Великобритания - тема 98 Есенна, Хелоуинска, ПредКоледна

• 30 024
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Само още 4 стр ни остават от темата🥳

Аве и аз нямам време, за това започнах да слушам. Все пак пътя до работа и обратно го знам и със затворени очи, но ако ще следя навигацията, слушането отпада. И понеже пътувам само 20 мин в посока, една книга ми отнема месеци. Преди като пътувах по час и висях в задръстванията дори си пиех кафето с аудио книгата в колата.
Моят график е подобен на твоя. Ние едната седмица се виждаме с мъжа само сутрин докато той оправя децата и ако аз ще работя от вкъщи. Свършвам точно преди да взема дребната в 3:30, после брат ѝ се прибира и трябва да ги нахраня. От там почвам да жунглирам с всички ангажименти и домакинстване, готвене... и станало 9 вечерта, докато легнат 9:30 и по това време съм труп вече като от 7:30 сутринта не съм имала грам почивка. И после се чудя как другите хора намират време за спорт, книги да четат, телевизия да гледат...В другата седмица като е дневна смяна, той поема кухнята и развозването на децата, а аз наваксвам с всичко изостанало от предната седмица и ми остава някакво време да им обърна внимание на тея деца.
Колекционирането на книги се води отделно хоби от четенето им🤭 Същото е и с купуването на прежди и плетенето.

Не се сещам за хобит. Може ли снимка? У нас имаме на Мики Маус списанията от 90-те години🤭

Този път снега ни подмина. За сметка на това валя порой на почивки цяла нощ. Иначе е все така студено, демек заледено.

Заквакси продават много видове. Аз ползвах тази за първата партида линк тук преди да се роди малката, но не с машина, а по бабешкия метод. С всяко пълномаслено мляко от магазина ми е ставало.

# 691
  • UK
Мъжът ми от много години прави киселото мляко в нас, като се случи да останем без закваска взема някакво кисело мляко от българския магазин и пак си се получава чудесно. Туршията също я правим 17 години една и съща по рецепта на свекърва ми. Слушам постоянно и аз, не ме разсейва от нищо, разсейват ме децата като почнат да ме дърпат за това и онова докато готвя или нещо друго.
Тъкмо ми беше отминала хремата и пак ме почна, върти се един сопол вече два месеца у дома и не ни напуска. Не се чувствам болна, но е много неприятно на тренировка като ми текнат пот, сълзи и сополи едновременно и няма спиране.

# 692
Дежи, аз бях така като ученичка. Дори лятото да ме напече слънцето и пак текваше тоя нос🙈

Тук е валяло малко сняг нощес, колкото да побелее. Градусите още са под нулата.

# 693
  • До хладилника, който обичам
Тук всичко е заледено, но няма нов сняг. Добре поне, че отмениха футбола на дребния, да не трябва да стоим навън в тоя кучи студ.
Dejie, сироп от черен бъз пробвай, ако не си. Подобрява имунитета, казват. Аз давам на малкия сега, да избегнем тежкия грип, дотук добре.

Страницата на сп. Дъга във фейсбук (любителска е май, не съм сигурна). Аз имах наследени от сестра ми и може би на мен да са купували също някакви броеве. Сега ако го преиздадат, вярвам че ще има добър успех, или поне този комикс като книжка. Варианта на Хобит от Дъга запали много деца по Толкин. Гледам на страницата им, че е бил започнат и комиксът на Властелинът на пръстените, но това не го помня.

# 694
На мен също ми е трудно да слушам книги. Не мога да се фокусирам, да си задържа вниманието да слушам, а не ми е така образно, както ако чета и да виждам текста. Все ще се оплесвам да мисля за друго и да трябва да връщам пропуснато от книгата или пък  да пропусна нещо в другото занимание, което върща едновременно със слушането.

До среднощ accuweather ни уверяваше, че към момента вали сняг при нас, а през прозореца не се виждаше нищо подобно.

# 695
Понякога си връщам аудиокнигата назад, като се разсея, да, но аз с и хартиени се връщам, като не внимавам.

# 696
Ама книга ми е по-лесно да разлиствам или връщам назад. ММ пък се приспива с аудио книги.
Иначе, всичко връщам вече - и филм, и каквото и да е предаване по ТВ, защото наистина много се отплесвам.

# 697
  • UK
Въпрос на тренинг на мозъка е, защото и аз бях така в началото, все едно слушам радио, а радиото избирателно никога не го слушам какво ми говори, фонов шум и това е. Та така и с първата ми книга. Помогна ми да свикна по-бързо, това че си избирах в началото биографии разказани в първо лице и четени от автора, много интимно преживяване е. След втората, третата вече нямах проблеми. Някой спомена горе за актьорите, така е, умирам си от кеф като ми четат Мерил Стрийп или Том Ханкс, на друго ниво е просто. За криминалните харесвам Ричард Армитидж, уникален дълбок глас има, а и го харесвам като актьор, играе в много от сериалите по Харлан Коубен. Хари Потър ми го чете Стивън Фрай, толкова добро изпълнение, че от хилядите герои в поредицата, мога веднага да кажа кой герой говори само по гласа и интонацията му. Много обичам и акцентите в аудиокнигите на английски, четящите четат с акцента на героя според всеки откъде е, така потапя в атмосферата, както сериалите на ББС. Помня една книга ми разказва за Втората световна война и окупацията над Полша, разказвачката четеше с полски акцент репликите на героинята. А Отнесени от вихъра с южняшкия провлачен акцент и разваления английски на робите също беше уникално изпълнение, въпреки че съм я чела няколко пъти и на български и на английски, пак ме отнесе 😄. Ами на български не ми е същото и съм се отказала да слушам на бг, поне засега.

