Какво повече НЯМА да купя - 26

• 70 754
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • Somewhere far away
и ние взимаме Росо- винаги е било хубаво.

# 481
Кубратова ме изпревари.
Лидл в БГ и Лидл в друга държава няма нищо общо нито като цени, нито като продукти.
Скрит текст:
Само с Англия мога да направя сравнение.

Въобще не е вярно това.

# 482
Лидл ми е кварталният магазин и месо купувам единствено от там, всякакво, риба също. Как пък веднъж не попаднах на лоша партида или изобщо лошо месо. Да не говорим, че редовно купувам намалени тарелки и ги замразявам. Скоро взех сигурно 3 кг различни меса на 50% намалени, т.е. днес им изтича срокът.

Късметлийка, аз от намалените храни така се натровиха веднъж.
Знам и за друга жена, която замразява охладено с изтичащ срок месо и бургери, но си е риск защото не знаеш преди това как и къде са размразени. Но всеки с разбиранията си.

# 483
Купувала съм месо от Лидл, предимно пилешко филе, не мога да кажа, че е лошо. Но, когато се отвори има една неприятна миризма, предполагам че от опаковането с по-дълъг срок на годност, но тя изветрява за няколко минути. Обаче веднъж взех тяхна кайма и няма да повторя. Много особена, твърда и слепнала, въобще не можах да я раздробя като за мусака, не ми хареса.

# 484
Никога повече няма да купя олио и месо, което не е от месарски магазин.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 13:04 от nezabravka_7

# 485
  • София
Купувала съм месо от Лидл, предимно пилешко филе, не мога да кажа, че е лошо. Но, когато се отвори има една неприятна миризма,

Миризмата е от един специален газ, който го държи по-дълго  прясно. В проф. среди се нарича "защитна атмосфера". Преди готвене месото трябва да се остави на въздух за малко.
Имам близък голям вносител на месо, заготовки, примеси  и с месокомбинати тук. Казва, че Лидл са единствените, които изненадващо проверяват продукцията в собствени лаборатории. Другите вериги наблягат само на евтино, по-евтино, най-евтино.
Poni69, каймите им са няколко вида. Според различния % мазнина са за различни рецепти.
А от разни месарници и фермерски магазини ми е забранил да давам продукти  на внуците.

# 486
Продават размразена риба като тон например,(в Кауфланд предимно),и тя в никакъв случай не трябва да се замразява повторно.

# 487
  • Бургас
С месото от Лидл не съм имала проблем, но с такова от Кауфланд - да. Особенно с каймата.
Правих мусака. Запържвам я, а тя стана на кашичка !
Това окончателно ме стопира с покупките на месо и кайма от тях.

# 488
  • 🌊
Аз съм така с месото от Булмаг. Безкрайно харесвам идеята на онлайн пазаруването от тях, но винаги съм получавала миришещо месо. Всико друго им е перфектно, но за месо отивам в други магазини

# 489
  • Пловдив
От Лидл не сме имали проблем с меса, включително взимаме и от онези изтичащите с червения етикет /Пловдив филиала на карловско и бул. България/.
Но от Кауфланд не купуваме от години. Бяхме взели кайма от витрината им, тръгнах да а подготвям за мусака - в тигана стана розова каша с много странен вкус.

# 490
Купувал ММ заквасена сметана и явно е имало и кофички с цедено кисело мляко до нея и не разбрал, че не купил две сметани, а сметана и цедено мляко на Олимпус. Отварям снощи млякото, на вид добре - гъсто, на вкус - тебешир, в смисъл - съвсем натрапчиво се усеща някакъв прахообразен сгъстител, не се яде. На етикета се мъдри всичко друго, но не и действителният състав. Та, никога повече!

# 491
За месото в Лидл, в София, наблюдението ми е, че много редовно, когато се пуска месо на промоция ясно се вижда, че е било замразявано и когато го сложат в хладилните витрини е в процес на размразяване. А по етикет се води охладено.
Считам за некоректна практика, защото потребителят е излъган накрая. Аз като купя месо също го замразявам, но на всички е ясно, че няколко пъти размразяване и замразяване не е удачно.

Не ме е спряло да пазарувам от там, близо ми е. Но с едно наум.

# 492
Месо от Лидл у дома влиза само под формата на патица, жълто пиле или заек, досега нямам забележка за тях. Всичко останало  подминавам.

# 493
Аз съм взимала един път кайма от Лидл и беше отвратителна, месо също съм взимала от там, мисля че свинско беше - помня че също не ми хареса. От кауфланд много отдавна не купуваме месо , не мисля че изобщо има качествено месо във техните витрини .

# 494
Поначало предпочитам лидълските стоки пред Кауфланд, но за месата случи се така, че от Лидл нито веднъж не случих на добро. От Кауфланд 3 пъти взех и бяха наред, та мисля че в тези две вериги пазаруването на месо е до късмет.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 21:12 от delpel

Общи условия

Активация на акаунт