Великобритания - тема 98 Есенна, Хелоуинска, ПредКоледна

• 30 153
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • След завоя в дясно
В тоя ред на мисли, някой минавал ли е през 11+ изпитите? Голямата е 5 клас и сега е якото учене..
Ronka- аз и то два пъти Simple Smile
Ако мога да помогна с нещо- пиши ми на лични, да не спамим темата.
Аз в момента съм захванала да чета The Accursed Kings, за Коледа получих подарък Нишката на В. Бешалийска.
Ujasia- как правиш домашно кисело мляко?
Аз всяка година правя туршия ползвам от готовия микс на Др. Откер.
Как е положението при Вас, момичета? При нас няма сняг, само дъжд и има силен вятър, но като цяло е по-добре от останалата част на страната.

# 676
  • До хладилника, който обичам
И аз ползвам фикс на Йоткер, като правя туршия, много е добър.
Тук има кишав сняг, до обяд ще изчезне. Но все пак, успяхме да вместим половин час игра в снега преди училище, доволна съм.

# 677
  • на малък остров в океана
Аз за първи път се пробвах с туршията тази Коледа и дори не съм чувала за фиксовете. Правих по рецепта от нета с оцет, сол, олио, вода и захар.

Ell, преди правех в нинджа 15 в 1, но след като умря си взех този уред от амазон https://amzn.eu/d/3nmvFDp
Като съм в България си купувам стартер на прах. И после следващите дози заквасвам с две-три лъжици от предишното. Реално стартерите ползвам само ако някой изяде киселото мляко без да остави за закваска на следващото.

# 678
За Есекс нямахме никакъв код за буря нощес и пак беше и е много неприятно - почти непрестанен дъжд и вятър. Не знам какво е било в районите с код, особено червен.

# 679
В Мидландс беше жълт код, ама малко предобриха нещата според мен. Кишав сняг, който с опесъчените улици бързо и лесно се размекна, та не е толкова зле. Училищата си работят, само с по-късно начало за някои. През нощта може би е било замръзнало, но на сутринта вече се топеше.
Искам истински, пухкав, сух сняг до колене, по възможност да падне в петък следобед, да можем да поиграем както трябва.

# 680
  • ENGLAND
Отдавна не съм се включвала, но днес съм свободна. Вчера, след края на часовете ни дадоха 10 минути да се изнесем от училище. Тук затвориха всички училища, няма влакове и автобуси, не хвърлят нищо против замръзване. Всички сме в къщи, днес мъжа ми се опита да отиде на работа и след 5 метра закъса, преди малко успя да премести колата да не е на средата на улицата.
Силен вятър нямаше, но следобед започна да вали дъжд и към 6 сняг, чак до полунощ. Добре, че е петък, дано до понеделник се пооправи времето.

# 681
  • Лондон
Аз за първи път се пробвах с туршията тази Коледа и дори не съм чувала за фиксовете. Правих по рецепта от нета с оцет, сол, олио, вода и захар.

Ell, преди правех в нинджа 15 в 1, но след като умря си взех този уред от амазон https://amzn.eu/d/3nmvFDp
Като съм в България си купувам стартер на прах. И после следващите дози заквасвам с две-три лъжици от предишното. Реално стартерите ползвам само ако някой изяде киселото мляко без да остави за закваска на следващото.
Браво за киселото мляко. А,какво прясно мляко купуваш и каква масленост е ? И стартера на прах от къде се купува?Замислих се сериозно.

# 682
  • Манчестър
Чудя ви се как намирате време да четете? За слушането пък изобщо нямам идея как се справяте, аз мисля, че е голям distraction, особено, ако пък караш кола.

Непрекъснато купувам книги, но ги складирам и ще чета като се пенсионирам.

Физически няма кога да взема книга да чета. Като ходя в офиса, ставам в 4.30 , излизам в 5.45 сутринта. Тръгвам си в 3-3.30, но пък трафика тогава се активизира ( не, че примерно е 19 часа е по -различно) и обикновено без пазаруване съм в къщи между 17 и 17.30. Понеже ММ работи нощни, като се върна оправям миялната, прибирам кухнята и мисля какво да се готви. ММ става за работа в 19 часа о до 20.30 имаме “оперативка”. И след като замине на работа почвам да готвя, оправям сметки, битовизми, гледам един East Enders и лягам.
Като работя в къщи, единствената разлика е, че сутрин ставам в 9 часа,но и свършвам по-късно. 

# 683
Докато карам кола, ходя пеша до и от някъде, като градинарствам и докато домакинствам, слушам книги. За мен не е разсейване, никаква разлика няма дали ще слушам Спотифай или радио или книга, докато карам. В началото ми трябваха няколко дена до седмици да свикна изобщо по тоя начин да възприемам текст. От първите книги едната беше особено тъпа и с лош прочит, но тогава не знаех, защото нямах база за сравнение още и си виках, бре, как им харесва да слушат. Но със следващата, с добър и ангажиращ прочит, вече беше различно. Подбирам си по-добре книгите сега, да не си губя времето с такива, които ще ме подразнят.
На хартия почти нямам време да чета. Опитвам се вечер между вечеря и време за лягане да чета по малко поне.

# 684
ЕМСИ, млякото е от Теско, 3.5 %.
Стартера го купувам в София от Зоя на малките 5 кьошета. Може и онлайн да се поръча, но с доставката излиза скъпо. Веднъж поръчах от Амазон и пак стана хубаво кисело мляко. https://amzn.eu/d/aQ36Tai

# 685
Има го и в английския амазон. Преди години бях поръчала и не ми се получи, стана лигаво и полутечно кисело мляко, но предполагам е било в мен и технологията проблема. От EasiYo кисело мляко съм захващала закваска също, то съдържа също  Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus и L. acidophilus, основните бактерии за кисело мляко.

# 686
Има го, да. Май от Германия реално го пратиха. Но се преместих на ирландския сайт, за да избегна митата, които ми начисляваха като поръчвах от английския.

# 687
  • Манчестър
Бу,
Иначе виж каква купчинка си складирам.

# 688
Два месеца ваканция и си готова!
За имения си ден си избрах илюстровано издание на колекция Хобит и Властелинът на пръстените.
Не знам някой дали помни едно време в сп. Дъга вървеше комикс за Хобит, много го харесвах.

# 689
  • Истински се вижда само със сърцето.
Два месеца ваканция и си готова!
За имения си ден си избрах илюстровано издание на колекция Хобит и Властелинът на пръстените.
Не знам някой дали помни едно време в сп. Дъга вървеше комикс за Хобит, много го харесвах.

М да, даже ги пазим някъде в къщи  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт