Великобритания - тема 98 Есенна, Хелоуинска, ПредКоледна

• 22 363
  • 479
  •   1
Отговори
# 30
При нас има слънце, да не повярва човек. И така до утре, чакаме си буря.
Моето също болно, днес си правим компания вкъщи. Трябваше да ходя на работа ама е на. Като цяло е добре, само един запушен нос, но сутринта се събуди с круп. Вече на почти 9г и при всяка настинка натам избива. Има си дори педиатър в болницата. Сега в България ходихме на един уши нос гърло и за първи път у снимаха сливиците. Оказа се че са степен 3, което су е за оперативно. Това си го влачи още от незнам кога и досега никой не я снимал, и тук и в София. Дал е едно лечение, но каза че едва ли ще помогне. Сега тукашния педиатър я препрати към уши нос гърло и има час за другата седмица.
Та, някой вадил ли е трета сливица тук и в България? По-склонна съм там да я заведа, отделно и Софийския лекар има роднина, която пък се лекува при майка ми и мога да разчитам.

# 31
Моите сливици ги махнаха като бях на 6, такава травма ми е останала, още имам флаш моменти от самата процедура. Със сигурност са се променили нещата от тогава де, надявам се. 🥴

# 32
Да оздравяват болните!

Не бих причинила вадене на сливици на дете в Бг. Не са се применили нещата от нашето детство.

Тук на север е жега много, като за плаж. Само днес съм проснала две перални. Правя основно почистване на къщата. Работя и по градината. Разчистих и зазимихме разни растения. Още много има да цъфтят де. И тичам по организационни задачи. Отделно ходим вечер да оглеждаме гимназии. Ура! Преборих се и с посолството 🙄 Как все така става, че септември ми се взема тока, не знам!  Не питайте кога работя, как наваксвам и колко са ми обострени симптомите... Положението е Оле Майко! 😂

Пращам слънце, където не ви е огряло😎🌞

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 17:15 от Pampers

# 33
Какво стана с посолството, дадоха ти час на желаната дата ли? Ще се наложи ли да пътуваш до Лондон?

И при нас е слънчево, паспортите на децата са пристигнали, пощальонът е опитал да ги достави днес, но нали сме на работа, букнах ределивери за събота. Дано не ги загубят дотогава. 😬

# 34
  • на малък остров в океана
При нас има слънце, да не повярва човек. И така до утре, чакаме си буря.
Моето също болно, днес си правим компания вкъщи. Трябваше да ходя на работа ама е на. Като цяло е добре, само един запушен нос, но сутринта се събуди с круп. Вече на почти 9г и при всяка настинка натам избива. Има си дори педиатър в болницата. Сега в България ходихме на един уши нос гърло и за първи път у снимаха сливиците. Оказа се че са степен 3, което су е за оперативно. Това си го влачи още от незнам кога и досега никой не я снимал, и тук и в София. Дал е едно лечение, но каза че едва ли ще помогне. Сега тукашния педиатър я препрати към уши нос гърло и има час за другата седмица.
Та, някой вадил ли е трета сливица тук и в България? По-склонна съм там да я заведа, отделно и Софийския лекар има роднина, която пък се лекува при майка ми и мога да разчитам.
Аз, в България. Във ВМА. И преди съм писала. Дъщеря ми боледуваше много. Търсихме всякакви причини. Най-накрая стигнахме и до ВМА. 3та степен. Две седмици пробвахме с кортикостероиди. Не се повлия изобщо и я извадиха. И от тогава не е боледувала сериозно.
Махай смело.

Pampers, преди 11 години махахме само третата сливица. Не знам твоите впечатления какви са, но специално екипът във ВМА е на световно ниво. Отидохме сутринта на гладно. Извадиха сливицата и като се я пусна упойката ни пратиха да си ходим по живо по здраво.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 18:54 от Ujasia

# 35
Ujasia, трета степен е и при нея. Дадоха и кортикостероид с един сироп да се редува за два месеца. Аз като я водих така и така бяхме на края на престоя в Бг, така че нямаше и време. Иначе в ИСУЛ, доктора много ми допадна и за всичкото това време за първи път той предложи да се види тая трета сливица и да се направи снимка. Тук при педиатъра последния път като я водих, беше някаква обща клиника и имаше уши нос гърло, който също присъстваше и беше на прегледа. Но дори не я и погледна. А на този в София му вярвам, плюс връзката между лекарите

# 36
Veggie , най-накрая отвориха тоя график за декември. Как в системата им си запазваш час месеци напред, по телефона не може и не виждат повече от месец напред?

Няма опция без да идеш. Жив-умрял, искат те на място😂Проблемът как ще им се материализираш, си е само твой.

Ujasia, браво на тях! Явно са изключение. 😞

# 37
  • До хладилника, който обичам
На мен са ми вадили трета сливица като дете, имам кошмарни спомени от самото вадене.
На средната вадиха тук заради хъркане и апнея, не заради боледуване. Мина нормално - приеха ни за една нощ, с пълна упойка, после я болеше гърлото даже с обезболяващ сироп, но то няма как да е иначе. Общо взето се повлия частично - апнеята спря, хъркането в по-малка степен, но важното беше апнеята така или иначе.
Тук няколко дена беше супер времето, днес обаче е мрачно и по-хладно.
Празнувахме рождения ден на средната дъщеря във вторник, стана на 15, предната събота го отбелязахме със скачане на трамплини, днес е рождения ден на най-малкия, става на 6, и със ставането още установи, че е пораснал, може би дори две педи! Утре парти с децата от класа и после мисля никой да не ме бара за организации до Хелоуин, ако не и до Коледа.

# 38
Да са ти живи и здрави и само поводи за радост да ти носят Simple Smile 🥳

# 39
Утре парти с децата от класа и после мисля никой да не ме бара за организации до Хелоуин, ако не и до Коледа.
Късметлийка! Аз имам почивка само през ноември🙈

Много са здрави и двамата рожденици! Весело да си изкарате на партито!

И тук днес е мрачно, може и да завали. Ма сигурно, защото аз прибирам децата от училище 😂

# 40
Ами то и моята е такава - януари, март, май, юни, юли, август, септември, октомври и декември имам организации и/ли събития... Какво излиза, че февруари, април и ноември почивам, то пък тогава децата имат ваканции и тури му пепел на почивката Grinning

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 18:21 от Бу

# 41
Ами то и моята е такава - януари, март, юни, юли, август, септември, октомври и декември имам организации и/ли събития... Какво излиза, че февруари, април, май и ноември почивам, то пък тогава децата имат ваканции и тури му пепел на почивката Grinning

😂😂😂😂

Една приятелка каза да се пробвам за трето с термин ноември и да си запълня календара😂

# 42
Добре сте вие в останалите части на Англия. Вижте какво става в Нотингам, с 403°С и ураганни ветрове със скорост 14804 мили в час...

# 43
Бу, стискам палци всичко да бъде наред Heart

# 44
Хаха, те вече няколко пъти се извиниха Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт