е блудкав и безвкусен, колкото и пъти да му давах шанс. Обичам киселото мляко, точно заради леко киселия му вкус и у нас е многофункционален продукт - ядем го директно, на таратор, айрян, баница, палачинки, питки... все с кисело мляко.

# 668
Блу, учудваш ме. Кефирът е яко кисел, всъщност може да достигне трудни за толериране нива на киселинност даже. Нали говорим за домашен, не от магазина? Моят става кисел винаги, а ако го забравя, понякога направо трябва да го хвърля, толкова кисел става, че даже аз не го харесвам.

# 669
А, за купешки кефир говоря или поне кефир пише на битилките и за такова съм го купувала. Никаква киселинност! Домашен никога не съм опитвала.

Taкъв кефир съм купувала .

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 17:41 от Блу

# 670
Не харесвам кефир и аз. Пробвала съм купешки само.

Бу, как можеш да четеш толкова книги едновременно?!🙈
Две години ми отне да изслушам цялата поредица на Кен Фолет в Сторител. Кога ще намеря време да прелистя последната, не знам.

# 671
Купешкият няма нищо общо с домашния, да. Не е кисел, а е просто като цяло приятна сладникава млечна напитка с добавени полезни бацили. Домашният от кефирна гъба е супер полезен и става истински кисел. Не иска и кой знае какво да се прави, само да се сети човек за него веднъж на 1-2-3 дни, зависи как го прави, и да вземе кефира и да сложи ново мляко. Но не е за всеки вкус, точно заради киселото.
Някой път, като ми остане излишен и никой не иска да го пие, го ползвам за месене и прочие рецепти.

# 672
  • UK
И аз покрай вас започнах Крахът на титаните  онзи ден. Аз си слушам на английски от години, не мога да свикна с този сторител на български, а и не ми се и плащат абонаменти като слушам безплатно от библиотеките. Сторител ме връща в детските години на дублираните филми, не мога да я търпя тази изкуствена дикция.

# 673
Бу, как можеш да четеш толкова книги едновременно?!🙈
Две години ми отне да изслушам цялата поредица на Кен Фолет в Сторител. Кога ще намеря време да прелистя последната, не знам.
Питаш ли ме какво ми е 🙈 Всичко ми е интересно, всичко искам да прочета, за хартиени време по нямам, за слушане във всяка свободна минута слушам, ама имам различни за различни моменти и ей така стигам до осем книги едновременно Grin Обичайно са само 2-3 едновременно, де, тоя път предобрих нещата.
Сторител има много добри прочити, но както и на английски иска малко свикване в началото. Слушам от него редовно, струва си, а също и понякога там има книги и на английски, които няма в библиотеката.

# 674
Аз пък никак не харесах английския прочит на книгите от библиотеката. За саметка на това в бг Сторител са основно актьори и четат разкошно. Има някои, които мога да слушам дори, ако ми четат телефонния указател🤣

Сега съм на Дамска детективска агенция на Алекзандър Маккол Смит. Лека и приятна, идеална за пътя до/от работа.

У нас е толкова шумно и постоянно някой ме прекъсва, никакъв шанс да слушам.

Общи условия

Активация на акаунт