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 15:23 от dejie

# 698
  • Манчестър
Въпрос на тренинг на мозъка е, защото и аз бях така в началото, все едно слушам радио, а радиото избирателно никога не го слушам какво ми говори, фонов шум и това е. Та така и с първата ми книга. Помогна ми да свикна по-бързо, това че си избирах в началото биографии разказани в първо лице и четени от автора, много интимно преживяване е. След втората, третата вече нямах проблеми. Някой спомена горе за актьорите, така е, умирам си от кеф като ми четат Мерил Стрийп или Том Ханкс, на друго ниво е просто. За криминалните харесвам Ричард Армитидж, уникален дълбок глас има, а и го харесвам като актьор, играе в много от сериалите по Харлан Коубен. Хари Потър ми го чете Стивън Фрай, толкова добро изпълнение, че от хилядите герои в поредицата, мога веднага да кажа кой герой говори само по гласа и интонацията му. Много обичам и акцентите в аудиокнигите на английски, четящите четат с акцента на героя според всеки откъде е, така потапя в атмосферата, както сериалите на ББС. Помня една книга ми разказва за Втората световна война и окупацията над Полша, разказвачката четеше с полски акцент репликите на героинята. А Отнесени от вихъра с южняшкия провлачен акцент и разваления английски на робите също беше уникално изпълнение, въпреки че съм я чела няколко пъти и на български и на английски, пак ме отнесе 😄. Ами на български не ми е същото и съм се отказала да слушам на бг, поне засега.

По книгите на Харлан Коубен съм гледала всички филми (последния излезе на 1 Януари на Нетфликс Run Away, но за сметка на Ричард, главната роля е за James Nesbitt, фенка съм му още от 1999г от Cold Feet сериала. ). Има и един филм по негов сценарий на Амазон, но няма книга .
Снощи си поръчах и книгата, по която е филма Run Away.

# 699
  • на малък остров в океана
Изгледах Runaway и в началото добре тръгна, ама с този край удари всички латино сапунки в земята. Не знам дали е така по книгата или сценаристите на сериала са се раздали на макс.

# 700
Run Away го изгледах и ми хареса, както и другите мини-серии по Корбен, но единствената негова книга, която съм чела, не ми хареса изобщо. Може и да не съм уцелила момента, не знам.
Сега слушам една, която малко намига на Black mirror и е много обещаваща дотук, ще видим накрая как ще е.
Като цяло европейска и в частност британска литература и кино ми допадат.

# 701
  • Манчестър
Изгледах Runaway и в началото добре тръгна, ама с този край удари всички латино сапунки в земята. Не знам дали е така по книгата или сценаристите на сериала са се раздали на макс.

Поръчах книгата снощи, като я прочета ще ти кажа.

# 702
Не мога да се фокусирам, да си задържа вниманието да слушам, а не ми е така образно, както ако чета и да виждам текста. Все ще се оплесвам да мисля за друго и да трябва да връщам пропуснато от книгата или пък  да пропусна нещо в другото занимание, което върща едновременно със слушането.
Аз съм така с четенето на български и със слушането на английски. За това слушам българския Сторител и чета англиоезичните на хартия.

# 703
Вие сте изписали чудеса, аз не съм видяла. Книгите, и аз карам по няколко. Винаги имам започната хартиена, една електронна и Сторител си върви яко. Хартиените нещо напоследък хич не ми вървят, нямам много време за тях. Аз чета най-много като си легна, а легна ли с децата няма как д а светя и чета електронната. А за Сторител- най-любимото ми нещо е. Слушам докато съм вкъщи и чистя, готвя, пускам прахосмукачка. Ако съм навън, слагам слушалки и пак слушам. Слушам докато карам. Като цяло там “чета” книгите. В началото отне време да свикна, но сега не мога без приложението. Нямам радио в колата и си слушам. Изслушах книги, които и пари да ми дават, няма да успея да прочета на хартия.
Аз кисело мляко така и не успях да направя, но и при нас само голямата го яде, а тя домашно няма да погледне. Обаче масло си правя домашно. Доскоро си купувахме сурово мляко от фермата на един познат и со го варих вкъщи. Събирах по два пръста каймак и си го събирах. Сега имам масло за доста врме напред. Сега в Дввън не може да си намерим някой фа продава сурово мляко засега.

# 704
Масло от сметана правя понякога.

Общи условия

Активация на акаунт